Proti sobě

Necítím nic. Koukám se zokna vlaku na ubíhající krajinu. Jaro konečně dává najevo, že je tu. Už žádné bahno, holé stromy, zima úporně předstírající, že není a nikdy nebyla.

28. 04. 2008
0
2
1193
Povídky

Nuda na Plechovce

Tik-tak, tik-tak.
Zjišťování výkyvu, příkyvů a odkyvů u kyvadélka ve starých kukačkách po babičce je esenciální částí celkového snažení o protažení pekáče té krásné slečny z vedlejšího domu, u které to mám tak nehnuté, že ani nevím, jestli jsem se právě vkýval dovnitř nebo vykával ven z její smyslné pusinky, která je mi jedinou útěchou v mé sexuální FRUSTRACI.
Spojencem člověka jako já je vždy spíše sport, knížka než pravá ruka, která vyvolává pocit beztíže a ještě více svou neúprosně rytmickou aktivitou umocňuje pocit absolutní bezbrannosti nezkušeného holobrádka na začátku třetího milénia, kdy již bůhvíjak dlouho pokračuje změna vztahů na soupis čísel a mír, kultura v matérii a vzácný mír vnutnou samozřejmost.
Co vlastně vede k touze po té dívce, jejíž jméno zapomínám v momentě odchodu z jejího bytu a proto jí říkám: "Miláčku", a z jejíhož filosofování o Ženském eunuchoviod Greerové, Avonui mě jako jejím miláčkovi v jedné větě se mi dělá špatně jako z umaštěné chobotnice, kterou vlny vyplavili na břeh po havárii tankeru.

30. 10. 2003
1
0
1006
Povídky

Život je plastická trhavina

Bylo asi měsíc po svatbě. Doma nikdo, jenom já jsem ležel sám vposteli. Začal se ve mně rozprostírat pocit dokonalého štěstí.
Včera jsem potkal Janu.

09. 09. 2003
1
0
1074
Povídky

Život je plastická hmota

Právě si sedala, když se mobil zuřivě rozvibroval. „Ani tady člověk nemá pokoj. “
Píše Radim. „Ahoj Jani.

02. 07. 2003
1
0
1033
Povídky

Jazyk diplomatů

Myslím si, že každý, kdo tvrdí, že politika je nuda a ať ho prubůh s takovou kravinounikdo neruší, když se výborně baví u Dobrot, neví, o co přichází.
Že takový politik plácá nesmysly téměř neustále, to je doufám každému jasné. Nebude přece svůj myšlenkový potenciál odhalovat každému z nás. Ale někdy se povede opravdu krásná větička,u které si nejsem vůbec jistý, zda jde jenom o slovní akrobacii v podání neumětela nebo naopak o záměr, jehož cílem je sdělit pravdu tak, aby pokud možno nevyšla najevo.

24. 06. 2003
0
0
1039
Blbůstky

Balada o HR

Ztratil jsem ideál. Svůj poslední. Přežíval se mnou jako věrný přítel až do mých devatenácti let. O všechny ostatní už mě svět připravil.

08. 05. 2003
5
0
993
Povídky

Nesmrtelným snadno a rychle?

Už od dětstvíjsem uvažoval o tom, jakým způsobem dosáhnout nesmrtelnosti. Nevynechal jsem jedinou ppříležitost k dosažení pokroku ve svém pátrání. Mé rané pokusy o výrobu nějakého elixíru se setkaly s výrazným neúspěchem. Ono se koneckonců není čemu divit.

22. 04. 2003
1
0
1215
Fejetony

Normální den na frontě života

Šel jsem navštívit svého kamaráda Pavla. V hlavě dokonale prázdno po shlédnutí včerejšího projevu jednoho politika. Těch lží, polopravd ajinejch keců, ze kterých se rozumnému člověku chce blít. Zase si jeden snaživý mraveneček cestou bůhvíjakých nechutností pomohl ke kariéře.

16. 04. 2003
2
0
987
Povídky
Nahoru