Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka měsíce - Listopad 09 - Hlasování

09. 12. 2009
5
30
6021
Autor
StvN


Hlasování označte jako vážnou kritiku.

Za měsíc srpen byla na Povídku měsíce nominována tato díla:

7_Prášil Pleva autora G_B_Show
Alois Bílek, alkoholik, pacient, prozaik autora Saetri-Ihn
Jak být šťastný (II/?) autora MeTB
O fous autora Bohouš Krejza
Portrét autorky Valerie a týden divů
Príbeh z letokruhov autorky niniw
Realita autorky MarieG
Stud stranou, přátelé, smrt se potlouká poblíž autora David S.
Svět s prostřenou náručí autora Trapný autor

Do konce dne 15. 12. 2009 je možno hlasovat pro tři (dva, nebo jeden) nominované texty, zde, v komentáři, a to tak, že se uvede pořadí těchto tří povídek; odůvodnění je vítáno (a pokud u jednotlivých děl, pro něž je hlasováno, komentář nebyl napsán, je nutné).

Hlasování označte jako vážnou kritiku.

Další podrobnosti a informace v klubu Povídka měsíce.


30 názorů

StvN
17. 12. 2009
Dát tip
Máte pravdu. Ten link jako že by byl z přihlašovací stránky, jak je úvodník? To by možná mohlo projít. Jako že by se tam udělal rámeček s vyhlášením a úvodem z povídky.

katugiro
17. 12. 2009
Dát tip
Že to byl slabší měsíc neznamená, že není PM stále nejlepším projektem na Písmáku. Takže jsem pro čekání. Jinak tedy ale vybojovat si jako hlavní cenu (až tři) nějaký viditelný link mi přijde jako dobrý nápad. A PM je podle mě "víc" než výběr. Hlasuje pro ni víc lidí a nepamatuju si, že by nějaký skvost přehlédla. Navíc v ní nehrozí nic na způsob toho, když se dva kritici vybírají pravidelně navzájem.

StvN
17. 12. 2009
Dát tip
Výběry kritiků nedávají smysl, mnohdy dají výběr, ale nedají tip. Možná ani nevědí, že PM existuje. Musíme jim udělat školení.

StvN
17. 12. 2009
Dát tip
Můžeme buď čekat, že se to vytříbí, čekat na autory, kteří budou PM chápat tak, jak ji chápeme my, nebo můžeme zavést přísná pravidla pro nominace a dárky pro vítěze. Já bych byl radši pro tu první možnost. Přecejenom fungujeme teprve rok. Nemůžeme asi od povídkářů čekat každoměsíční účast. Přesto bychom se mohli pokusit do toho vnést trochu života.

Lakrov
17. 12. 2009
Dát tip
Možná hlasuji pozdě, ale co kdyby... 1. Realita autorky MarieG 2. O fous autora Bohouš Krejza Zdůvodnění této volby je v komentářích pod uvedenými povídkami. Ostatní texty jsou mimo můj vkus nebo mě nezaujaly.

StvN
17. 12. 2009
Dát tip
Průběžně se vám snažím naznačit, že kvalita má šanci na zlepšení jen naší soustavnou a neúnavnou prací. Číst, nominovat, hodnotit. Potíž je v tom, že každý měsíc jsou tu nové tváře, které svou nominaci neopakují. Já jsem tak trochu doufal, že se ti dobří autoři budou opakovat, abychom mohli sledovat jejich vývoj.

katugiro
16. 12. 2009
Dát tip
já jsem skoro rád, že jsem hlasování zase prošvihnul, protože tenhle měsíc byl opravdu slabší. nejvíc mě zaujali Valerie, MeTB a niniw, možná ještě MarieG

StvN
16. 12. 2009
Dát tip
Samozřejmě, Marvine, jen hlasuj.

Petronajtka
15. 12. 2009
Dát tip
1.Alois Bílek, alkoholik, pacient, prozaik Když jsem to poprvé dočetla,chvíli jsem se nezmohla na slovo.Překvapovalo mě to od začátku do konce a líbí se mi,jak to vůbec není zmatené,ikdyž mluví jeden přes druhého. 2.Portrét Ty postavy jsou mi sympatické,příběh mi připadá zajímavý a tak nějak se mi dostal do myšlenek. 3.Jak být šťastný (II/?) To bláznovství mi sedí.Víra,že ovlivním chod věcí něčím zdánlivě nesouvisejícím je mi blízká...

reka
15. 12. 2009
Dát tip
1. Bohouš Krejza - O fous 2. Valerie - Portrét Kritiky u povídek

reka
15. 12. 2009
Dát tip
1. Bohouš Krejza - O fous 2. Valerie - Portrét Kritiky u povídek

Beed
13. 12. 2009
Dát tip
1. Valerie a týden divů - za postavy, které mě dokázaly zaujmout a za příběh, který je 'ze života'. 2. David S. - viz u povídky. Bavila mě. Strach, svědomí, zbabělost...

Janina6
13. 12. 2009
Dát tip
Trochu slabší kolo, než to předchozí, ale někteří z autorů si určitě zaslouží "sledování" do budoucna. 1. Saetri-Ihn 2. Valerie a týden divů 3. MeTB Více slov u povídek.

StvN
13. 12. 2009
Dát tip
Big_George - tipy nesčítáme, hodnocení probíhá tak, že napíšeš pořadí 3 (nebo 2 nebo jen 1) povídek, od nejlepší, to se oboduje a sečte. A jinak díky za účast. Je to milé.

StvN
12. 12. 2009
Dát tip
1. Valerie a týden divů

1/ niniw - Príbeh z letokruhov Jemný, snový příběh. Líbí se mi jak je napsaný i námět - propojení člověka (lidí) a stromu (přírody). Krásně poetický. 2/ Saetri-Ihn - Alois Bílek, alkoholik, pacient, prozaik autora. zajímavý a zdařilý experiment - nevzdory zvolené formě (dialog s vyýrazně nerozlišenými postavami) se v něm neztrácím. A mylsím, že clekovou atmosférou i vyzněním celkem přesně vystihuje svět alkoholika. 3/Trapný autor - Svět s prostřenou náručí prostě se mí líbí jak je to napsané. při čtení jsem měla pocit, že sjiždím tobogán. Nevím, jestli v něm je nebo není příběh - já ho tam našla.

Budu hlasovat jenom pro jednu povídku, a to pro "O fous" od Bohouše Krejzy, protože je to jediný text, ve kterém mi zobrazené osoby přišly živé a skutečné a ne jako šílené konstrukce hyperaktivních pisálků. Nebo ještě jinak, přijde mi, že jeho styl působí nejméně neuměle.

jamoyce
10. 12. 2009
Dát tip
Těžký rozhodování, Winter to docela vystihl - některý texty jsou příliš osobní nebo nedotažený. Nenašel jsem povídku, která by mě vysloveně strhla, ale ani žádný propadák. Na první tři místa nakonec dávám povídky autorů, na jejichž další tvorbu jsem zvědavý - jinými slovy mě "nějak" zaujali a chci v budoucnu pozorovat, jak se to "nějak" bude vyvíjet. Jinak komenty u povídek. 1. Valerie a týden divů 2. David S. 3. MarieG

Winter
09. 12. 2009
Dát tip
Jinak zdůvodnění pod dílem.

Winter
09. 12. 2009
Dát tip
Hm, tak tentokráte opět jen jednu: 1) Saetri-Ihm - za malou trochu svěžesti v kole buďto přespříliš osobních či nedotažených textů. Ten jeden bod je asi adekvátní.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru