Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mimo téma hovoru

29. 12. 2010
11
699
40681
Autor
SYSTEM

Úložiště pro komentáře, které byly pod původními díly mimo téma.


699 názorů

Prerazeno od tohoto dila

Silene - hele, jsi tu vůbec správně? Tohle je server pro amatérskou literární tvorbu. Ty psát neumíš, ani Tě to zjevně nezajímá; jsi jenom kibic, kterému Švejk výmluvně řekl - "drž tlamajznu, než Tě přes ní majznu."

Začínajícím autorům jsou tvoje namyšlené, povýšené komentáře asi tak užitečné, jako české školství dorůstající generaci, od které Ti vzkazuji následující - "Shut the fuck up, or get the fuck out!"


Prerazeno od tohoto dila

Silene - a Tvůj problém je, Silene, že jsi namyšlená husa, která by chtěla kádrovat umělce nejlépe na celém světě, a kdo nedostane od Tvé omezenosti schvalovací befel, ten se prostě nepočítá mezi "ty ušlechtilé", že? Víš kolik podobných omezenců jako ty bylo před Tebou a bude po Tobě? Podívej, mě, ani většinu lidí na Písmáku nezajímá Tvoje namyšlenost, Tvoje arogantní a stupidní, směšná a sebestředná nabubřelost, se kterou bys chtěla známkovat všechny ostatní. Písmák je pro každého tím, co pro něj je - a není nic špatného si prostě jen hrát.

Urážíš svou stupiditou všechny, které psaní prostě těší, a kdo jsi ty, ubohá zakyslá entita neschopná se zbavit vlastní neurózy, protože díky kletbě vyschlé duše Ti Dionýsos odepřel jak pořádný orgasmus, tak skutečnou, autentickou inspiraci - proto místo tvorby kafráš do díla ostatním, jako člen orchestru, který sice hraje falešně, protože to neumí, ale zato nahlas, protože má ego větší než bombardón.

Když je Ti Písmák tak těsný a málo zušlechtěný, proč nevysmahneš někam jinam, nebo si neuděláš vlastní, a byl by klid? Fucking hell!

A když už jsi namyšlená nána, tak se aspoň pokrytecky neomlouvej - pokrytectví je snad ještě horší než nabubřelost. Otevřeně nabubřelí lidé aspoň mají své kouzlo - nabubřelí pokrytci jsou fakt na blití. 


Gora
14. 04. 2022
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Kolegyně a kolegové.

Podivná až fanatická debata se Silene se rozhořela už kvůli covidu, kdy se bohužel projevovala zcela jinak, než bych si celé roky předtím o ní myslela, a znovu se tak ukázala ošidnost virtuálního prostoru. Další náznaky její náhlé výrazné angažovanosti jsem vnímala u hodnocení Prózy roku 2021, které však nepsala do Hlasování, tím se vůči soutěži vymezovala, ale přímo pod povídky/originály. Podobně to učinila v Básni roku I. kvartál, udělala fundované posudky na dílka. Projevila jsem jí upřímné díky... Ovšem pod Vyhlášením výsledků mne již napadala a žádala, abych přestala "snižovat laťku" Písmáka, a tehdy se nadšeně přidali ostatní /MarcelaK, Norsko, Luzz, yss.../, kdo proti mně brojí již déle. Pokud za to tedy někdo z nás "může", asi jsem to já.

Vše vygradovalo včera u říkanky Pomerančové, což jste nejspíš všichni četli.

Radovane, nápad "zatínat včas tipec" prudičům není špatný, jen to vidím jako problematický krok - i když taky nejsem zastánkyně mazání, třeba ten chciHUBANA /býv. Péťa Pusík/ dovede být krajně nepříjemný, pokud vím, dostal několikrát ban - a je tu zas! A Olda nikde, já chtěla po Adminovi A smazat /jen ze seznamu nových či oblíbených autorů /zesnulou rebeccu, padesát alternicků Kamamury a "oblíbené autory", kteří se dávno smazali - psal, že Oldu dlouho marně shání...

Co potom se Silene, yss,Luzz, když mají "legitimní" připomínky, jako autorky zde vynikají - tady nějaké "postihy/mazání příspěvků" prakticky vylučuji.

Povedlo se jim během cca dvou týdnů rozložit minimálně jednu redakci. Nahlodat důvěru k oběma redakcím... Promiňte, pokud jsem já udělala něco, co tohle vše vyvolalo. Teď je hlavní vydržet. Jet si svoji linii slušných lidí/autorů/redaktorů. Podle mne totiž je to otázka výdrže. Můj názor teď znáte... je nás tady dost, abychom zachovali klidnou hlavu a nezadali si postupem - oko za oko atd...

Honzo, rozumím ti, ačkoli... chtěla jsem taky odejít už při Vyhlášení BR, nemohu to udělat. Nejen kvůli /zatím bez problémů již pár let/ běžícím soutěžím. Spíše pro lidi, kteří jsou třeba průměrnými autory, ale stále věří v Písmáka. Pokud je mohu nějak motivovat, pobavit, jsem tu ráda.

Jen když mi vy sami, milí kolegové, napíšete, že jsem Písmáku na obtíž, samozřejmě odejdu. Věřím ve váš úsudek a upřímnost.


a2a2a
02. 04. 2022
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Honzo, na první pohled skvělá báseň, které neschází jak lyrické momenty tak zejména dobře pojatý epický obsah, který v kontextu chvíle výrazně kontrastuje a o to hlasitěji říká, co je skryto mezi řádky. Také budí dojem znalosti místa a posiluje její autentičnost. I drobný historický exkurz s první republikou je výtečně zvládnutý.

Na pohled druhý je tam příliš mnoho spánku, celkem pětkrát někdo spí či dřímá, a to je opravdu příliš, tím spíše, že již úvod básně evokuje poklidnou letargii s dřímající sopkou. A také třetí sloka je utržena z toho kontrastního poklidného tempa, nevím, zda je tam bulvár Míru, ale to by se dalo přijat, jenže verše o budoucnosti marketu a Ivana Franka se podbízí, což je škoda, protože nejsou ani trochu zapotřebí.

Nicméně hezký text a dobře zamýšlený.


a2a2a
31. 12. 2021
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Pčišel jsem k tobě, protože je mi u tebe vždy dobře. A najednou jsem překvapen pozoruhodnou replikou i příběhem, četl jsem i původní. Gábinko, zachovala ses, jak jsi poctivě považocala za správné a správné, či správnější a v dané chvíli jedině možné to bylo, neboť nejsme počítač s naprogramovaným jednáním. Prožil jsem u svého syna a stále prožívám mnoho podobných situací, protože i dospělý, zralý člověk, pokud není otupělý, si neustále střeží své místo na slunci. Malé děti i přes usedavý pláč mají velikou obrannou schopnost adaptace, nalézat řešení, které řešením zdánlivě není, ale jim to nabízí pocit, že se nevzdávají. U velkých pak při drobných, v tenise by se řeklo - vynucených chybách platí osvědčené pravidlo. Jestliže ten, kdo se cítí ukřivděný, opakovaně z naší strany pocítil lásku, se rychle zotaví. Gábinko, připojím zde jednu svou básničku, bude zařazena v mé nové sbírce, ale hodně reflektuje situaci. A také vyslovuji přání, abych se tu mohl setkávat s lidmi jako ty po celý příští rok. J.

 

R.

 

Křičíme, pochybujeme, litujeme kompromisů,

věříme na zázrak, a

 

…já muzikant.

 

Jak velká je nenávist, když neshoří do základů?

 

Odolné zrnko lásky.

,


a2a2a
08. 11. 2021
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Jsem z textu v rozpacích, jednak proto, že si netroufám a také neumím napsat něco, co by se spolehlivě opíralo o literární teorie, a jednak proto, že mé vnímání je limitováno věkem, vlastním projevem a jinou úlohu, kterou od poezie očekávám,  atd.  A tak se mohu spolehnout jen na poctivé subjektivní vnímání.

Když jsem ho četl, cellkem 3x, měl jsem pocit, jako bych četl K. J. Erbena, alespoň pokud jde o rytmus, byť jeho veršování bylo přímočařejší. Rýmování, provázanost mi přišly dokonale přirozené, jako by se básně ani jinak nepsaly, ale už v polovině básně jsem se neuměl soustředit, zařazením spousty obrazů mi text přijde jako rozutíkaný do všech stran. Převládá dojem, že báseň je o malíři, pak, ale už to mám rozmazané, o čemsi ze šuplete, do toho Aristoteles a znepřátelení Bohové. Mám dojem, že jsem textem vláčen, jako by zkoušel, jestli jsem či nejsem náročný čtenář. Nepochybně lze ocenit některé obrazy, již zmíněnou provázanost, ale měl jsem pocit, jako bych byl na koncertu soudobé vážné hudby, hrané cimbálovkou a protože jsem si předem nepřečetl, o čem skladba je, snažil jsem se něco objevit.

Napsal jsem to, jak jsem to cítil, vím, že autorka ráda experimentuje, že je v literatuře poučena a také otevřená názorům, takže naprostý respekt, takže se sluší na závěr napsat - chyba je na mé straně.

 


a2a2a
05. 11. 2021
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Doporučuji, pokud jste tak náhodou neučinili, rozkliknout odkaz nad upoutávkou (obálkou) knihy. Už jen těch 6 ukázek potvrzuje, že bude co číst, a zejména ve sbírce se verše zaskví mnohem zřetelněji než jako jednotlivé zde na Písmáku. Lze jen konstatovat, jak skvělé básnířky vyrostly nejen na Písmáku, ale samozřejmě především ze svého talentu, např. naposledy atkij, o něco spíše Markéta, ještědříve Dana Dvořáčková - Malá, a nyní Santie. Všechny jsou ozdobou tohoto serveru.  Zdeničko, blahopřeji, sklízíš poctivé plody poctivého zaujetí.


Norsko
16. 05. 2021
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Co vymyslí vůl?.. Anketu.. Vodvaz, vole


Norsko 1
21. 04. 2021
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Sleduješ mě. Tomu se říká Stalking, admine, a to je trestné. Promiň, že tě poučuju


a2a2a
26. 03. 2021
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Theo, netrapte mně, už jsem to sice škrtl, protože to opravdu pro neznlého čtenáře vyznívá lépe a ten dovětek je jakoby další příběh, ale současně mám pocit dluhu vůči té zapomenuté a nadšené generaci.


Prerazeno od tohoto dila

A2a2 ten tvůj konec tlačí na Ostravskou pilu :) Nic víc neřekne.


a2a2a
21. 03. 2021
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Tato tvá báseň mne svého času fascinovala a vlastně přitahuje dodnes, patrně proto, že si čím dál, díky svému okolí, uvědomuji ten boj lidí bez vyhlídky. A pro tebe speciálně podobnou:

 

 

V noci, když řeší prostatu, pohlédne z okna.

Dřív se díval, než šel spát, ale žena se smála.

Neboj, stojí.

 

Spatří-li nad sídlištním obzorem odraz z pecí,

jako by ho pohladil.

 

Svazák, úderník, sedřený chlap.

eNHačko.

 

Nikdy neřekne Arcelor Mital nebo Liberty.


Prerazeno od tohoto dila

jo. "Admin A:  To, že Günter Grass zemřel, víme ze zpravodajských serverů, a diskutovat lze tamtéž..."

tak se omlouvám, že jsem na literárním serveru upozornil na básníka...:o)


a2a2a
22. 12. 2020
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Marcelko, nedá mi to, abych nereagoval. Tím spíše, že tě znám jako citlivou autorkku a nejen autorku. Tipování je problém, který se tu řešil dávno před Gorou. I já jsem kdysi navrhoval zrušení, než jsem si uvědomil vícerozměrnost Písmáka. Ti, kdo ho chtějí vnímat jako přísně literární server a jsou zde alespoň pár měsíců, se už dávno naučili rozlišovat kvalitu od kvality menší. Ti, co ho vnímají i navíc jako sociální síť (nemyslím, že to je chyba), nechť mají možnost se podle toho chovat.  Objektivně i osobní rovina Písmáku prospívá. Rozhodně více než ostré jazýčky. I ty mají různou motivaci.

Na poukazování na kvalitu je tu redakce a další hodně dobří autoři a kritici v jedné osobě. Není jich zrovna málo. A také se jednoznačně ukazuje, že i čtenáři-autoři, kteří zde nemají úspěch, a jedno, zda oprávněně či nikoliv, mají vkus.

A pak za sebe musím dodat, že Gora se velmi vypracovala i autorsky, byť někdy (čím dál méně častěji) mám dojem, že se jí ne vždy zadaří. To ostatně mnohým z nás také. Ale její úspěch v konkurenci 80 sbírek o tzv. Mobelovou cenu či její zařazení do sborníku 19 českých a slovenských haikařů není náhodné. A pak zde odvádí nejvíce práce z obou redakcí. Možná toto je pravá příčina, proč lidé cítí potřebu oplácet.

Třeba máš zkušenost, o které nevím a která tě vedla k této reakci. Ale chci věřit při tvé životní moudrosti, podepřené rodinnými a také pracovními zkušenostmi, prostě na ně sázím.

Pokojné Vánoce Tobě i těm, kdo vytvoří kolem tebe nejen kruh, který lze pohladit přímo.


a2a2a
05. 11. 2020
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Vážení Písmáci,

s dnem Památky zesnulých vzpomeňte těch, kteří tu s námi byli a nyní, jak doufám, jsou na nejpoetičtějším místě, jaké si lze představit.

Prosím, navštivte některý z jejich textů a pod ním zapalte pomyslnou svíčku v podobě tipu. Pokud víte o dalších, kteří tu s námi už nemohou být, připomeňte i jejich jména.

Zde na tomto místě pak připomínám Našeho milého Printa, který odešel na sklonku listopadu 2017. Děkuji.

 

hana kupčiková (Hana Kupčíková) + 2009

Bíša + 2012

Ivo (Ivo Domanský) + 2012

leur1 (Lenka) + 2012

Berg (Zbyněk Boháč) + 2013

blboun nejapný (František) + 2013

Baronka (Vlastička Bakalová) + 2014

Print ( Jan Hrubý) + 2017

jitka.svobodova (Jitka Svobodová) + 2020

________________________________________________


a2a2a
20. 10. 2020
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Mi osobně velmi blízká. Vypustil bych úplně poslední verš, v předchozím říkáš vlastně totéž, ale je to báseň, při které jsi se chvěla a s tebou svět.

 

 

Jak blízko

Nečekáte je, nechcete nevěřit, i doteky

zdají se skutečné.

 

Hráli jsme žolíka. Maminka vyhrávala,

tatínek upíjel a já se ptal,

co bude dál.

 

Jak blízcí, kdo brázdí vesmír a občas

proklouznou srdcem?


Gora
27. 09. 2020
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Oldo, prosím - mohl bys dát vědět, zda ses domluvil s možným sponzorem, o němž jsem se zde zmínila, na nějaké formě spolupráce?

S tou soutěží BR tedy, Honzo, vážně nevím. Jsem ráda, že ti název nevadí. Ten nick byl pořízen jen pro účel soutěže.

Pokud NEMÁ být určena nejlepším, jak to zařídit, aby se někteří z nejlepších neúčastnili? :-) V začátku jsem z vám známých důvodů byla ráda, když se sešlo deset básní, teď jich je /i díky FB/ již 21. Není to o jen počtech soutěžících, ale i nahlídnutí na ni je mnoho... tedy určitý zájem skoro všech, kdo sem chodí. Jestliže po dvou ročnících BR nebude probíhat žádná soutěž, budou se po ní jistě někteří ptát. Ráda bych pro ně měla připravenou odpověď, jak to se soutěží v poezii bude. Forma, kterou rámcově nastínil Jirka, by byla šťastnější než současná BR, ale jen pokud se na hodnocení bude podílet víc redaktorů nebo výrazných a poezie znalých spolupracovníků, pak by měla jistě větší prestiž než dosavadní BR nebo třeba bývalá Krychle. Jen jak v pravidlech specifikovat, KOMU je určena, netuším...

Na ten Týden pro Písmáka i na Natáčení podcastů s básněmi písmáckých autorů jsem zvědavá. To tedy připravuje Olda a Lyryk. Kdybych mohla s něčím, co zvládnu, pomoct, tak ráda. Za pár dní končí III. kolo BR a budu mít cca 2 měsíce více času.

 

 


a2a2a
10. 06. 2020
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Kamínky,

chtělo by se říct - pomníčky slz,

ale proč hřejí v dlani?

 

Ozvěny doteků.

--------------------------------------------------------------------------

Všiml jsem si, že jsi dnes přívětivě reagovala a také neobyčejně hezky na báseň skvělé dámy a básnířky - Baronky a chtěl jsem ti poděkovat.


a2a2a
02. 06. 2020
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

 

 

Jakmile všechny uložila, vyšla na zápraží,

aby sledovala poslední namodralý pruh.

 

Pán Bůh ještě sklízí ze stolu…, říkávala.

 

Nescházel nikdo. Dcery svlažovaly ústa,

synové opodál.


a2a2a
02. 06. 2020
Dát tip Elizabeta
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

 

SKLÍZENÍ   *2. 6. 2020

 

Jakmile všechny uložila, vycházela

na zápraží a sledovala poslední

namodralý pruh.

 

Už i Pán Bůh sklízí ze stolu.

 

Slétli se ze všech stran. Dcery svlažují

ústa, synové opodál.


a2a2a
02. 06. 2020
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

 

SKLÍZENÍ   *2. 6. 2020

 

Podojila, nakojila, nanosila vodu a šla

na pole.

 

Večer vycházela na zápraží. Pohlédla

k nebi, a když se úžil poslední

namodralý pruh, říkávala:.

 

Už i Pán Bůh sklízí ze stolu.

 

Slétli se ze všech stran. Dcery svlažují

ústa, synové opodál.


Narvah
20. 10. 2019
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

papouch: to, že jsi admin máš napsané přímo pod svým nickem. a taky je to v seznamu adminů. tak prosím zažádej Oldu o nápravu, ať to uživatele nemate.. pokud napíšeš prolog se zkomoleninou mého nicku a pod to dáš své dílo, tak se nediv, že si to propojujim. dílo mi přijde vtipné, jen si myslím, že to na výběr není..

to je myslím také škoda, že v informacích o činnosti redakce není uvedeno, na základě čeho se výběry dávají. podle mě zdůvodnění v jedné dvou větách by ten subjektivní dojem redaktora mohlo osvětlit, doplnit..

tomu, že Lakrov dává výběry nemístně, se nedivím.. u Gory jsem nyní rád, že vím.. káru sice táhne dál, směr se mi nelíbí..


Prerazeno od tohoto dila

 

Podmínky pro vstup do Internačního tábora pod horou Krmáň (2198m.n.m)

 

Tábor se nachází v malebném prostředí moravské polopouště. Je umístněn tak, aby ho neměli daleko ani Slovenští vyřazenci z Písmáku (ještě dopravu vám platit!). Každý žadatel musí u brány prokázat, že byl popraven minimálně 3x, dále doložit, že nikdy nebyl redaktorem ani se - byť jen jedinkrát - nezůčastnil žádné Gořiny soutěže.

 

Ti, kteří se provinili podlejzavým udělováním tipů redaktorům budou po prvním tři měsíce kráceni na stravě o 3/5, pokud přežijí, mohou nastoupit převýchovný umělecký program. V případě úspěšného složení zkoušky o opětovném nabytí důstojnosti, budou i oni přijmutí do Klubu vyvvrženců, jen pro odčlenění od nás, Bezchybných, navěky nosit přilbu jako Ester Pančochová.

 


Litarts
08. 08. 2019
Dát tip atkij
Prerazeno od tohoto dila

Kdo se honí jen ze objevností, nepíše nic, většinou jen hlouposti.

Jako např. vy.

 


Prerazeno od tohoto dila

aa


Olda
31. 07. 2019
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

ddd


Olda
31. 07. 2019
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

ccc


Entropia
24. 07. 2019
Dát tip

Zdenda: třeba proto, že ty taky nejsi zrovna lilium, a nikdo tě tady vulgárně neuráží.


Gora
24. 07. 2019
Dát tip

Víš, že tak to není.../ad odstaveček prvý/

Mazat můžu, ale nedělávám to - tohle byla silná káva... ale možná smažu celou nepovedenou povídku, ještě si to promyslím.

To fakt netuším, kdes to vzal, Dobrý spolek?


Gora
24. 07. 2019
Dát tip

Zdendo, já si o tvých výrocích mohu myslet cokoli a o Oldjerrym taky, ale Entropia má pravdu v tom, že bych tyhle nadávky neměla mít pod svými díly - to prostě musím uznat. Když jsem teď, po jejím avízu na tu "diskusi" koukla, žádala jsem tě tam, aby jsi nikoho neurážel, a tys v tom přesto pokračoval. Nikdy jsem za pět let nic nesmazala - v komentech - až nyní na to upozornění.

Omlouvám se ti za "výmaz", ale nemůžeme si přece vzájemně nadávat, to nejde...


Je vtipné, že dílo, které je úložištěm smazaných komentářů, má některé komentáře v diskusi taky smazané...:o)

takový začarovaný kruh, trochu...


a2a2a
06. 06. 2019
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Haijine, nejsem osobním mluvčím jednotlivých osob, tím spíše, že již redaktory nejsou. Jako mluvčí mohu jen sdělit, že oběma jsem poděkoval, obě si to zasloužily, byly to výrazné tvůrčí tváře, Ysslandia navíc i výtečná komentátorka a elizabeta o ukončení práce v redakci žádala opakovaně,  v posledních dvou létech zde působila spíše sporadicky.

Členství v redakci, stejně jako jeho ukončení je dobrovolné, za posledních 7 let nebylo nikdy ukončeno členství z popudu redakce a redakce tudíž nemá důvod zaujímat žádné stanovisko. 


Prerazeno od tohoto dila

Honzíkova cesta? To jako cesta Honzy Těsnohlídka?


oran
10. 11. 2014
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

nespamuj tu armine nebo dostanes ban.


oran
12. 04. 2014
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

armine, napráším tě jako rasistu! ještě k tomu připosraného rasistu, to je snad nejhorší kombinace.


Narvah
15. 01. 2014
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

lakrove, už jdi do důchodu

Narvah
18. 12. 2013
Dát tip
Proč si Admine zde smazal můj poslední příspěvek? Neunášíš svoji funkci a to, co k ní náleží, že mě opakovaně promazáváš i zde?

Narvah
18. 12. 2013
Dát tip
Tak to je dobrý, jen co tady Dero dokončíme diskusi, Admin A už to tu opět promazává. Neuvěřitelné.

Dero
18. 12. 2013
Dát tip

Narvahu, na Admina jsem už apeloval, aby svých práv užíval střídměji a neodstraňoval zbytečně bezobsažná či matoucí díla, pokud tato nebrání jiným zajímavějším příspěvkům. Zejména v diskusích, které historicky slouží jako tlachárna. Nepotřebuji k tomu cokoli dodávat a věřím, že Admin s tím žádný problém nemá. Odvolávat z funkce ho nebudu.

Apeloval bych na tebe, abys na oplátku zakládal méně zavádějící diskuse, ale za ty roky jsem poznal, že máš prostě jenom specifický způsob komunikace. :)

Pokud jde o domnělý prodej serveru, tak bych tu informaci rád upřesnil: Byl jsem před nějakou dobou e-mailem tázán, proč Písmáka neprodám, když na něj nemám čas. Odpověděl jsem, že za celou dobu, co Písmáka provozuji, jsem dostal jedinou nabídku na koupi serveru, a to od jednoho z mála lidí, kterým Písmáka v žádném případě prodat nechci. Písmák oficiálně na prodej není - ale pokud přijde důvěryhodná osoba, která bude ochotna platit jeho provoz, schopna zajistit jeho technickou správu, zachovat nekomerční charakter služby bez reklam a ještě Písmáka rozvíjet, tak bych se s ní samozřejmě bavil.


Janina6
18. 12. 2013
Dát tip

Admin A: vím, že máš pravomoc, od toho jsi admin, ale víš, jak to říkal ten děda ve Spidermanovi, "velká moc vyžaduje velkou zodpovědnost" :-)  a když mi připadne, žes ji nepoužil férově, tak se holt ozvu, víc stejně nemůžu. Pěkný Vánoce všem.


Narvah
18. 12. 2013
Dát tip
Admine: to je možná vhodné pro tebe, avšak, pomýlený admine, ty nejsi soudce a nejsi ani ten, komu bych měl skládat jakékoliv důkazy. Pokud tě blíže zajímá, jak je to s prodejem serveru, zeptej se Dera a neobtěžuj mě. Mé diskuse jsi přesunul mylně a navíc je hanlivě označil ("hloupé a nemístné"). Děláš to opakovaně a bezdůvodně u mé osoby, tudíž podávám na tebe stížnost, že se dopouštíš na mně jako na uživateli kyberšikany, čímž porušuješ pravidla serveru. Přeji si, aby ses mi buď omluvil, nebo opustil sekci adminů. Můžeš přesunovat díla z hlavní strany bez souhlasu kohokoliv jiného, avšak v případě výtky je namístě, abys svůj krok patřičně zdůvodnil, což jsi neudělal. Tvé hlavní pomýlení je v tom, že ty nejsi nadžazen ostatním uživatelů, ale vykonáváš tu dobrovolnickou službu pro ně. Je nás tu víc, kdo si na tvoji činnost stěžuje. Doufám, že to vezme v potaz i Dero.

Admin A
18. 12. 2013
Dát tip
Narvahu, pokud něco tvrdíš, je vhodné dát k tomu tvrzení důkaz. Tak proto. Janino, svévolně jsem diskuzi přesunul, jsem admin a mám k tomu pravomoc. Mohu přesouvat díla z hlavní strany bez souhlasu kohokoliv jiného. Možná to zní nadřazeně, ale tak to prostě je. Nicméně zpětně musím uznat, že některé diskuze jsem přesouvat nemusel. Byly sice hloupé a nemístné, ale neodsouvaly žádnou zajímavou diskuzi. Slibuji, že příště budu ohleduplnější. Nicméně by bylo dobré, kdyby diskuze neobsahovaly jen jednu větu. A pokud budou diskuze obsahovat nepodložená tvrzení, spekulace a pomluvy, budu je přesouvat stále.

Janina6
18. 12. 2013
Dát tip

Díky za avi, Narvahu, chvíli jsem musela pátrat, kam mě voláš, ale ne dlouho, protože dílo "Mimo téma hovoru" je tady už z minula dost proslulé :-)

Můžu jen zopakovat, že mi přesouvání tvých diskusí z hlavní strany přijde jako buzerace. Jak může někdo předem rozhodnout, která diskuse je "kvalitnější"? Derem zmiňovaná diskuse o toaletním papíru možná nakonec byla vtipná a kdovíjaká, ale to by diskuse "Máte rádi Písmáčka?", kterou Admin A svévolně přesunul 6. prosince,  přece mohla být taky.  To se nedá rozhodnout předem. Nevím, co je špatného nad zamyšlením, jestli máme tenhle server rádi, a jak moc, a proč, ono to nakonec se současným stavem Písmáka souvisí, vždyť z něho spousta kvalitních autorů v poslední době mizí. Třeba by někdo přišel s nápadem, co je špatně. To samé platí i o diskusi "Konec Písmáka" - uznávám, že název zní provokativně, ale to je asi tak všechno, co se dá vytknout. 

Na mě to působí, jako by si Admin A na tebe "zasedl". Korunu tomu nasadil papouch, který tě, když se hájíš, nazve provokatérem. Já si ještě pamatuju, jak dokázal provokovat, předvádět se a zesměšńovat druhé sám papouch, když tu býval adminem. (Nic proti jeho vtipným dílům, ta jsem měla ráda. Ale chovat se k lidem nikdy neuměl.) Jestli mají server řídit takové typy, tak mám fakt obavy.


Narvah
18. 12. 2013
Dát tip
Jistě, že mohl. Ale proč bych to dělal?

Admin A
17. 12. 2013
Dát tip

Jasně. Mohl bys odpovědět i na tu druhou větu?


Narvah
17. 12. 2013
Dát tip
No, to je mi jasný, že se ti odstupovat nechce. Máš aspoň tady nějakou moc, když v reálným světě ne. Předpokládám, že ona deindividuace související s rolí admina a bezhraniční uplatňování moci je jakýmsi kompenzatorním mechanismem tvé nematurované psychiky. Nedivil bych se, kdyby tě do fuknce zaučoval nějakej idiot papouchova typu.

Admin A
17. 12. 2013
Dát tip

avi


Admin A
17. 12. 2013
Dát tip

Odstupovat nehodlám a rozhodně neodstoupím jen proto, že mě o to žádáš.

A taky by mě zajímalo, jak jsi přišel na to, že je Písmák na prodej.


Narvah
17. 12. 2013
Dát tip
Přestaň mi vyhrožovat a uvaž, že "pro všechny bude lepší", když přestaneš dělat admina. Slož funkci, dej to serveru jako vánoční dárek a nech server vstoupit do nového roku bez defektu v adminské sekci a zbytečné zátěže. Ne každá dobrovolnická práce přináší ovoce, některá je i zlem. To je, bohužel tvůj případ. Máš ještě něco?

Admin A
17. 12. 2013
Dát tip

Narvahu, pokud jsi nepochopil ani Dera, ani mě, pak bude pro všechny lepší, když nebudeš publikovat na hlavní stránce.


Narvah
17. 12. 2013
Dát tip
StvN: dík za podporu ;)

Narvah
17. 12. 2013
Dát tip
Admin A: jistě, tvoje rozlišovací schopnosti stran toho, co může viset na hlavní straně a co ne, jsou zjevně defektní. Zkus se stát třeba korektorem, pak budeš serveru prospěšnější. Takhle spíše veřejnému prostoru škodíš a navíc se stáváš terčem kritiky.

Narvah
17. 12. 2013
Dát tip
Hele, Dero, tak to ani není, že bych měl potřebu být rád vidět a rád popichovat. Jen jsem z informací, které se ke mně dostaly a v souvislosti s tím, že se server zpomalil a že jsi přizval do sekce adminů opět papoucha (to už musela být o adminy opravdu velká nouze..) usoudil, že je existence tohoto serveru opravdu v ohrožení a opravdu si díla raději stáhl. Je přece pravdou, že je server k prodeji, nebo ne? Pokud ano, tak bych očekával, že Tvá motivace jej uchovávat či zvelebovat bude aktuálně snížená. Myslím, že to je Tvoje věc, jen chci podotknout, že pokud tady opět budou vládnout deliberovaní admini, můžeš očekávat opět odliv talentovaných autorů. Tihle admini plnící svoji funkci podle sebe, bez nějakejch hranic, jsou pohromou i pro reálné komunity.

Admin A
17. 12. 2013
Dát tip

V pořádku :) Jen se obávám, že odteď bude každý jouda vystavovat svoje myšlenky na hlavní straně, a babo raď, kterou přesunout.


Dero
17. 12. 2013
Dát tip

Admin A, Narvah: Chápu stanovisko vás obou.

Hlavní strana je viditelné místo, na které se vejde pouze omezené množství informací. Proto je třeba, aby k sobě uživatelé byli ohleduplní a nevkládali na hlavní stranu příspěvky, z nichž ostatní nic mít nemohou. Byla tu třeba diskuse o toaletním papíru a zůstala tu, protože spoustu lidí pobavila a vedla k zábavným diskusím, do kterých se mohl zapojit kdokoli.

Pokud, Narvahu, žaložíš doomsayerskou "diskusi", kterou málokdo chápe (a někoho snad i poplaší, že bych snad opravdu Písmák plánoval zavřít), tak je celkem pochopitelné, že ji admin jako nerelevantní odstraní. A admin je od toho admin, že má pravomoci o některých věcech rozhodovat.

Na druhou stranu, Admine - ty pravomoce je dobré uplatňovat jen tak zřídka, jak je to opravdu nezbytné. Plodnými diskusemi to zde příliš nepřetéká. Pokud tedy taková popíchnutí neodsouvají jiná zajímavá díla, mohou jistě na hlavní straně pár dní zůstat. Nikomu tím žádná škoda nevzniká. Narvah je prostě rád vidět a rád popichuje.

V pořádku, pánové?


Admin A
17. 12. 2013
Dát tip
* ... To, co narvah...

Admin A
17. 12. 2013
Dát tip
"ve smyslu pronasledovani jednoho cloveka" Nepronásleduji člověka, ale kontroluji hlavní stranu. Co, co narvah zveřejnil na hlavní straně, bych přesunul komukoliv jinému.

StvN
17. 12. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Musim rict, ze mi to take prijde trochu jako buzerace. Mineno ve smyslu pronasledovani jednoho cloveka a hledani si argumentu k obhajobe takoveho pronasledovani. Napriklad argument, ze ostatni diskutujici prezentuji svuj nazor nedava smysl, jelikoz nikde neni psano, ze toto je nutny parametr k uznani diskuse. Byvaly tu diskuse o toaletnim papiru a dalsi a nikdy se to takhle neresilo. Dale neni na adminovi, aby posuzoval, jestli je nejaka otazka vhodna nebo relevantni a tak dale. Takze diky za avizo Narvahu, souhlasim s tebou.


Narvah
17. 12. 2013
Dát tip
Papouch je po letech opět Admin. A je to znát. Server je prašivej, organickej, zapšklej.. Jak potopit server: nechat blba dělat admina.. To se fakt povedlo..

Narvah
16. 12. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Jasně, Admine, pěkne to tady šecko vyčisti..

Admin A
16. 12. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Narvahu, přesunul jsem z hlavní strany tvůj výkřik o tom, že Písmák bude končit. Není potřeba o tom dále diskutovat. Pokud máš na Dera dotaz, obrať se na něj ve zprávě.

Narvah
16. 12. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Začíná to bejt celkem pošahanej server, díky činnosti Admina A. Pokud to nejseš ty sám, Dero, tak s tím něco dělej.. Začíná to bejt cajtskej server.. Špatně se tu dejchá..

.duke.
06. 12. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Ani se diskusí stát nemohla, protože jsi ji přesunul. Tím si možnost diskuse nad tématy znemožnil.

Z jakého postu si dovoluješ označovat moji diskusi za hloupou a nesmyslnou? Navíc ještě předtím, než proběhla?

Každá z těch otázek je relevantní a namístě.

Diskuse nemusí začít tím, že prezentuješ vlastní názor, můžeš se nejdřív zeptat. Otázka může být počátkem diskuse.

Tvoje úvahy o tom, proč se sem lidé vrací a zda mají server rádi, jsou pouze tvé úvahy. Každý to může mít jinak.

Čemu vadí ptát se na to, co už tu bylo? Asi hlavně tobě, viď?

To, že má server v záhlaví napsáno "literární" ještě neznamená, že jej tak jeho návštěvníci vnímají.

Opět tedy žádám o navrácení diskuse na hlavní stranu + omluvu za tvoje urážky - taky na hlavní straně.

Avízo Derovi.


hynajs
27. 11. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Fra - ška


hynajs
27. 11. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Fra - ška


hynajs
27. 11. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Fra - ška


hynajs
27. 11. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Fra - ška


hynajs
26. 11. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Fra - ška


hynajs
26. 11. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Fra - ška

 


hynajs
30. 09. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

osobně si myslím, že člověk, který na literárrním serveru nepoužívá diakritiku, nemá co dělat - to není nějaká osobní zášť proti někomu, to myslím obecně


hynajs
13. 07. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

hlasování s blahosklonnou možností jakési diskuse..tomu já opravdu tleskám! (tedy té kategorii..)

stále stejný příběh


Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Mohla bich to aji já zkusiť, kurva?


hynajs
26. 02. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

čím obohatím program, když jsem z okolí a příjdu?


hynajs
21. 02. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

admin je idiot..ale to není nic nového


jejdavilda
07. 02. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Tak, tak admine A, nerozváděj se


Prerazeno od tohoto dila

Hlásím se jako svědek. Jako malý jsem až do pozdního věku chodil do skautu a tak mohu odpřísáhnout, že na chatu nežijí dobří lidé.

hynajs
02. 01. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

ptám se podruhé - o čem se má literárně diskutovat? 

 


Prerazeno od tohoto dila

Tak tento případ je jasný. Když se tu řešilo, že se podobně chovali kamarádi stěžovatelky a i ona si přihřívala polívčičku, bylo v podstatě řečeno, že v dočasném prostoru, jakým je chat, je dovoleno vše. Bylo to sice debilní rozhodnutí, ale co už.

hynajs
01. 01. 2013
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

a o čem se má diskutovat literárně?


.duke.
18. 12. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

pěkně se vyspi


.duke.
18. 12. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

a až si budeš zase chtít virtuálně ulevit, klidně můžeš. snesu dost.


.duke.
18. 12. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

tak se poválej


.duke.
18. 12. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

já to mám se sebou fajn. a podobné atakování jsem tu již zažil, žádná novinka. jak to máš se sebou ty?


.duke.
18. 12. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

dostal jsi to ze sebe, bezva. ještě tam něco zůstalo?


.duke.
18. 12. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

pěknej výlev. ulevilo se?


.duke.
18. 12. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

to je krásný, jak sis vytvořil pro tohle nick a pak se smázl. mě dycky pobaví někdo takovej "na moment odvážnej"


Whitesnake
18. 12. 2012
Dát tip

moc prosím, neposílat avíza. děkuji


Hagrid
17. 12. 2012
Dát tip

proč mi posíláš avíza ty kokote?


feferonka
17. 12. 2012
Dát tip
Žumpa :D

hynajs
02. 10. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

smaž to..to na písmáka rozhodně nepatří!!!

heartrate
04. 03. 2012
Dát tip
Marvine, já tě mám hrozně ráda, ale už jsi velkej, tak bys neměl takhle vyvádět, trochu nadhledu prosím, zhluboka dýchat.. se ženami jednáme galantně, zdvořile a s úctou, přece nejsi hulvát, ale slušně vychovaný, inteligentní a vzdělaný mladý muž, který se chová na úrovni.. viďžeže?

Gray
03. 03. 2012
Dát tip
ok, to možná nebyla úplně přesná formulace, když se na to dívám.. bylo by lepší, kdybych řekla já o tom nepochybuji.. to ano, to uznávám. A dám si příště pozor.

Gray
03. 03. 2012
Dát tip
jak - měla bys dobře vědět, že je zneviditelněná? Vždyť Ti právě říkám, že to vím od té doby, co se o tom tady spolu bavíme, až na základě toho, co jsi říkal, nikdy předtím jsem se o to nezajímala. A na počátku debaty jsem o tom ještě nevěděla. A za autorskou stránku jsem měla autorskou stránku. Ne bílou plochu s jednou větou. Ale proč já to tu vlastně vysvětluju. Jdu do háje.

Gray
03. 03. 2012
Dát tip
proč sprostota? Že takhle některé Tvoje jednání vnímám a řeknu Ti, jak ho vnímám? Pak jsem asi sprostá tak nějak obecně, když říkám věci, tak jak je vidím. Omlouvat se za to nebudu.

Gray
03. 03. 2012
Dát tip
dobře, nečti ji. Možná si chtěl napsat slovo TEĎ, ale to poslední písmeno tam není. Takže to není jen moje vina, že nedokáži pochopit, když ty nedokážeš napsat. Další autory do ničeho nezatahuji, jen jsem se pozastavila nad tím, podle čeho možná ostatní posuzuješ. Ale o to v zásadě vůbec nešlo a je zbytečný o tom mluvit. Proč bych tě měla mít za blbce? Já jsem do té doby nikdy na stránce nikoho, kdo byl zablokovaný nebyla. Takže když si řekl autorská stránka - představila jsem si pod tím normální autorskou stránku s díly, informacemi o autorovi atd. Nemůžu vědět, že Ty.. říkáš autorská stránka i bílé stránce s jednou větou. Pak jsem si ale dle Tvé rady na stránku klikla a vida - bílá s jednou větou - ale pořád jsem jako autorskou stránku brala tu klasickou. Je pak tak nepochopitelné.. že mi bylo divné.. co chceš měnit na stránce, která není přístupná? A podle toho jsem také odpovídala. Pokud považuješ moje odpovědi, ve kterých se snažím něco řešit nebo něčeho dobrat za dělání blbce z druhých.. co na to říct. Jedině.. ne, nemám Tě za blbce, jen Ti občas nerozumím.

Gray
03. 03. 2012
Dát tip
pokud vyvozuješ chytrost či blbost ostatních tady na Písmáku podle toho, zda chápou co píšeš nebo nikoliv - nedivím se, že moc valný myšlení o nich nemáš. Je někdy těžké tvoje myšlenky pochopit, protože podle mého neumíš v jedné dvou větách napsat, o co Ti jde. Nabalíš na to spousta dalšího balastu, že se pak v něm ta myšlenka dokáže utopit. Aspoň tak to vidím já. Ale já to někdy dělám podobně a také se toho neumím zbavit - neber to tedy jako kritiku - spíš jako zamyšlení stejně jako jsi ho žádal po mně. Víš, v čem možná vidím problém v komunikaci s Tebou? Že se nepřijdeš zeptat na názor, ale rovnou napochoduješ s tím, co a jak by se mělo dělat. A v případě, že někdo s Tebou nesouhlasí, bereš to jako útok na sebe (ale je pravda, že tohle se docela dost zlepšilo). Víš o co mi jde.. kdybys přišel a řekl - co si myslíš o tom, kdyby na zablokované stránce, která je vlastně prázdná a je na ní jen jedna věta o blokaci.. mohlo přibýt ještě to, zda je ta blokace dočasná, popřípadě tam uvést, do kdy je autor blokován. To vidím prostě jinak, než když někdo přijde vyplivne, že současný stav je katastrofální, a že se musí udělat to a to a to.. a když se to neudělá.. tak se zboří svět (protože tohle všechno já občas z tvého projevu vnímám). A navíc.. když je jeho řešení shledáno pro Písmáka nevhodným.. tak ten, kdo to řekl je v podstatě debil a navíc to neschválí proto, že je proti němu zaujatý. Kdybys to napsal, jak jsem uvedla já, měla bych pocit, že máš zájem něco změnit k lepšímu a ne, že mě chceš klasicky nachytat na hruškách. A žes to dělal mockrát, o tom není pochyb. A mě nebaví a k tomu se kldině přiznám, cokoliv řešit s někým, komu nejde NEJEN o to něco změnit k lepšímu, ALE I mě nachytat na hruškách. Protože pokud někoho na hruškách nachytat chceš, tak si nakonec jeden z těch x případů jako nachytání vysvětlíš a pak přes to vlak už nejede. Třeba to tenhle případ není a třeba se pletu, ale dělals to už tolikrát, že to u tebe beru jako samozřejmou věc a je to asi škoda. Jenže to je pak na nás na obou, jak se toho zbavit. Ale tohle si asi jako odpověď na svoji otázku slyšet nechtěl. Tedy - napsat na stránku, která vyjede na kliknutí na zablokovaného autora s tou jednou větou, že je blokovaný pouze dočasně samozřejmě nemusí být problém. Jen mi, prosím, řekni, v čem to bude pro celý Písmák prospěšné? Nebo zlepšující? Co to přinese pro desítky autorů či čtenářů dobrého? Protože já tohle vidím ze svého pohledu jako informaci, kterou jsem já jako běžný uživatel za celou dobu působení na Písmáku nepotřebovala, nezjišťovala a neumím tedy asi ani vidět, k čemu by byla prospěšná. Zkus mi to tedy ukázat svýma očima, jsi taky uživatel.. stejně jako já, ale zatím z toho co jsi řekl, to prostě nevidím - ten důvod, proč by to tam mělo být. Neříkám, že nechci vidět - jen, že nevidím. Zkus to tedy, prosím.

Gray
27. 02. 2012
Dát tip
myslíš to, proč to nedávat na jejich autorskou stránku? Jak Ti můžu dát argument, když ho dopředu odrovnáš? viz: "(Pojím při tom, že zneviditelnění autora je špatně zdůvodněný akt.)" Tady je jasný fakt, že autorská stránka není viděna. Takže celá informace na ní by byla zbytečná. Proč mám spekulovat a vymýšlet další argumenty, když přes tohle vlak nejede? Navrhuješ mi, ať zařídím změnu systémové věci - i když víš, že na to oprávnění nemám. A když Ti to řeknu - chceš abych tlačila na Dera - proč si nezjistíš napřed jeho názor? Pokud se mu nebude zamlouvat, řekne stejné ne Tobě jako mně. S tím nic neudělám. Takže to vidím tak, že po mně chceš něco, co můžeš udělat sám. Protože já klidně můžu tohle chtít, ale když to nebude chtít Dero, máme smůlu oba. Ať jsem nebo nejsem ochotná to pak udělat. Víc mě zatím nenapadá.

Gray
27. 02. 2012
Dát tip
Ne, Marvine, já to vidím tak, že ledacos cosi navrhnul se zrealizovalo (nebo v pozměněné podobě), ale ne všechno, ne všechno považuju za nejvhodnější řešení (záměrně neříkám, že to nepovažuji za dobré, protože v jiném prostředí by to třeba dobré bylo) - nejvhodnější řešení pro Písmák. Jenže, když o něčem rozhodnu, že to není to pravé ořechové, tak vidíš, neřekneš ok, ale vlastně se pak rozčiluješ, jaktože jsem to neudělala podle Tebe. Neudělala, ale ne všechno. A to ne proto, žes to navrhnul Ty.. ale proto, že to nebylo úplně ono. A je mi jedno, kam tě vede či nevede slušnost. Já ji považuji v komunikaci za samozřejmou, ale chápu, že to jiní mají jinak. Myslím si, že vidím, co by bylo dobré a podle toho taky vybírám - od jiných stejně jako od Tebe. A myslím, že jsme se shodli docela dostkrát ale ve všem to prostě nejde. Tak se na mě přestaň za to zlobit.

Gray
26. 02. 2012
Dát tip
avi

Gray
26. 02. 2012
Dát tip
VT Marvine, za to, že s tebou lidi třeba nechtějí komunikovat nemůžu. Tím neříkám, že je to tenhle případ. Jen z toho takový pocit mám.. ale to říkám jen sama za sebe.. Nevím, co víc Ti na to říct.

Gray
26. 02. 2012
Dát tip
Banovaný je vždycy v ten samý den, co je ban vyhlášený - zatím se nám to tak, tuším, dařilo, tak v tom budeme pokračovat. Takže si to v klubu každý může spočítat, kdy bude odbanovaný. Navíc, když klikneš na jeho nick, dostaneš informaci, že je zabanovaný - a v případě, že na to přijdeš, od kdy a na jak dlouho si to můžeš najít v klubu. A proč potřebuješ vědět, co se s takovým autorem děje? Navíc, když někdo něco neví, tak si to má napřed zkusit zjistit (pravidla, klub atd) a teprve až je v koncích, může se pak zeptat v klubu - myslím, že se mnou už tu zkušenost máš, že když se na něco zeptáš, odpovím Ti.

Gray
26. 02. 2012
Dát tip
jen avi odsud

Gray
26. 02. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Ono je otázka, co vidíš za těmi administrativními řešeními. Mám pocit, že si myslíš, že máme daleko vyšší oprávnění, než jaké ve skutečnosti máme. V pravidlech všechny naše možnosti vypsány jsou. V čem vidíš usnadnění v tom, že u jednotlivých autorů na autorské stránce bude vyvěšeno, že jsou zabanováni a na jak dlouho? Mně to přijde naprosto zbytečná informace na tomto prostoru, když je jí dán prostor jinde. A zvlášť když to není informace ohledně literární činnosti - a to je daleko důležitější, než administrace. Čili když mám takový názor, je dost pravděpodobné, že nemám ani potřebu vytvářet na Dera nějaký byť pozitivní tlak. Pokud Ty máš jiný názor - což je z Tvého příspěvku patrné, máš možnost se na Dera obrátit sám. Neberu Ti to, že to pro sebe vidíš schůdnější přes nás, však proč ne, ale říkám, že v tomhle případě za prostředníka nebudu - nevidím v tom smysl. Ty přeci také neděláš nesmyslné věci. Děláš jen to, co považuješ za nejlepší Ty. Sám jsi mi to několikrát říkal. Tak prosím, neber tu možnost i mně a nesnaž se mi naznačovat, že je to věc neochoty. Ne, není.

Hagrid
25. 02. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Doufám že platí stejný metr na všechny, i na hynajse.

Gray
25. 02. 2012
Dát tip
VT Marvin to je na uvážení a hlasování adminů.

Gray
25. 02. 2012
Dát tip
Tragicus jde o tenhle bod v pravidlech: Uživateli je zakázáno verbálně napadat a pomlouvat ostatní uživatele serveru.

Tragicus
25. 02. 2012
Dát tip
Gray: Mohl bych se zeptat na zdůvodnění nikotinova napomenutí? Ptám se čistě pro osobní potřebu, poprvé se mi stalo, že bych špatně odhadl výrok adminů, tak abych znal obecnou zákonitost a mohl ji aplikovat na své budoucí výroky.

Gray
25. 02. 2012
Dát tip
ale vidíš zase jinam..

Gray
25. 02. 2012
Dát tip
a jednu hodnotnou cenu za druhou..:-)

Gray
25. 02. 2012
Dát tip
MM - copak už nevyhrávají? celou dobu přeci..

.duke.
22. 02. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Jo.

.duke.
22. 02. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Já bych počkal.

.duke.
22. 02. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Co bys řekl?

.duke.
22. 02. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Nechtěl jsem tě bavit.

.duke.
22. 02. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Proč bys měl být blb?

Gray
03. 02. 2012
Dát tip
Marvine, prosím, šlo by to, přesunout případnou další diskusi sem?

hynajs
02. 02. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

admin b - to je nějaké legrace??? to je způsob řešení stížnosti??? raději se vzdej funkce, když máš podobné názory

Dero
01. 02. 2012
Dát tip
Nerýpej, Marvine.

Dero
01. 02. 2012
Dát tip
"Chceš popřít, že tu neprobíhají v podstatě tajné blokace, že je to průhledné?" Ano.

Dero
01. 02. 2012
Dát tip
"Zastal jsem se někoho a nehodlám se za to stydět." To bys měl. Prokázal jsi dotyčnému medvědí službu. Své podezření jsi vyjádřil urážlivou formou, osočením bez důkazů (argumentační faul typu "Už jste přestal bít svou ženu?" na člověka, který svou ženu nikdy nebil); prostě jen takovým plivnutím. Což je pro mě osobně zklamání, protože to na základě poslední diskuse, kterou jsi publikovat na konto zdejších kritiků, vypadalo, že jsi pochopil důležitost podložené a konstruktivní argumentace.

Dero
01. 02. 2012
Dát tip
VT Marvin: Přestaň rýpat. Není to tvoje starost.

Dero
01. 02. 2012
Dát tip
"A kde je problém podívat se, z jakých IP se přihlašoval?" Kde je problém, to není tvoje starost. Prostě tu informaci potřebuju od uživatele. Dál se o tom nemáme proč bavit; zvlášť když se tě to netýká.

Dero
01. 02. 2012
Dát tip
Já se ale nemůžu podívat, "jak to celé je", dokud mi vzduchoplavec nenapíše, kterou IP adresu má přiřazenu. Přestaň rýpat, Marvine.

Dero
01. 02. 2012
Dát tip
vzduchoplavec: Pošli mi do zpráv svou IP adresu, která je podle tebe blokovaná, a problém vyřešíme. Ty ostatní řeči o bazilišcích si laskavě nech od cesty. Je velmi neslušné takhle trousit řeči o někom, koho ani přímo neoslovuješ. Své problémy si vyřiďte spolu, ne přese mne. VT Marvin: Nechci se s tebou bavit. Důvod hledej ve formulaci komentáře "Budou zde nadále probíhat tajné blokace uživatelů nebo se to konečně zprůhlední?".

Dero
01. 02. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Nevím. Možná mu internetový provider přiřadil nějakou IP, která je trvale blokovaná z minulosti. Byla by to sice velká náhoda, ale i takové se stávají. Pokud mi řekne svou současnou IP adresu, tak já mu řeknu, jestli je blokovaná, odkdy a proč. To apriorní podezření mě dost mrzí.

feferonka
28. 01. 2012
Dát tip
Danielane - Proč mám pocit, že to všechno pramení z pomstychtivosti a neschopnosti přijmout jakoukoliv kritiku? Vždycky, když někdo řekl něco na tvou adresu, dostal ban. Jsi obyčejná zamindrákovaná pomstychtivá mrcha. Lyryk - buď jsi šíleně ješitnej, nebo obětí manipulace. Každopádně jsem si tě přestala vážit. Hezký den.

Metta
24. 01. 2012
Dát tip
Píšu sem, aby na základě závěru zde uvedeného posledního Marvinova komentáře nedošlo k nedorozumění: O členství v KS se neucházím a ucházet nebudu, pže si prostě nepřipadám dostatečně literárně zdatná. Občas jsem psala do komentů "kritik v zácviku" po vzoru jiných členů Kritické akademie, kam jsem se z touhy po vzdělání i zvědavosti přihlásila. Tot vše.

Dero
24. 01. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Tři komentáře autorů VT Marvin a Dero přeřazeny do Mimo téma.

Dero
24. 01. 2012
Dát tip
"Za své výroky je právně odpovědný každý zvlášť..." To nemáš tak úplně pravdu - a taky to není jediný rozměr tohoto problému. V konečném důsledku nomrální soud rozhodne cca tak, že v občanskoprávním řízení nanejvýš uloží pokutu autorovi komentáře. Ale já budu muset řešit minimálně jednu milou obsílečku při identifikování autora komentáře. Je to taková moje oblíbená občanská povinnost, na kterou nemám téměř nikdy ani náladu, ani čas. Kdo by měl. Takže nadávat si a pomlouvat se můžou lidi mimo Písmáka, nikoli na něm. Lyryk měl v tomto případě prostě pravdu, že MM urážel a pomlouval jeho i jiné lidi - to nemůžu přehlížet (výhrůžky nevýhrůžky žalobou nežalobou, to je jedno). Někdo to prostě řešit nechce, nevadí mu ostřejší výraz, a potom to na serveru zůstane. Někdo na to citlivý je a je v právu, pokud žádá odstranění takového výroku, takže jsem zasáhl a pozměnil Grayovo rozhodnutí. Ovšem já s Grayem souhlasím, s jeho vyhodnocením situace taky - taky bych nechal se obě strany servat, když je evidentní, že ani jedna v návalu emocí nestála v tu chvíli o smír. Přijde mi to mnohem přirozenější. Ale nemůžu ignorovat žádosti jako je ta Lyrykova, protože co se na internetu řekne, to na internetu zůstane - a urážky na internetu neodezní, dokud je někdo neodstraní. Jsou stále dohledatelné, a to je (i z toho právního hlediska) dost velký problém. Na internetu se, ani v tak neformální atmosféře, jaká vládne na Písmáku, prostě nesmí mluvit jako v hospodě. A není to jenom věcí všech zúčastněných, je to i mou věcí; na tom se možná neshodneme, ale takový je můj názor. Bez ohledu na to, že v takových situacích by se všichni měli chovat kultivovaněji tak nějak á priorně.

Dero
24. 01. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Marvin: OK, v pohodě.

Dero
24. 01. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Marvine, možná by sis měl zkontrolovat, které kritiky jsem smazal a které v diskusi ponechal, než mne začneš osočovat. Smazal jsem pouze adresné urážky a pomluvy. A ano, samozřejmě že mám právo veta, jsem do určité míry právně odpovědný za obsah tohoto serveru. To není zase taková sranda, aby si tu mohl kdokoli beztrestně otvírat hubu. Když bude problém, tak to nepadne na tebe ani na adminy, ale na mě. Takže bych žádal trochu nadhledu a pochopení.

Zuzulinka
24. 01. 2012
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

ještě jsem chtěla dodat jednu věc, že jak jsem pročítala diskuze sem a tam, nenarazila jsem na to, že by kdokoli z kritiků někoho urážel .... a absolutně nevím, na základě čeho si k tomuto tvrzení došel Ty Grayi

Gray
31. 12. 2011
Dát tip
aha, tys mi odpovídal a neposlal si k předchozímu příspěvku avízo, to až teď k tomu poslednímu. Jestli to pro Tebe bude schůdné, napiš mi do zpráv co uznáš za vhodné. Ne, nikde nic snadno nevidím a ani ostatní ne. Všechno si budu muset vyhledát jednotlivě a mrknu se pak na to.

Gray
31. 12. 2011
Dát tip
VT Marvin, O žádném mazání kritik nevím, takže Ti k tomu nic říct nemohu. A zjišťovat něco, o čem nic nevím, to trochu postrádá smysl. Nejsem detektiv.

.duke.
23. 12. 2011
Dát tip
Danielane: spíš by se patřilo říct, že Lýdie po týdnu konečně doplnila zdroje, z kterých čerpala ve svém kompilátu. Udělala tak po té, co o to byla opakovaně žádána a kdy byla také opakovaně připojena. Myslím, že kritici by měli příště výběrovat dílo teprve po té, co bude mít potřebné náležitosti a nebude v rozporu s autorskými právy. Dobře to dopadlo.

.duke.
23. 12. 2011
Dát tip
Grayi, já si popravdě nepotřebuji až tak něco dovysvětlovat a dosáhnout shody. Naše názory se rozchází, to je normální.

Gray
23. 12. 2011
Dát tip
.duke. netvrdím, že to tak je, jen se Ti snažím říct, jak to vidím já. A svůj pohled sděluji na základě svého vnímání světa, výchovy, zkušeností a dalších aspektů, které osobní názor vytvářejí - podle mého bys to dokázal říct daleko odborněji než já. Nesnažím se nic překroutit, snažím se jen říct, že je možné to vidět i z tohoto úhlu. Proto si netroufám tvrdit, že tato moje spekulace je obecně pravdivá. Já ji subjektivně jako pravdivou vidím. Píšeš - "Realita je taková.." ale zase je to jen jen realita, tak jak ji vidíš ty. Já ji třeba vidím trochu jinak, ale to by bylo další rozebírání něčeho, co považuji za uzavřené. Pokud Tě zajímá, jak to vidím, můžeme si o tom - tradičně ;o) - promluvit ve zprávách.

Janina6
23. 12. 2011
Dát tip
Duku, TADY je to nejzajímavější dílo z celého Písmáku. A chválabohu, odsud už není příspěvky kam přesouvat :-) "Mimo téma hovoru", dobrý název pro bestseller, řekla bych. Jinak v kauze Lydie s tebou souhlasím. A to přesto, že Lyryka i Danielane jako kritiky uznávám. Ale tohle je docela trapas.

.duke.
23. 12. 2011
Dát tip
Poměrně dobrá interpretace, ale od této části: "a problém neuvedení autora nenápadně zaměnil za osobní postoj ke zdejším kritikům" to již překrucuješ. Realita je taková, že uplynul týden a neocitované dílo Lýdie pořád visí se třemi výběry ve zlatém výběru. Pěkné je, že se Lýdie po veškeré diskusi nakonec dnes po 13té hodině laskavě uvolila ty dvě věty večer ke svému dílu dopsat. Je vděčná za zastání Lyryka, zároveň jej vyzývá, aby neplýtval energii a čas bojem s "administrátorskými větrnými mlýny". Což je myslím pěkná tečka za tím vším. Jinak, Grayi, TADY se to rozebírá proto, že to sem přesunul majitel serveru.

Gray
23. 12. 2011
Dát tip
.duke. teď zas s dovolením moje spekulace: Vidím to tak, že Lydie ve svém díle neúmyslně nedostatečně dala najevo, že jsou to citace překladu uvedeného autora. Ty sis toho všimnul a na věc si spolu s dalšími autory upozornil, což vidím v pořádku. Pak jste se navzájem spolu s těmi dalšími utvrzovali, že věc vidíte stejně. Vzhledem k tomu, že možná Lydie nemá tolik času a permanentní přístup k netu jako jiní, když se připojila a viděla tu kupu nesouhlasných kritik, trochu se šprajcla a místo aby řekla, jojo, jakmile budu mít vic času, všechno potřebné tam šoupnu - tak se pustila do své obrany, možná trošku těžkopádně. Ty ses do toho zakous se svojí urputností a problém neuvedení autora nenápadně zaměnil za osobní postoj ke zdejším kritikům. Ti se pochopitelně ohradili a tím vznikla veškerá další diskuse, kde si opět uplatnil svoji taktiku vyhledávání slabých míst a trefování se do nich. A to já osobně považuji za nepěkné a vadí mi to. Vadí mi to daleko víc, než když o někom řekneš, že je přihlouplý egocentrik. Co se dělo pak, mi spíš přijde jako spor kdo z koho. Bez vítěze. A čemu moc nerozumím je, to další rozebírání situace tady. Přijde mi to trošku samoúčelné, ale třeba tomu fakt jen nerozumím.

StvN
23. 12. 2011
Dát tip
Jo, tohle se mi taky libi. A nemyslim si, ze by to tu fungovalo jinak nez normalne ve spolecnosti. Nekdo, kdo nema moc a mysli si, ze by ji mit mel, po ni vola a snazi se ji vyuzivat k dosazeni svych cilu a vlastne ani nevidi jinou moznost nez je pouziti moci. Moc se chape jako urcita vlastnost a kdo ji ma, tak je jakoby lepsi, kdo ji nema, je jakoby horsi, pritom se vubec nebere ohled na podstatu veci, neresi se problem, ale resi se lidi. Ale ono je to tezke, druzet si odstup a nebyt osobni u veci, ktere se te tykaji, to je hodne tezke.

.duke.
23. 12. 2011
Dát tip
Aha, teď jsem si všiml, že na komunikaci Lyryka a Graye je dobře znát, jak je to tu s rozdělením moci: Lyryk se cítí dotčen rozhodnutím adminů a nepřímo upozorňuje na to, že práce kritiků je hodnotná. Zároveň se svým " jestli jste tím něco získali" vymezuje vůči virtuální sociální skupině administrátorů (ve smyslu "vy jste" administrátoři; "my jsme" kritici). Grayova reakce je očekávaná, smířlivá, nabízející přechod na osobní řešení dané situace. Je to taktické, protože kdyby došlo k většímu střetu mezi adminy a kritiky, mohlo by to narušit integritu celého serveru. Prostě je to tu takové kafkovské. A to se mi na tom moc líbí. Mám to tu proto fakt rád.

.duke.
23. 12. 2011
Dát tip
stvn: myslím si, že je to možná o tom, že pokud už jsou tady ve veřejné funkci kritika, tak tím, že by přiznali, že pochybili, zpochybnili by tak i svoji funkci. tudíž v rámci zachování své virtuální integrity lýdii obhajují a obrací výtku proti upozorňujícím, čímž se snažím vyvinit. ale to je jen má spekulace. v tomhle je server moc fajn: jde tu dobře pozorovat, jak absurdní může komunikace někdy být. zdejší prostředí, kde lidi fungují v rolích uživatelů, administrátorů a kritiků tomu přímo nahrává. vidím v tom silné propojení s mocí, kterou jednotlivé funkce představují. třeba takový korektoři (nevím jestli tu tato funkce ještě je) byli myslím zcela bezproblémoví, protože téměř o ničem veřejném nerozhodovali. kritici se mohou cítit zase jakoukoliv výtkou dehonestováni, protože věnují svůj čas upozorňováním na kvalitní díla, jsou neplacenou službou pro uživatele. no a administrátoři, to je kapitola sama pro sebe ;)

Gray
23. 12. 2011
Dát tip
Lyryku, ne, svoje a to nejen adminské názory považuji vždy jen za svoje a snažím se je také tak prezentovat. Někdy je možná jen těžké odlišit čistě jen můj názor od společné rozhodnutí všech adminů. A i rozhodnutí všech adminů nepovažuji za svatou pravdu. Považuji to jen za jednotný názor skupiny lidí, kteří momentálně mají právo se vyjadřovat a rozhodovat o věcech, které ostatní uživatelé předkládají jako sporné nebo v rozporu s pravidly. Netvrdím tedy, že jsme neomylní. Jen že předkládáme náš jednotný názor stejně jako jsi to udělal Ty. Navíc - počítám s tím, že kdybychom soustavně rozhodovali špatně, existuje nějaká zpětná vazba mezi námi a ostatními uživateli. Je mi naprosto jasné, že ne všichni si myslí, že rozhodujeme dobře a rozhodně si netroufnu tvrdit, že nemusí mít pravdu, ale jak říkám, spoléhám na to, že kdybychom jako klub opravdu selhávali, dala by to většina najevo. Navíc, vždy je možnost se proti našemu rozhodnutí odvolat k majiteli servru. Pokud by Ti šlo o čistě můj názor na celou věc, můžeme se o tom pobavit třeba ve zprávách.

StvN
23. 12. 2011
Dát tip
duke, naprosto s tebou souhlasim. Pro klub kritiku je to ostudna vizitka. Vyberovat neautorsky a jeste spatne ocitovany text, pak to obhajovat, pak chtit menit ty, kteri se proti tomu postavi a nakonec hledat oporu v silovem reseni. Myslis si, ze tihle lide nevidi, co delaji, nebo to vidi, ale hraji s nami dvoji hru?

.duke.
23. 12. 2011
Dát tip
Ty s lyrykem jste přesunuli pozornost k mému výroku a perseverujete na něm. Jednoduše jste přesunuli pozornost na téma veskrze marginální. Co se týče tvé práce kritika: myslím, že ne majitel serveru, ale každý kritik sám sobě by měl zdůvodnit, proč tuto funkci na písmáku vykonává. Tudíž: pořeš si to sama se sebou.

Gray
23. 12. 2011
Dát tip
Danielane, ty to nazýváš nadávkou, já zbytečným rýpnutím. Kdyby to .duke. řekl směrem k mé osobě, přejdu to pokrčením ramen. A i když se podle tohoto ve svém rozhodování řídím, beru v potaz to, že to jiní vidí jinak a snažím se pochopit proč. Z toho všeho vzešel můj hlas v hlasování. Víc asi neumím k tomu říct.

.duke.
23. 12. 2011
Dát tip
Já jsem Danielane nenadával, projevil jsem svůj názor na lýdii, který doposud trvá, protože již přes týden nebyla schopna doplnit dílo o žádané - to je přihlouple egocentrické jednání. To, že se mé názory snažíš interpretovat jako nadávky může plynout buď z tvého inferiorního intelektu nebo, a to bude pravděpodobnější, s potřeby repozice ega po svém pochybení jako kritika. Stačí ti to takto, nebo budeš pokračovat?

Lyryk
23. 12. 2011
Dát tip
Gray, korektní neznamená vždy správné řešení; já například nepředpokládám, že bys svoje adminské názory považoval za obecně platné a nechápu, proč takovou věc automaticky předpokládáš u druhých, které neznáš; navíc celý ten případ má svůj kontext, z nějž dnes vyplývá, že samo´čelná kritika je zde cennější než práce kritiků; nevím, jestli jste tím něco získali..

Gray
23. 12. 2011
Dát tip
Danielane, tohle, co říkáš, je věc osobního názoru. Považuji za přirozené a pochopitelné, že si zde uživatelé mohou věci nejen myslet, ale i psát. Nemožnost napsání vlastního názoru je věc, která se mi velmi příčí. Přeci, když si o někom myslím, že je trdlo, tak není nic špatného, když to vyslovím nahlas, ale je pak na mně si umět ten svůj názor i slušně obhájit. O co jde - je způsob, jakým svůj názor napíši. A i v něm vidím v konkrétních situacích prostor pro třeba i ostřejší slova. Na co apeluji já, je - zjemnění kategoričnosti svých názorů a nevydávání mých osobních názorů, za které je každý sám zodpovědný, za obecně platnou skutečnost. Zjednodušeně řečeno, nejsem příznivec ostrých slov a vydávání mého názoru za obecně platnou pravdu. Ty se odvoláváš na neexistenci etického kodexu zde na Písmáku v souvislosti s rozhodnutím adminského klubu. Nemyslím si, jak alespoň mně vyplývá z Tvých slov, že by mí admini tento kodex nectili. Naopak, považuji je za velmi slušné lidi. To, že chování duka někdo považuje za nevhodné a ozve se, tak, jak to udělal Lyryk, je podle mě ten nejsprávnější postup řešení konkrétní situace, jaký si já tady na Písmáku představuji. Ohradil se proti něčemu, co považuje za nesprávné, co se jemu příčí a oslovil lidi, kteří byli vybráni, aby tyto sporné situace řešili. Každý z adminů vyslovil svůj názor na situaci. Většina se shodla, že v tom nevidí porušení pravidel. A co se mi velmi líbí a oběma za to děkuji je - jednak akcepatace našeho rozhodnutí ze strany Lyryka a jednak neignorace mé prosby ze strany duka. Ano, je mi jasné, že Ty i Lyryk kvůli našemu rozhodnutí názor na situaci nezměníte a i plně chápu proto kritiku našeho rozhodnutí z Tvojí strany. O co Tě prosím, je - to, na co apeluji výše - neříkej kategoricky, že tu lidi etický kodex nectí. Myslím si, že to tak není. To je to, o co všechny žádám v rozhodnutí adminského klubu. Přemýšlejme, když se s někým přeme, více o tom, jak lépe mu přiblížit svůj názor, svůj pohled na věc, než hodnotit a odsuzovat ten jeho. To je, podle mého, základ každé diskuse.

.duke.
23. 12. 2011
Dát tip
no jo, jenže to bych se ocitl ve vaší společnosti ;)

Lyryk
23. 12. 2011
Dát tip
staň se kritikem a přestaň svalovecky prudit .)

.duke.
23. 12. 2011
Dát tip
ok.. mě se už s nima stejně bavit neche.. je prostě zase vidět ten známej psychologickej proces.. když už je někdo kritik, tak se chová jako bezchybnej, nedotknutelnej, s patentem na to, co je správný, atd.. prostě k poblití..

Dero
23. 12. 2011
Dát tip
.duke., pokračujte v diskusi prosím zde. Diskusi v klubu adminů se dlouhodobě snažíme udržovat co nejpřehlednější. Díky za pochopení.

.duke.
23. 12. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Tos udělal ty, Grayi?

.duke.
23. 12. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Aha, tak už se to tu děje zase? Zmizel názor Lyrika a teď i Lýdie. Proč??

.duke.
23. 12. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Danielane: mě tvá intepretace toho, o co se lyrik snaží, vůbec nezajímá. proč mi to píšeš? co se týče mých požadavků a jejich řešení, byli jste jako kritici velmi laxní ve svém přístupu k porušování autorského zákona, navíc lyryk se zachoval jako naprostý ignorant, když zjevné porušování zákona komentoval tím, že to tu dělají všichni, tak proč ne lydie. co se týče etického kodexu: vymyslete si jej nejdřív pro sebe při svém výběrování, stanovte si pravidla, ve kterých bude napsáno, že výběrování přepisu překladu bez uvedení autora se rovná zviditelňování porušování zákona, a že by bylo dobré to NEDĚLAT. tzn.: zameť si nejdřív ve své vlastní hlavě, než začneš zastávat postoj, že je potřeba napravit etickým kodexem ty, kteří volají po nápravě toho, čeho vy jste si nevšimli.

.duke.
23. 12. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

My jsme nikdy nebyli přátelé, Lyryku. Tady na Písmáku tě sice registruji, spíše však s despektem: jako bizarního jedince snažícího se zaujmout ostatní, ale především sám sebe, přehršlí neologismů. I když, jak se nyní dívám na tvé poslední dílo, přepadají tě jakési podivné existenciální kristologické rozlady.

Lyryk
23. 12. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

samozřejmě rozhodnutí akceptuji, přibyl mi do zdejší dobré nálady egocentricky přihlouplý přítel .duke.; budiž to krásný povolený invektivář .)

heartrate
04. 12. 2011
Dát tip
Tome :(

StvN
04. 12. 2011
Dát tip
Ok, poradim si sam a uvidime, kam se to posune. Stejne dik.

StvN
04. 12. 2011
Dát tip
Nemas mi pomahat se mnou. Mel jsem na mysli PM. Pokud vidis nejakou slabinu, ktera by sla vylepsit, tak to klidne napis. Ja uz mam par napadu, takze kdyz uz budu neco menit, tak bych to mohl vzit vic zgruntu.

StvN
04. 12. 2011
Dát tip
Tak to jo. Asi jsem si spatne vylozil tvou vstricnost a chvili jsem mel dojem, ze bys mel zajem mi poradit. Tak se nezlob.

StvN
04. 12. 2011
Dát tip
Ja jsem to cetl. Nerozumim tomu. Asi potrebuji konkretni priklad. Prostor vnimam jako nejakou mistnost, je to o hranicich, zdech, a o dverich, ze ano? Hranice se tedy bud da posunout, nebo se dvere daji otevrit. Jestli nekoho nejak omezuji, tak bud tim, ze jsem nastavil prilis uzke hranice, nebo tim, ze jsem nekam odeprel pristup. Jestli to tak je, tak by mi pomohlo vedet, jake hranice jsou moc uzke, pripadne jake dvere jsou zavrene.

StvN
04. 12. 2011
Dát tip
Jak podle tebe lidi omezuji? Cim jim nedavam dost velky prostor?

StvN
02. 12. 2011
Dát tip
Delam, co muzu. Mam take svou praci, svuj zivot, rodinu, blizi se Vanoce. Jsem rad, ze PM vubec zije. A jestli to je jen mala trafika, tak budiz. V ramci moznosti. Nevim, co si predstavujes pod tim, ze bych pro PM mel neco delat. Vim, ze moc nectu. Ale uz me to nebavi, neni ani moc casu a novi lide nejsou. Kdyz se podivam na povidky, ktere se pisi ted a vzpomenu si na dobu, kdy psaval napr. katugiro, kandelabr, MeTB nebo pozorovatel, tak soucasne situace je tristni. Neco se zmenilo, nevim cim to je. Mozna je na case PM zavrit. Kdyz to uz lidi nezajima, tak toho necham byt. Vzdyt o nic nejde. Je prirozene vyjadrovat se k pritomnosti. Teda alespon mne to prijde prirozenejsi nez rozebirat minulost.

StvN
02. 12. 2011
Dát tip
Jsem jaky jsem. Nejsou vsichni lide stejni a ze ty bys neco delal jinak by znamenalo, ze by to melo jiny vysledek. Ja jsem udelal PM a udelal jsem ji takovou jaka ne. A ja jsem za to rad. Jsem rad, ze jsem udelal PM a ne romantika, kouli nebo neco podobneho. A je celkem prirozene, ze to neni podle tvych predstav. Ty bys to delal jinak. Jenze pak uz by to nebyla PM. Kdyz se divam na tvou cinnost, na ty ruzne diskuse, na upoutavku na tu MM knihu, tak je jasne, ze mas uplne jiny styl nez ja. Tobe vyhovuje tvuj styl, me vyhovuje muj styl. Tobe se muj styl nelibi, ja zase nevnimam kladne tvuj styl. Asi neni cemu se divit. Kazdy jsme si nasli svou cestu. Ja to proste delam jinak.

StvN
02. 12. 2011
Dát tip
Jak rekl, nejsem slepy, znam stav PM a nepotrebuju radit ani analyzovat. Jedine co potrebuju je to, co jsem potrebovat vzdycky. Cist, nominovat, hlasovat. To je slabina PM. Slabinou PM jsou lide, ctenari, autori, kteri nevydrzi stabilne prispivat, cist, hodnotit a tak dale. Ja jsem se ale ptal na neco jineho. O tom se bavit radeji nechces?

StvN
02. 12. 2011
Dát tip
Tolik k minulosti. Pritomnost ale ani trochu neodpovida tomu, co jsi delal pro PM. Jak je to mozne? Bavi te vic psat stiznosti adminum nez tvorit a delat neco uzitecneho?

StvN
02. 12. 2011
Dát tip
Vím, jak PM funguje. Nejsem selepej. Chápu, co mi píšeš. Nechápu, proč mi to píšeš.

StvN
02. 12. 2011
Dát tip
Něco jsi dělal a už to neděláš. Tak to pořád nevytahuj. To je asi jako když doma budeš říkat, že jsi jednou umyl nádobí a budeš za to očekávat pochvalu pokaždé, když na to přijde řeč. V PM jsi byl, pomáhal jsi, jestli jsem ti nikdy nepoděkoval, tak ti děkuju teď, ale je nesmyslné chtít pochvalu pokaždé, když se o tom budeme bavit. Stejně jako mi někdy přijde, že dost často vytahuješ nějaký jeden kiks a nejraději bys za něj člověka trestal pořád dokola. Nikdo nemá rád vytahování starých věcí pořád dokola na světlo. Vždyť to ničemu nepomáhá.

StvN
02. 12. 2011
Dát tip
Otazkou je, jestli ty se snazis pochopit to, co rikam ja. Ja ti rozumim dobre. Neboj se.

StvN
02. 12. 2011
Dát tip
Fajn, napsal jsi jednu povidku, to nam moc pomohlo.

StvN
01. 12. 2011
Dát tip
Jestli je nejake kolo slabe nebo silne, to nezalezi na vyberu, ale na urode. A pokud vim, tak urodu na svedomi nemas. Leda bys mel nejaky skryty nick, pod kterym pises.

StvN
01. 12. 2011
Dát tip
PM šla nahoru, bylo to období rozkvětu. Ale spíš z pohledu kvantity než z pohledu kvality.

heartrate
01. 12. 2011
Dát tip
dva milenci :)) to je přesný

StvN
01. 12. 2011
Dát tip
Normalni drby, co na to rict. Myslim, ze jsem chtel, aby ses choval slusne a rozumne. Neni to jedna konkretni vec, aby se dalo rict, ze jsem ti rekl, ze mas neco udelat, treba prijit ve ctyri hodiny pod ocas a mit cervenou cepici, a jako ze jsem te vyhodil za to, ze jsi neprisel nebo jsi mel jinou barvu cepice. To ne. Proste to nefungovalo. Ted mi to trochu pripada, jako kdyz si dva milenci po rozchodu ujasnuji, proc spolu vlastne skoncili. Nechtej slyset nic konkretniho, protoze to nebyla jedna vec, ktera by to zapricinila, byla to celkove ta situace a jak rikam, nefungovalo to a ja jsem chtel neco jineho, nez jsi chtel ty.

StvN
01. 12. 2011
Dát tip
Jak jsem rekl, tohle problem nebyl. A neni to ani overena informace, nekdo mi rikal, ze mu to nekdo rikal, takze jsem to fakt neresil. Tobe jsem to asi nekdy rekl, takze ty to mas az ze treti ruky, cili ja bych to vubec nebral nejak vazne. Takze co ti porad vadi?

StvN
01. 12. 2011
Dát tip
Rekl jsem ti, ze si to par lidi myslelo, nerikal jsem ale, ze mi to vadi. Muzu te ujistit, ze tohle mi nevadi. Co na tom, ze jsem te vyhodil, vadi tobe?

StvN
30. 11. 2011
Dát tip
Z ceho usuzujes, ze by mi to mohlo vadit?

Tragicus
30. 11. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Mluvil jsi o postizenych (kteri rozhodne muzou prave byt uzitecni spolecnosti, i ti mentalne).

StvN
30. 11. 2011
Dát tip
Ano, ted jsi to napsal celkem presne, az na to, ze bych nepouzil slovo "nevrazivost". Nebyla to nevrazivost. PM to nepomohlo, pomohlo to mne. Mas pravdu taky v tom, ze jsem se nechtel poustet do konfrontace s tebou a ze jsem to rozhodnul ciste despoticky. A proc? Protoze nervy mam jenom jedny a nechtel jsem se donekonecna dohadovat nad necim, co mi nepripadalo dulezite. PM jsem chtel delat pro radost a jakekoliv hadky mi prijdou zbytecne. Me by jen zajimalo, proc si myslis, jestli si to myslis, ze skutecnost, ze jsem vyuzil sveho prava jakozto majitele klubu a ze jsem to udelal z ciste osobnich pohnutek, ze me dela spatneho cloveka.

StvN
30. 11. 2011
Dát tip
Zprvu jsem měl dojem, že mi rozumíš, protomáš možná dojem, že jsem ti něříkal na rovinu. Nakonec se ukázalo, že jsme si nerozuměli. Ale neříkal bych tomu lhaní. Koneckonců to bylo nejspíš tak, že tys nerozuměl mně ve stejné míře, v jaké jsem nerozuměl já tobě. Myslel jsem si, že jsme naladěni podobně a že není třeba všechno vysvětlovat. Nakonec se ukázalo, že jsme každý chápal stejné věci jinak, což ostatně platí doteď. Abychom se zase neztratili, tys napsal, že mám problémy s cizími názory, já opáčil, že jen v případě, že je na mně někdo vynucuje, a ty se teď ptáš, co jsi ty vynucoval na mně. To jistě nebylo předmětem věci názoru. Obecně říkám, že problém u mě nastává ve chvíli, kdy na mě někdo tlačí. Konkrétně tě z ničeho neobviňuji a ani jsem neřekl, že tohle byl problém. Znovu se vrátím k tomu, co jsem psal o týmu. Šlo o to, že máš v týmu člověka, který nerespektuje vedoucího a nespolupracuje. Tyhle dvě vlastnosti jsou obecné a nesouvisí s tím, jestli je člověk výzkumník nebo dělník. Vždycky tenhle člověk bude představovat problém s ohledem na výsledky. Z tohoto pohledu v tom rozdíl není. Jistě jsou různé úrovně řízení, rozsahy působností a tak dále a jde najít hodně rozdílů, takže samozřejmě když to budeš brát striktně, tak řídit dělníky není stejné jako řídit výzkumný tým. Ano, šéfové jsou také někteří dobří a jiní špatní a vždycky je lepší mít dobrého šéfa. Jenže zase z jakého pohledu. Pro někoho je dobrý šéf takový, který nic nechce, do ničeho neryje, nevměšuje se a nedělá problémy. Někdo má radši šéfa, který se více zajímá, více se vměšuje, je aktivní, chce o všem vědět a o všem rozhodovat.

StvN
30. 11. 2011
Dát tip
Psal jsem ti na rovinu, proč jsem tě vyhodil. Dokonce jsem ti tehdy psal dopředu, že o tom uvažuju a že ti dávám určitou poslední šanci, kterou jsi nakonec zmařil. Jestli jsem ti to tehy neřekl dostatečně důrazně, tak nejspší proto, že jsem si myslel, že to pochopíš. Já jistě nemám problém s názory, které jsou jiné než moje, pokud jde o to, že je někdo někde napíše, problém mám s tím, když je na mně začne někdo vynucovat. To jsem ti také psal. Zbav se prosimtě předsudků. Dělník není nějaká méněcenná osoba. Je to člověk jako každý jiný a šéfovat dělníkům je stejné jako šéfovat jiným lidem. Vždycky jde o složení týmu. Nejsem mistr ani vedoucí výroby, takže dělníkům nešéfuju. I když v jistém smyslu i lidé v kancelářích jsou jen další dělníci. I já jsem jen dělník, třebaže mám nějaké lidi pod sebou. Jak říkám, vždycky je to o lidech, ne o předmětu jejich činnosti.

StvN
30. 11. 2011
Dát tip
Verim, ze jednou pochopis, ze jsem te z klubu vyhodil pro tve chovani a ze pochopis, ze to bylo me pravo, jako pravo majitele klubu. Kdyz nejaky clen tymu nerespektuje vedouciho a nema snahu spolupracovat, tak nema v tymu misto. Devadesat procent energie se pak venuje nejakym osobnim vyjasnovanim a prace vazne. No, jestli mas pod sebou nejaky tym, tak to jiste chapes.

jejdavilda
29. 11. 2011
Dát tip
Z toho milý STvNe plyne poučení-Nikdy nepodávej ruku na usmířenou, bude ti uražena. Ejhle, ted si to pojistil ťuhýk 2x

StvN
29. 11. 2011
Dát tip
Nikdy jsem o sobe nikde netvrdil, ze jsem kdovijak dobry kritik. Nejsem. Vim to. Nemam na to skoly. Kdyz pisu svoje komentare, tak na zaklade zkusenosti s cetbou a/nebo se psanim. Clovek se neco malo nauci o tom syzetu, kdyz ma trochu zajem, a o dalsich vecech, ale nijak zvlast hluboke teoreticke znalosti nemam a myslim, ze jsem to nikde tak ani neprezentoval. Vetsinou jsem v roli prosteho ctenare, ktery od textu ocekeva trochu vic nez relax nebo "proste text". Verim, ze poznas, co je a co neni rozvraceni PM. Komentovani povidek je jiste v poradku a je celkem skoda, ze se neucastnis a kdyz to tak vezmu, tak vlastne jenom kuli problemu, ktery mas se mnou.

StvN
29. 11. 2011
Dát tip
No o té mé knize zatím mluvíš nejvíc ty:) S tou statistikou jsem se seknul, to je pravda. Přesto si myslím, že nemůžeš nějaký kiks neustále omýlat a používat jako argument, že když se člověk někdy zmýlil, že se jako mýlí pořád. To tak není, ale to dobře víš. Když píši názor na nějaký text, tak mám svoje způsoby a mám svůj smysl. To ale nemá cenu rozebírat, těžko to může být předmětem nějaké obecné diskuse. Můžeme to probrat u konkrétního díla. Nechápu pořád, co máš proti mému rychločtení. Když narazím na blbosti v textu během rychločtení, tak narazim na víc blbostí při čtení pomalém. Zatím mě nikdo nepřesvědčil o opaku.

jejdavilda
29. 11. 2011
Dát tip
Do toho, do toho. Nandej mu to ( sakra, zase nejsi poslední).

jejdavilda
29. 11. 2011
Dát tip
ježíši marvine, ty jsi šel tam kaj si poslal mě? Tomu nevěřím, dej hlášku :-)

StvN
29. 11. 2011
Dát tip
Celou dobu mluvim o te tvoji. Ja vim, ze se nemuzete dockat, az vydam tu svou, ale to ma jeste cas.

StvN
29. 11. 2011
Dát tip
Marvine, tyhle obecné řeči na mě neplatí. Ty pořád o všech říkáš, že něco neví nebo že něco říkají nebo dělají špatně, ale nikdy neřekneš co a když už cheš něco najít, tak to překroutíš. Neumíš prostě říct - StvNe, mýlíš se proto, že ty básničky mají formu a jsou opravdu povedené. Pak bychom se mohli bavit o tom, proč si já myslím, že povedené nejsou a ty proč si myslíš, že povedené jsou. Jenže tak daleko se v diskusi s tebou člověk nikdy nedostane.

StvN
29. 11. 2011
Dát tip
MM - nemluvil jsem o vydání knížky, ale o napsání několika básniček, nakreslení obálky a publikování na hlavní straně Písmáka.

StvN
29. 11. 2011
Dát tip
Vzhledem k vynaložené energii je úspěchem téměř cokoliv.

Tragicus
29. 11. 2011
Dát tip
Marvin je legrační, jak běhá jak pejsek okolo a snaží se najít nějaký odhalený kotník, který by mohl svojí bezzubou tlamičkou kousnout, resp. - ožužlat. :)

StvN
29. 11. 2011
Dát tip
Tak vis jak to je, na jednu stranu je to muj nazor, na druhou stranu mam pravdu. Nebo snad vnimas tuhle vasi akcicku jako nejak vyznamne uspesnou?

jejdavilda
29. 11. 2011
Dát tip
Ježišmarja, nechte už Marvinovi poslední slovo, on to pak vzdá

StvN
29. 11. 2011
Dát tip
MM - prave na mem prikladu je videt ten progress. Mozna se taky jednou dockas. VTM - jiste, jenze to by nekdo musel tu sbirku prezetovat jako sbirku a ten koncept by musel byt patrny. A to se nedela formou recese na hlavni strane. Je vlastne rozdil, jestli uvedes vaznym tonem humornou/satirickou/recesistickou sbirku, nebo jestli uvedes recesisticky vazne minenou sbirku. I to uvedeni hraje roli, jestli vis, jak to myslim.

Tragicus
29. 11. 2011
Dát tip
Dobře. I když nevím, jestli od takových říkanek můžeš chtít až takovou exaktnost... ;)

StvN
29. 11. 2011
Dát tip
MM - možná jsem se vyjádřil nepřesně a je fakt, že to tak mnohdy vyznívá a kolikrát se k tomu také sklouzává - že se hodnotí autor. Každopádně se moje komentáře týkají především textu a když hovořím o autorovi, tak jako o jakémsi modelovém autorovi. Čili jestli ty něco sleduješ nebo nesleduješ je vedlejší, důležité je, jak text vyznívá a pokud text poukazuje k tomu, že autor cosi sleduje, tak je to vlastnost textu, ne vlastnost tvá. Ne vždy text hovoří tak, jak by si autor přál.

jejdavilda
29. 11. 2011
Dát tip
souhlasím se STVNem, může to být kritika společnosti, ale nevyznívá to nijak přesvědčivě

StvN
29. 11. 2011
Dát tip
Tragicu - potíž vidím v tom, že se cosi zmiňuje - ale pouze zmiňuje. Autor řekne a, ale už neřekne b. Jinými slovy kontext, nebo diskurz, chceš-li, je tak široký, že by čtenář musel znát autora osobně, aby pochopil, jak je to myšleno.

Tragicus
29. 11. 2011
Dát tip
Určitě souhlasím, že běžnost neznamená správnost. Ale ta míra je právě v těch textech mnohem menší, resp. omezuje se na zmínění známých narodních stereotypů v podobném duchu, jako Černého Entropa, a nejsem si vůbec jist, jestli se to vůbec za xenofobii dá považovat, zvlásť když se hned vzápětí "naváží" i do Čechů. Je to spíše prostě jen asociální a "politicky nekorektní", tak jak je ostatně teď v módě, takže bych se opravdu nedivil, kdyby se našel vydavatel.

StvN
29. 11. 2011
Dát tip
Ano, jsou to obecne veci, ale jsou to take elementarni veci, ktere by mel kazdy znat. Dokud nejaky autor neovlada zaklady, nema smysl jit do hloubky. To se tyka vsech aspektu tvorby, jak formy, tak obsahu.

StvN
29. 11. 2011
Dát tip
Tragicus - Takovahle obecna xenofobie je bohuzel celkem bezna. Nicmene skutecnost, ze se neco nejak dela, neznamena, ze to tak je dobre. Nadto kazda forma ma sve misto. Hospodske reci patri do hospody, vtip ma sva pravidla a sam o sobe nemusi byt xenofobni, pokud to neni takovy ten samoucelny format. Pokud se jedna o nejakou ironii, parodii, karikaturu, satiru, tak i tyto formy maji sva pravidla. Autor by nejdrive mel porozumet tomuhle, jinak se muze stat, ze vysledek je jiny, nez jaky cekal. MM - jde o zbusob, jakym vyjadrujes to, co vyjadrit chces, jde o formu. Casto hovoris o satire, ale satira to neni. Chapu tvou snahu, ale myslim, ze bys mel investovat energii take do studia a formu vylepsit. Tohle je dobry napad, ale nejak se nepovedl.

Tragicus
29. 11. 2011
Dát tip
Ale StvNe, v tech textech je mene xenofobie nez v bezne hospodske konverzaci nebo v prumernem lidovem vtipu (na ktere se ostatne M&M odkazuje). jejdavilda: A urazet jine postizene (lidi trpici asocialnosti) je v poradku? Ale i kdyby M&M byl naprosto prumerny vetsinovy clovek, je to vubec zajimavy logicky postup urazet nekoho, protoze urazil nekoho jineho. Nebo jde jen o ty mensiny, maji snad nejake vysadni pravo, ze nesmi byt urazeny?

StvN
29. 11. 2011
Dát tip
jejdavilda - ja jsem uz davno upozornoval na to, ze tihle dva jsou nesnasenlivi xenofobove. V tomhle pripade je to tak jasne, ze si myslim, ze vetsina uzivatelu si o nich udela obrazek uz tim, kdyz si precte ty texty. Nejsmutnejsi na tom je, ze ta nenavist k mensinam se casto objevuje u lidi, kteri jsou sami prislusniky nejake mensiny.

jejdavilda
29. 11. 2011
Dát tip
Chápu, slabá místa jsou postižení, věřící, cizinci atd. Ty jsi nejsilnější místo společnosti. Rozumíš všemu, dovedeš posoudit jak to vezmou druzí, bez tebe by si Sekora neškrt a Ferda by neměl druha. Jo a vždycky musíš mít poslední koment, tomu se říká obsedantní jednání. A ted se ukáže jestli mám pravdu. Že to neustojíš a odepíšeš?

jejdavilda
29. 11. 2011
Dát tip
Já ti Marvine poskytnu neoficiální názor. Pokud tady snad byla řeč o poslední upoutávce na knihu na hlavní stránce, tak tu moh napsat leda nějaký asociál ( u nás se říká dobytek, ale nerad bych někoho urazil i když mě on sám nazývá zabedněncem). Nikoli kvůli formě dílka, ale kvúli obsahu. Když už mladistvý autor nemá soudnost tak starší kamarád by jí mohl mít

Vio
29. 11. 2011
Dát tip
Jasně, my všichni, co se tady vyjadřujeme, jsme admini a lovci lebek. Kdyby ses radši zamyslel nad tím, co ti kdo říká. Ale přehlédnout zbytnělé ego je někdy problém. Tady opravdu nejsme u soudu a já nejsem soudce ani kat. Ale když chceš, mluvíš i rozumně. Jen to přichází pomálu a pozdě.

Gray
28. 11. 2011
Dát tip
VT Marvin první odstavec - ok, možná to tak může vypadat, ale není to tak, hlasuje se. druhý odstavec - ok, beru to jako tvůj názor třetí odstavec - ok, beru to jako tvůj názor, jen mne zajímá, který postoj měním? čtvrtý odstavec - myslím si, že není nic špatného na tom, když kterýkoliv uživatel chce napsat svůj názor vícero adminům a zajímá ho jejich názor. Mě se také sem tam někdo zeptá, co si myslím o nějaké konkrétní věci - odpovím mu a tím to vždy považuji za vyřízené. Dokud není podána oficiální stížnost, není přeci důvod o něčem rozhodovat. Možná to pro někoho může vypadat divně, že někdo píše všem adminům, ale pro někoho to zase divně vypadat nemusí. Já osobně na tom nevidím nic proti ničemu. Pokud by to ale bylo na mne, tohle řešení já nezvolím.

Vio
28. 11. 2011
Dát tip
Ano, právě pro svůj věk a inteligenci mám svůj vlastní názor. Koukám, že sis o mně konečně něco zjistil.

Gray
28. 11. 2011
Dát tip
VT Marvin ok, nic si z toho neděláš, tak vlastně teď admini hlasují zbytečně. To je bezvadný. Jak to háži do autu? Řekni konkrétní důkaz a ne stále tvoje oblíbené spekulace. Nezakládají se na pravdě. Ty by sis na řešení počkal? Tak proč po několika hodinách vyvádíš, že ještě není výsledek a nenecháš nás v klidu dělat naši práci? Nechtěl jsi o tom diskutovat, ale zveřejnil si v klubu i tady takové množství příspěvků týkající se toho? Nevím o žádné oficiální stížnosti, dostal se ke mně jen názor jednoho uživatele, že se mu to nelíbí.

Vio
28. 11. 2011
Dát tip
Marvine, zvláštní je, že si měl potřebu na mě reagovat, když já tebe vůbec neoslovoval. Reagoval jsem na diskusi, které ses vůbec neúčastnil. Popisoval jsem obecnou situaci. Konfrontaci si začal ty. Kromě toho prezentuju jen svůj názor a k nikomu se nepřidávám.

Gray
28. 11. 2011
Dát tip
VT Marvin tohle si ale vážně přebíráš špatně - kde píšu nebo alespoň naznačuju, že je to, že si napsal odpověď po odmlce je zkažený nebo ta odpověď, že je zkažená. Já jen píši, že i Ty sis v té odpovědi mohl odpustit větu pro StvNa - když už si sám začal mluvit o tom, že si také StvN mohl dát pokoj. To neznamená, že podstata toho, žes odpověď napsal nebo odpověď samotná je špatně. Pro mě není - a být kýmkoliv z tebou v odpovědi jmenovaných, na tu pozdní odpověď Ti prostě neodpovídám. Nebylo by z mojí strany co. Na co ale poukazuji je to, že dokážu pochopit, proč to udělali ti druzí, proč měli potřebu na jejich jmenování v tvojí zprávě odpovědět. Rozumíš? Chápu i to, žes to napsal Ty, ale i že to napsali oni - a vidím, že Vás k tomu vedly podobné pohnutky - Tobě nedá se vyjádřit ke StvN - jemu zase nedá se vyjádřit k Tobě. Na to, co po mě chceš vyjádřit o hovadu Ti odpovídám za sebe - oba jste se zachovali stejně, ale ani na jednom z Vás nevidím, že byste se zachovali jako hovado. Že Ty vidíš, že když někdo řekne, že má máslo v hlavě - že je to urážka - může být. Ale kde je psáno, že když někdo řekne, že má máslo na hlavě - že to též není urážka? Pro mě osobně - je to jedno a totéž - prostě do sebe vzájemně rejete. Chápu, že Ty v tom, co řekl StvN urážku vidět můžeš (a nevidím v tom nic špatného - jen tomu nerozumím)a proto se tím také v klubu budeme na Tvůj podnět zabývat a dáme Ti odpověď. Já Ti tu celou dobu říkám jen svůj pohled na věc - nikde neříkám a ani nenaznačuji, že tvůj pohled je horší než ten můj. Tak se to, prosím, také snaž jako můj názor brát. Řekneš-li, že je blbej - ok, budu vědět, že ho považuješ za blbej. Ale nepodsouvej mi, tím, že se Ti snažím to ukázat mýma očima - že se Tě snažím očerňovat, dělat z Tebe delikventa, že mám touhu Tě banovat, že Tě tu nechci. Proč se mě tedy ptáš na názor, když v případě, že Ti ho říkám, ho pak považuješ za útok na sebe. Já s Tebou nebojuju, nevedu žádnou válku, nemám potřebu vyhrát - já jen chci, abychom se pochopili navzájem. Chápu, že je možná docela nepříjemné, poslouchat opačné nebo jiné názory, ale uvědom si, že je to jen reakce na Tvoji pozdní odpověď. Ty jsi snad čekal, že pokud někoho budeš jmenovat, tak Ti neodpoví? Ani tímhle ale nechci říct, že by tvoje pozdní odpověď byla špatná. Pro mě - byla zbytečná, ale Tys to asi potřeboval říct a to je v pořádku. Stejně jako nemám nic proti tomu, že Ti na ni druzí odpověděli. Pro mě - i tyhle odpovědi jsou zbytečný - mě by prostě nebavilo se vracet k něčemu co bylo před šesti týdny. Ale Tys to cítil jinak, něco si říct chtěl. Řekl si. Odpověděli Ti. Zkus to brát jako odpovědi nebo názory a ne jako útoky na Tebe. Nikdo nikoho přece nevyhání a ani vyhánět nechce. Tak to vidím já - je to jen můj pohled na věc.

Tragicus
28. 11. 2011
Dát tip
Cha, jsem kurevsky dobrej, tj. jeste lepsi nez jsem myslel.

Vio
28. 11. 2011
Dát tip
Marvine, ty že si nezačal konfrontačně? A co tohle? "Vio, k tobě se nebudu vůbec vyjadřovat. Nevím, kde ses tu vzal a co je ti po tom." Kdyby ses totiž opravdu nechtěl k mým názorům vyjadřovat, tak nenapíšeš ani tohle. Sotva si přišel, začal si opět kolem sebe kopat. Zjevně jen proto, že se ti některé názory nelíbí. Chápu, že si chtěl reagovat na něco, co bylo napsáno v tvé nepřítomnosti. Ale je to, bohužel, opět konforntačním způsobem. Jako více než 10tiletému uživateli a bývalému spolumajiteli Písmáka je mi po tom dost. Udělal jsem toho pro Písmáka mnohonásobně víc než ty a stejně jako tobě mi nikdo nebrání se tady k čemukoliv vyjádřit. A proto tak i činím, jelikož mi na Písmáku záleží.

Tragicus
28. 11. 2011
Dát tip
Trochu sebereflexe by ti vazne neskodilo, Marvine. Prvni tady posilas zpravy pres svoje fanynky, Dero ti tedy take zpetne pres ne posle zpravu a ty, sotva co se vratis, ho napadnes, ze by si mohl odpustit posilani zprav pres nekoho a psal ti primo na mail. Podobna absence sebereflexe plati pro: "StvNe, a nenapadlo te proste po tech 6 tydnech vykrocit bez tech naschvalu? Zrejme ne, coz byl v tu chvili rozdil mezi nami.", protoze se rozhodne nezda, ze by te to napadlo, coz lze vyvodit na zaklade stejnych argumentu.

Gray
28. 11. 2011
Dát tip
VT Marvin v téhle kritice: 28.11.2011 13:14:47 - mi křivdíš. Nikde nedávám najevo, že chci banovat tebe a že po tobě jdu. Naopak, říkám, že nechci banovat ani jednoho, že chci, abyste toho oba nechali a už si sebe nevšímali. Co si myslím je to, že stejně jako Ty se teď StvNa ptáš, zda ho nenapadlo po těch 6 týdnech začít bez naschválů (a já si myslím, že by to bylo fajn), chci se zeptat já Tebe: a nešlo to StvNa z tvé první kritiky po šesti týdnech vynechat a začít bez naschválů. Ono totiž v tuhle chvíli jde už těžko rozlišit, zda to od Tebe naschvál nebyl také. Protože ve Vaší vzájemné komunikaci je to právě samý naschvál, tak je pak fakt hodně těžký rozpoznat, co bylo řečeno úplně bez zášti. To se jen podle písmen někdy nepozná. Proto Tě znovu prosím, řekni mi svoji představu, co by teď mělo následovat.

StvN
28. 11. 2011
Dát tip
Zatim to vypada tak, ze nejlepsi reseni by bylo, kdybych si namazal hlavu maslem. Marvine, kdyz to reknu vazne, tak ty se nejspis domnivas, ze si nejsem vedom toho, co delam. Ja si toho vedom jsem a delam to schvalne. Stejne jako ty. Taky ses si moc dobre vedom toho, co delas a delas to schvalne. Stejne tak i Gray moc dobre vi, co dela, vi take, co delam ja a ze to delam schvalne a vi take, co delas ty a ze to delas schvelne. Mezi nami nejsou zadna tajemstvi. Je to takova nase psychohra.

Gray
28. 11. 2011
Dát tip
Aha, tak se oběma omlouvám, odeslaná kritika byla ještě před tím, než byly přečteny poslední 4 Vaše kritiky, tak kdyby tam bylo zmiňováno něco, o čem už sami mluvíte, tak jen abyste věděli, proč to třeba zmiňuji, prostě mám to okno moc dlouho otevřené a ty nové kritiky nebyly vidět.

Gray
28. 11. 2011
Dát tip
VT Marvin pokud ti to přišlo jako připomínka, tak mě to mrzí, protože to spíš bylo zhodnocení situace. Rozhodně nic ve smyslu, pozor kriminálník. Co se týče tvého předchozího příspěvku - nechápu v čem je dvojí metr, když říkám, že vidím, že se tu oba chováte stejně. Co vlastně ode mne očekáváš? Že rozhodnu jestli je horší, když ty mu říkáš, máslem na hlavě, že něco posral nebo že on říká máslem v hlavě, že si o tobě myslí, že jsi blbec? Nebo že řeknu - ten si začal, ten za to může? Nebo snad mám StvNovi říct, aby si Tě nevšímal? A Tobě, aby sis nevšímal jeho? Podle mě to nedodržíte ani jeden, vždycky v něčem i neviditelném najdete výmluvu, že si Vás všímá a Vy se jen bráníte. A řešit to, tím že oba budu napomínat a banovat pořád dokola, vždyť to je spíš pro smích než jako nějaké řešení. Navíc, kdyby mi tu každý hlásil, že se na něj někdo křivě podíval, tak tu sedím od rána do večera a to také není možné. Proto považuju za nejlepší řešení, když si promluvíte vy dva. Protože, když ne - a nedokážete se ani ignorovat, tak se do toho zatáhnou postupem času další lidi a tak daleko se prostě dostat nechci. Zkus se, prosím, zamyslet a říct mi, jaké by to mohlo mít jednoduché řešení. Jak tu situaci mezi Vámi vyřešit. Myslím, že když budeš chtít, dokážeš se na to podívat z odstupem a třeba přijdeš na něco, co mě ještě nenapadlo. Bylo by to fajn. G*

StvN
28. 11. 2011
Dát tip
Mne se tak trochu zda, ze se dohodnout nechces. Tak zustaneme nejspis u toho, ze ty si myslis, ze ja mam maslo na hlave a ja si myslim, ze ho mas v hlave.

StvN
28. 11. 2011
Dát tip
Jake navrhujes reseni naseho maselneho sporu, Marvine?

Gray
27. 11. 2011
Dát tip
VT Marvin řeknu ti, jak to vidím já a to tak, že když sem přijdu, vidím tu dva, co se nemají rádi a šijou do sebe. Jeden jako druhej. A vidím, že oba dva tu říkají svůj názor na situaci potažmo na toho druhého. Řekni mi tedy, co je špatně? Nebo resp. v čem se tvoje chování liší od StvNovo? Mám StvNa trestat za to, že ti řekl, že máš máslo na hlavě? Nebo že si myslí, že máš blbý kecy? Jako jít a naplácat mu vařečkou? A vzápětí potom Tebe? Já takhle věci řešit nechci. Nemohl ses měsíc vyjadřovat a řekl si svůj názor. Na tom nic špatného nevidím - říkal si v něm svými slovy a ani ne nijak vulgárně svůj názor. Proč je tedy špatné, když někdo, potažmo ten, koho jsi oslovoval, Ti na to odpoví a řekne názor svůj v podobném duchu jako Ty. Napomínaný si za to nebyl, protože si nedělal nic proti ničemu, to by mi pak přišlo leda, že jsem blázen, napomínat Tě za něco cos měl potřebu tu vcelku slušně říct. Napomínat tedy nebudu ani StvNa, protože stejně jako Ty nedělá nic proti ničemu. V čem, je, prosím, ten rozdíl? Sám moc dobře víš, že já se původu toho Vašeho sporu dopátrat nemohu, abych mohl říct, kdo byl prvotní viník. Neumím to a ani na to nemám prostředky. Sleduji, co se děje teď. A teď tu vidím dva, co se - ani nesnaží domluvit, ani se nesnaží alespoň ukázat svoji "pravdu", ale dva co tu po sobě plivají. A říkám na to - plivejte si, když Vás to oba baví nebo hajte svoje cti nebo si to nenechávejte od toho druhého líbit nebo já nevím, jak tomu ještě jinak říkáte. Jste dospělí, zkuste se domluvit. Myslím, že toho jste oba schopni a že teď už nebude potřeba vytahovat vulgarity nebo se trefovat do citlivých míst toho druhého. Domluvte se nebo se sežerte. Jinou možnost nevidím a je to jen na vás. Na mě je jediný, ve chvíli, kdy k těm vulgaritám a citlivým místům sklouznete, Vám to zatípnout. Protože co je pravda, že celý měsíc, co jsi tu nebyl, se tu nic řešit nemuselo. Netvrdím tím, že je to JEN a POUZE tvoje vina, ale nebudu ti to říkat nějak nezaobaleně, myslím si, že víš, že tě vnímám jako rovnocenného partnera do komunikace - a řeknu ti to na rovinu - svůj podíl na tom máš. Stejně jako jiní. Každej svůj díl. Takže - vyřešte si to. Ve zprávách, v mailech, tady v MIMO TÉMA, prostoru máte dost. Pokud budete mít potřebu, oba můj email znáte a nebude mi vadit o tom s Vámi mluvit na mailu a pokud budu moci nějak pomoct, stačí říct. Ale dokud si to mezi sebou nevyřešíte, tak prosím, respektujte to, že od Vás obou nechci tady na Písmáku slyšet,jak se na mne obracíte s tím, že mu ten druhý nasypal písek do očí. Protože Písmáku je Váš spor už v tuhle chvíli jen na škodu - je to osobní, prosím tedy, zkuste si to vyřešit také v osobní rovině. Prospěje to všem. Děkuju. G*

StvN
27. 11. 2011
Dát tip
Nerikej, ze jsi na me zase zaloval. To od tebe neni zrovna cestne. Mezi poslednim prispevkem dadadika a prvnim prispekvem VT Marvina uplynulo asi tak 24 dni, za tech 24 dni tu bylo krasne ticho a proste byl takovy mirumilovny klid. Prvni prispevek od tebe, a hned nejaky kecy na iks lidi kolem dokola vcetne me. Tak mi nerikej, ze jsi sem nevnesl neklid.

Gray
27. 11. 2011
Dát tip
VTM Myslím, že tohle je problém mezi Vámi a řešíte-li si ho tímhle způsobem a právě v MIMO TÉMA, které je na to příhodné a pokud nesklouznete někam, kde to není ani jednoho hodno, nevidím v tom žádný problém. Dokonce si myslím, kdybyste se zkusili oprostit od narážek a normálně v klidu si promluvili, třeba by to přispělo i k pročištění vzduchu. Ale jak říkám, je to mezi Vámi, v téhle fázi mi přijde trošku hloupé do toho vstupovat, protože mám pocit, že je to Vaše věc a že jste oba dospělí a dost chytří na to, abyste si to buď doopravdy ale vážně vyříkali a nebo byli schopni tu bez dalších narážek existovat vedle sebe, a víceméně se ignorovali.

StvN
27. 11. 2011
Dát tip
Byl tu klid, protoze nikdo neprudil. Prijdes ty a hned musis mit blby kecy.

StvN
26. 11. 2011
Dát tip
Doteď tu byl klid. Marvine, ty máš zase máslo v hlavě, takže klid.

Gray
25. 11. 2011
Dát tip
Děkuju za avi, vše přečteno a říkám na to - dobře, takhle napsaný názor beru jako sice v něčem jiný než ten můj, ale rovnocenný tomu mému. Chápu, že máš potřebu se vyjádřit zpětně k věcem a beru to. Nevím, co víc k tomu říct, myslím, že jsme si většinu věcí napsali v mailu a mohu jen doufat, že i tobě bude stačit říct sem takto svůj názor a dál se věnovat té literatuře a věcí, které k ní patří. Jako třeba diskuse o zhudebněných básních - bylo pěkné si s ostatními připomenout a zavzpomínat na některé z nich.

dadadik
01. 11. 2011
Dát tip
ale jsi všude vidím... :) a rád

dadadík: já za to ale fakt nemůžu! :-) (vono bude líp :-)

dadadik
31. 10. 2011
Dát tip
kristovo noho...ach jo furt dokola

Gray
30. 10. 2011
Dát tip
OK. Posílám avi všem adminům.

Gray
30. 10. 2011
Dát tip
Jasný. Že Tě mylenka měla zablokovaného, to nevím, vím jen o Márvinovi. Proto právě chci, v případě, že sám víš, že tě někdo má zablokovaného a někde tě zmiňuje, abys mi to řekl. Já se to napřed budu snažit vyřešit normální domluvou a v případě, že by domluva byla marná, tak pak samozřejmě mi nezbyde nic jiného než varování za porušování pravidel. Ale pochop mě, že stejně, jako se raději napřed pokouším o domluvu s tebou, dělám to tak s každým, že nechci hned někoho varovat nebo banovat, když si myslím, že to jde vyřešit normálním rozhovorem. Jestli Tě chataři mají zablokovaného to nevím, ale zatím nikde nevidím, že by tě zmiňovali v dílech nebo v kritikách atd. A tady možná se mnou budeš nesouhlasit, ale já vidím chat něco jako tu hospodu, ještě daleko volnější s volnějšími zvyklostmi než volná diskuse. Kdyby záleželo na mně - klidně si tam navzájem nadávejte do debilů a ja nevím čeho všeho. Víš - jak to myslím. Na chatu by mně osobně prostě nevadilo, kdybys ty řekl, že je nějaký uživatel debil stejně jako by mi to nevadilo, kdyby to tam někdo řekl o tobě. Klidně ať si tam do sebe rejete, pokud tu potřebu jedna nebo druhá strana máte. Tam ať se to klidně vyříkává, ale netahá se to pak pod díla - kde to má být hlavně o té literatuře. Chat je o plkání. Víš, jako volnější režim nebo nevím jak to říct, protože to, co si tam řeknete teď, tam za půl hodiny nebude. Nevím, jak tohle přesně vysvětlit, tak, jak to myslím. Nechci se do toho zamotat, ale myslím, že mi budeš rozumět, jak to myslím. Kdyby ne, můžeme se o tom ještě pobavit. Samozřejmě, že nejraději budu, když se k sobě budete chovat slušně :o) takže jinak souhlasíš? Ty: - smažeš vše, co tu máš - vrátíš tetku Vránovou a budeš se dál věnovat svojí tvorbě - nebudeš si vůbec nikde ani v dílech, ani v kritikách, ani pod jinými díly, prostě nikde všímat a zmiňovat lidi, které máš zablokované - nebudeš porušovat pravidla a to i ve výše uvedených případech - tzn. ani v kritikách ani v dílech - v případě, že budeš mít nějaké námitky proti chování ostatních, budeš se snažit nereagovat na ně neadekvátně, ale přijdeš s nimi za mnou a já se to pokusím vyřešit Já: - zaručím ti, že v případech, kdyby byly pochybnosti o správnosti umístění tvých děl nebo diskusí na hlavní straně, nebude to řešit nikdo z adminů a nebude se to ihned přeřazovat z hlavní strany, ale promluvíme si o tom napřed my dva. Mluvím jen o sporných věcech, ne o těch, které budou jasné. Jen Tě prosím, snaž se je tedy vhodně formulovat tak, aby to bylo zřejmé o co přesně jde (tím nechci říct, že bys to předtím nedělal), ale určitě pak ubyde právě těch sporných případů. - v případě, že bys měl pocit, že je ti činěno příkoří, promluvíš o tom napřed se mnou, než dotyčného sjedeš ;o) a bude z toho další kolotoč zbytečných nedorozumění a já s ním promluvím - požádám chataře, aby tě vynechali ze svých hovorů. Bude to jen moje žádost, nikoliv domluva nebo příkaz. Prosím, ale i tebe, abys je na chatu vynechával a to i v dvojsmyslných narážkách. Dopředu ale ještě chci říct, že co ti nedokáži zaručit je to, že v případě, že úplně jasně porušíš pravidla, uvidí admini věci a okolnosti mým pohledem, který ti třeba soukromě sdělím ve zprávě nebo jinde. Tehdy budou vždy při hlasování hlasovat jen a jen za sebe. Budu se to samozřejmě snažit napřed řešit normálním hovorem jako třeba teď, ale že se nikdy o tobě nebude hlasovat, to zaručit nedokážu. Jestli s tímhle souhlasíš, dám vědět adminům, aby si to přečetli a věděli tedy, že komunikace bude probíhat výhradně mezi tebou a mnou. O chatu se kdyžtak ještě můžeme pobavit. Jinak prosím o odsouhlasení nebo připomínky popř úpravy jednotlivých bodů. Díky. G*

Gray
30. 10. 2011
Dát tip
Že to není jednoduchý, vím moc dobře. Proto mi jde o domluvu. Něco ti zaručím já, něco zase ty mně. Ano, můžeme se domluvit, že "Když znovu smažu všechno co tu je, a dám sem tetku Vránovou a budu pokračovat ve stejným stylu dál, tedy budu normálně publikovat a občas využívat výhod hlavní stránky, když si budu myslet, že je to věc, která by se mohla líbit i ostatním písmákům", pak ti dokáži zaručit, že v případě, že by něco mohlo vypadat sporně, o tom s tebou napřed normálně promluvím já, nikoliv někdo další z adminů a než si o tom promluvíme, nebude ti nic přeřazováno. Ale navrhuji ještě svoje doplnění - nebudeš si všímat a zmiňovat lidi, které máš zablokované (nikde, ani v dílech, ani v kritikách, prostě je vynecháš, stejně jako to dělají oni vůči tobě - pokud budu moci dostat seznam, bylo by to prima) a nebudeš porušovat pravidla - hlavně co se vulgarit a napadání druhých týče. V případě, že by někdo z uživatelů napadal tebe, přijdeš také za mnou a pokusíš se neřešit to vulgaritama a okamžitou odvetou nebo výpadama. Vím, že tohle nebude nic jednoduchého, ale myslím, že by to tak mohlo fungovat. Jestli s tím takto budeš souhlasit, můžeme se domluvit. Jestli máš nějaké návrhy na doplnění nebo změnu nebo máš proti mým návrhům námitky, taky je napiš.

Gray
30. 10. 2011
Dát tip
"No, protentokrát vám to odpustím, ale ať se mi to už neopakuje! :D Ne fakt vážně, tohle je jak u blbejch, mně se divíte furt, že se kvůli něčemu vztekám a hulákám, ale stačilo by, kdybyste se nechovali jako amatéři, nebo nevybírali amatéry do adminský sekce, se mnou i s marvinem se dá vycházet normálně, stačí trochu ochoty vidět to z pohledu toho druhýho, nebo aspoň nezadupávat naší snahu." Odpovídám ti na to tady, je tu na to lepší prostor. Nemyslím si, že to, že někdo má názor na to, že to nebyla diskuse - je amaterismus. Sám určitě daleko lépe než já víš, jak taková skutečná diskuse má vypadat, jaké má formální a obsahová pravidla atd atd - to je zbytečný psát. Takže proto mohu, když budu chtít, rozumět tomu, proč byla přesunuta. Ale to neznamená, že když to není úplně správně, že to tak nechám být. Volná diskuse je opravdu volná a pokud neporušuje pravidla nevidím důvod, aby se tam nebavilo o čemkoliv. No, možná se budeš divit, ale já si celou dobu myslím, že se s Tebou i Márvinem dá vycházet normálně. O co myslíš, že se celou dobu snažím - než to, ukázat vám to i z mojí strany. Že chci, aby tu publikovat a existovat mohli všichni. Ale potřebuji trochu dobrý vůle ze všech stran, tedy i od vás. Třeba teď trochu ubrat plyn, aby si všechny strany na sebe mohly zvyknout. A ne pořád dokola něco rozdmýchávat. Vrať sem raději tetku Vránovou. To je podle mě počin, který má smysl a je tu pro druhý. Že se to zamotalo napoprvý nemusí přeci znamenat, že se to nedá realizovat napodruhý. Mně to přišlo jako docela dobrej nápad. Vždyť je to všechno úplně zbytečný. Jo a zkus, prosím, ještě přehodnotit ty Zpívánky. Je fakt blbý, když někoho blokuješ, ho někde zmiňovat. A prosím, zdrž se toho i v kritikách - máš StvNa zablokovaného, takže se to fakt nehodí. Zkus se na tohle zase podívat tím mým pohledem, když oba víme, že je to proti pravidlům, jak asi na to musím reagovat já. Snažím se ti to říct úplně normálně, ne přikazovat, ale normálně tě o to požádat. Díky. G*

Gray
19. 10. 2011
Dát tip
Proto říkám, uděláte nejlíp, když se od teď budete sobě vyhýbat. A zablokování je rozumný, doporučuju to oboustranně. Tak je aspoň jasně daný najevo, že ani ten, co blokuje se nebude o druhém nikde zmiňovat, ani zablokovaný se nebude snažit o další komunikaci. Tak já nevím, jestli k tomu potřebujete nějakou startovací čáru - tak __________________________________________________ a od teď navzájem pst. Uvidíme, kdo to myslí vážně a kdo o tom jen mluví.

Gray
19. 10. 2011
Dát tip
v předposlední větě mi tak nějak vypadlo slovo zabývat.

Gray
19. 10. 2011
Dát tip
takže jste se vyjádřili k situaci všichni, řekli jste si jak každý situaci vidíte a já myslím, že to stačilo. MM si může dohodu uzavřít s Marcelou sám - oba jsou dospělí lidé a oba ví, zda spolu komunikovat chtějí či nechtějí. V případě, že ani jeden nechce, nevidím důvod, proč by tu dál od nich směrem jeden k druhému měly přibývat další kritiky nebo třeba další díla. Prostě jste si to teď řekli a stačilo. Dál doporučuji si už sebe skutečně nevšímat. Zablokujte se navzájem a už o sobě prostě nikde nemluvte - je to tak složitý? Marking Machine nerozumím ti v tom, proč jsi zveřejnil svoje poslední dílo. Jen se tě zeptám, jsi si jistý, že to dílo toho o papouchovi vypovídá víc, než o tobě samém? Opravdu tu chceš vystupovat jako někdo, kdo si ukládá, kde kdo kdy co řekl? Jako někdo, kdo se plíží po chatu a hltá každé slůvko, co jeho protiník kde řekne, aby ho pak s chutí zveřejnil? Protože přesně tak to vypadá. Že je papouchův slovník poněkud peprný, to nepopírám a na chuť mu asi nepřijdu, nicméně chat je prostor něco jako hospoda, slouží k setkání lidí a popovídání. Že se chce takto papouch prezentovat je jeho věc. Jenže rozdíl je v tom, že papouchův slovník během chvíle z chatu zmizí, kdežto tvoje dílo tu může viset pořád. Navíc mám pocit, že už bylo párkrát zmíněno, že minulost chatu je uzavřena a řešit se budou pouze věci, které tam nastanou teď. Fakt nerozumím, komu tím chceš co dokazovat. feferonko, máš naprostou pravdu. Tahle situace je způsobena ne jen MM a VTM. Ale i oni na ní velký podíl mají, stejně jako jejich protistrana. Podle mého by se obě strany měly začít věnovat věcem sobě blízkým a ne co zrovna dělá někdo, koho nemohu ani vystát. Je to normální? Začněte se, prosím, už konečně věnovat literatuře a ne jednotlivejma osobama. Prospěje to nejen oběma stranám, ale celýmu Písmáku.

feferonka
19. 10. 2011
Dát tip
Aha, takže když chci něco napsat adminům, tak to nemůžu napsat adminům, ale do mimo téma hovoru? Dobrá tedy.

Admin D
19. 10. 2011
Dát tip
Dostal jsem avízo. Děkuji.

Marcela.K.
19. 10. 2011
Dát tip
Pokud nejsi sto chápat celý text, přečti si ho po odstavcích. A místo své představy si tam doplň sebe. Ta diskuze se týkala i Tebe. Dokonce bych řekla, že především Tebe. Dál to vysvětlovat nemohu kvůli slibu, který jsem dala Derovi. Ty víš velice dobře s kým a jak manipuluješ. Takže Ti to vlastně ani vysvětlovat nemusím.

Marcela.K.
19. 10. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Neprovokuji, pouze konstatuji. Nepleť si dojmy s pojmy. Nemám žádnou dohodu s Marvinem, ale s Derem. Zrovna tak nebudu uzavírat žádnou dohodu s Tebou, protože dohoda je založena na schopnosti dohodnout se, čímž si z Tvé strany nejsem jistá. Ty tu provokuješ velkou část uživatelů Písmáka, takže pokud chceš někoho usměrňovat, začni sám u sebe.

feferonka
19. 10. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

jo avi

feferonka
19. 10. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

No.. podle mě by si tady mohl napřed někdo zamést před svým prahem, než začne - třeba 4mi prsty - ukazovat na ostatní. Je pravda, že se tu provalila zlá krev, ale jen proto, že se ukázal ten dvojí metr, uctívaný obzvláště jistými nejmenovanými osobami. Kdybyste přestali pořádat štvanice, možná by i ti psi zahnaní do kouta přestali vrčet. O zvířectvu se ale vyjadřovat nemíním. Jen chci říct, že ta atmosféra není způsobena pouze vašimi neoblíbenci jako je MM a VTM, ale i tím, do jakého světla jste celou záležitost naklonili. Odstraněním nepohodlných se to měřítko nezmění.. Věřím, že celou situaci posoudíte s rozumem a dobrou vůlí.. :)

Marcela.K.
19. 10. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Ještě avizo

Marcela.K.
19. 10. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Ano, slíbila jsem, že se k němu vyjadřovat nebudu a proto jsem se vyjádřila pouze k situaci, kdy tu "někdo" soustavně bezostyšně krade čas druhým a tím jsem myslela Tebe. Ty nejsi zablokovaný, nejsi natolik hloupý, aby ses nedokázal blokaci vyhnout. Fňukáš tu při každé příležitosti. Vnímáš velmi dobře averzi velké části písmáků vůči svoji osobě a štve Tě to, protože jsi přesvědčen o své jedinečnosti a cítíš se být nedoceněný. Koho myslíš, že zajímá Tvá stížnost na mě? Jsi směšný, když tu vytahuješ rok starou historii z chatu, jen abys "dokázal" svoji pravdu. Napadl jsi mě tu už tolikrát, dal mi tolik vulgárních jmen a teď se nestydíš ukazovat prstem na druhého? Nezapomeň, že když toto děláš, čtyři Tvé prsty míří na Tebe. Nehraj si na neviňátko, jsi příliš schopný manipulátor a lidi, kteří Tě prokoukli to vědí. Kolik obětí sis tu vybral, kolika lidem jsi tu ublížil a přesto se tu dál předvádíš a hraješ si s trpělivostí těch, kteří tu díky Tobě ztrácejí spoustu svého času, který by mohli věnovat užitečnějším věcem, než jen Tvým stálým stížnostem. Souhlasím s Derem a cituji ho - tentokrát pro Tebe: "Ideální by bylo, kdyby sis založil vlastní projekt, kde bys mohl svou aktivitu plně rozvinout a mohl bys jej vést směrem, který považuješ za správný ty."

Vio
18. 10. 2011
Dát tip
StvNe, ano a právě zpětně musím ocenit to, že sami odešli. A to ne proto, že bych se z toho radoval, ale prostě proto, že byli natolik pevní ve svých názorech. Mohu se snažit něco změnit (a oni se snažili, sám jsem byl přítomen při těch jednáních), ale, pokus seznám, že o změnu není zájem a není možná, mohu buď odejít nebo se přizpůsobit.

Marcela.K.
18. 10. 2011
Dát tip
heartrate, a teď svačíš? No, je to jízlivost, ale pokud se tu opakovaně oháníš tím, že jsi lékařka a dokonce na vedoucí pozici, pak člověka napadají různé otázky. Slíbila jsem Derovi, že se k Marvinovi vyjadřovat nebudu. Přesto se vyjádřím k tomu, co tu už delší čas sleduji. Někdo tu bezostyšně krade čas druhým lidem. Patrně ho má víc než normální člověk. Vznikla kvůli němu nová pravidla, přehazují se tu slůvka z jedné strany na druhou a přitom je to všechno jen o obyčejné lidské slušnosti. Pokud někam přijdu na návštěvu, nebudu jim tam plivat na stůl. I v nemocnicích musí pacient podepsat, že byl seznámen s domácím řádem, že se podle něho bude chovat. Pokud tak nečiní, může být z důvodu nedodržování léčebného režimu propuštěn domů. Pak ať si najde jinou nemocnici, kde třeba domácí řád nemají, nebo kde mu jeho chování budou tolerovat. Dero je dobrý správce a obdivuji, že v tak mladém věku dokáže jednat s bezmeznou trpělivostí a rozvahou. I ta ale jistě má své hranice. A to by si měl uvědomit každý, kdo je zde na návštěvě.

StvN
18. 10. 2011
Dát tip
Vio - na to si vzpomínám docela dobře. V té době jsem nechápal, co těm lidem vadilo. Ale asi šlo spíš o to, kdo jim vadil. My, co jsme sem chodili psát a číst, jsme to neřešili.

StvN
18. 10. 2011
Dát tip
Heartrate - nejsi jediná, koho už to unavuje. To ten věčný boj. Někdy je lepší prostě akceptovat, že jsou věci takové, jaké jsou.

heartrate
18. 10. 2011
Dát tip
StvNe, já jsem v reálném světě lékařka na vedoucí pozici, mám s nasloucháním a chápáním lidí dost velké zkušenosti a věř mi, že naslouchám jak Derovi, tak tobě a ještě spoustě dalších lidí, už jsem z toho všeho strašně unavená

Vio
18. 10. 2011
Dát tip
Já říkám toto: v roce 2004 po odchodu otce zakladatele Oldy a zavedení prvních pravidel se tady vztekala celá řada pravdoláskařů a strašila cenzurou a podobně. Když pomineme to, jak je tento pohled zcestný, nakonec usoudili, že právě jim tento styl nevyhovuje a sami odešli založit nový server Literra, kde jsou spokojení dodnes. Tím chci říct, že pokud mi nevyhovují pravidla daného prostoru a mám problém s jejich dodržováním, nic mě nenutí tam zůstat. Ale pokud zůstanu, musím se jim podřídit. Nebo budu vypadat jako islámský terorista žijící na blahobytném Západě, který se zároveň snaží zničit.

StvN
18. 10. 2011
Dát tip
heartrate - podobné diskuse tu přece probíhají již několik měsíců. Nebere to konce. Kde je ochota poslouchat a chápat, co tu Dero říká?

Dero
18. 10. 2011
Dát tip
Dero, přece ale nemůžeš na Marvina svalovat vinu za všechno špatné, to tak není.. To přece nedělám. Viz mé předchozí příspěvky, ve kterých vysvětluji, které rysy Marvinova chování považuji za problematické. Při psaní tohoto příspěvku například koukám na jeho komentář v tomto vlákně, kde píše zřejmě Grayovi: "Tenhle tvůj zákrok vůči MM byl hysterickej, jsi normální hysterka, takže máš pochopení pro hysterky jako je nes, to není divu." - přesně tento vyhrocený a urážlivý styl, kterým komunikuje s lidmi, s nimiž nesouhlasí, je důvodem blbé nálady, která kolem jeho osoby tak často vzniká. Dalších příkladů najdu klidně desítky, to sama víš. A tohle přece není přímost ani upřímnost, tohle není konstruktivní snaha cokoli zlepšit. Dero, ani tvůj pohled na věc nemusí být objektivní jen z toho titulu, že jsi majitelem serveru Můj pohled na věc je stejně subjektivní jako náhled kohokoli dalšího. O tom nemusíme diskutovat. Chyby dělám a dělám-li fatální chybu teď, pak to budu právě já, komu se ta chyba vymství, když ze serveru začnou houfně odcházet lidé, kteří naznají, že jim nenaslouchám a chovám se despoticky. Ale právě proto, že to jsem především já, kdo může na celé věci tratit, musím činit i takováto rozhodnutí. Vy, uživatelé, máte kam jít. Existují jiné literární servery, na které můžete vyrazit, když naznáte, že ten Dero je naprostý hlupec, se kterým se nedá hovořit. Mně zůstanou oči pro pláč a mrtvý server. Věř, že právě proto, že si tohle uvědomuji, jednám s rozmyslem a musím zvažovat mnohá pro a proti. A mohu jen zopakovat: Pokud existuje cesta k oboustranně uspokojivému smíru, pak si rád nechám poradit a vydám se po ní. Současný stav však přijatelný není. Něco se změnit musí.

heartrate
17. 10. 2011
Dát tip
Dero, přece ale nemůžeš na Marvina svalovat vinu za všechno špatné, to tak není.. on se jenom hlasitě ozývá, když cítí nějakou nespravedlnost, a sám vidíš, že se to kolikrát ani nemusí týkat jeho, a že by jeho námitky byly úplně nepodložené, to se mi taky nezdá.. já vím, že snazší je některých věcí si nevšímat a dělat, že neexistujou, ale je to i nejsprávnější? Dero, ani tvůj pohled na věc nemusí být objektivní jen z toho titulu, že jsi majitelem serveru Budu se ho snažit zklidnit (mimochodem i opánky se o to vždycky snažila, to je strašně hodná holka, co na srdci, to na jazyku), on se musí naučit diplomacii, já vím, že tou cestou, kterou jde, se moc daleko nedostane.. snad to nějak půjde

Dero
17. 10. 2011
Dát tip
heartrate, tohle není osobní. Mně nevadí Marvin, vadí mi průvodní jevy jeho zdejšího působení. A nevadí mi proto, že mi lezou na nervy, ale proto, že kvůli tomu že serveru odcházejí lidí, případně že se kvůli tomu lidí tady věnují žabomyším válkám místo literatury. Opakují, pokud existuje cesta, jakákoli rozumná cesta, jak Marvina zklidnit, přistoupím na ní.

heartrate
17. 10. 2011
Dát tip
Dero, tohle je tvoje království a ty tady můžeš všechno, ale jestli chceš dát Marvinovi trvalý ban kvůli tomu, že ti jde na nervy, je to hodně bezprecedentní a hodně tvrdé, i když z tvého hlediska určitě racionální.. že já mu to vkládala, teď si budu připadat, jako že za to můžu to, že kolem Marvina vznikají jen hádky a spory, je přece jen zjednodušený, on umí být i hodnej a milej a je schopný i sebereflexe, a mnoha lidem slouží i jako vděčný terč k odreagování no nic, já taky nemám tolik času, abych se tady pouštěla do dlouhých nikam nevedoucích diskusí, tak přeju hezký večer

Dero
17. 10. 2011
Dát tip
heartrate, důvod, proč jeho působení na Písmáku považuji za nežádoucí, leží spíše v pokračování mého příspěvku: Ve veřejném prostoru kolem něj nevzniká dobrá nálada, pouze hádky, spory a další problémy. Pokud kolem někoho vznikají pouze problémy, proč bych nemohl říct: Promiň, ale nechci tě zde? Když někdo vytváří problémy, tak zároveň odhání lidi, kteří se snaží tvořit hodnoty a užívat server tak, jak je zamýšleno. A je iracionální takového člověka nechat utrženého z řetězu jen proto, že "každý má své chyby". Ano, má; ale ty, já a dalších několik tisíc uživatelů umí tyto své chyby krotit.

heartrate
17. 10. 2011
Dát tip
Dero, mluvíš o té žádosti "Proto tě žádám, abys svou energii soustředil na jiný server"? No to teda nevím.. Podívej, Marvin opravdu nemá nadhledu ani smířlivosti na rozdávání, není dokonalý, ale já mám taky spoustu chyb, a kdo je nemá? Pro všechno na světě, to, že "příliš se soustředí sama na sebe a své pravdy, příliš agresivně své pravdy hájí, příkře vynáší soudy, často se uchýlí k demagogii či jízlivosti" snad není dostatečný důvod k tomu, aby tady byl prohlášen za nežádoucí osobu - nevěděla jsem, že uživatelé musejí splňovat i nějaká kritéria ohledně osobnostního profilu.. Dero, lidi přece musejí být tolerantní k zvláštnostem a nedostatkům svých bližních :( Nevím, ale mně se nezdá, že by Marvin zas tak strašně poškozoval reputaci Písmáka - jistěže věčně někde hledá chyby, pořád něco chce po adminech a já tebe a ještě víc Graye obdivuju, že jste trávili tolik času konverzací s ním.. vy jste asi doufali, že ho předěláte, že jo? no nepředěláte.. hele, víceméně v každé větší společnosti se lidi vyprofilujou do různých typických rolí (tak to prostě na světě chodí) a role rebela k takovým patří, takže by bylo fajn umět si s nimi, a Marvin je ještě poměrně milej a hodnej rebel Já chápu, že tě to řešení Marvinových stížností stojí neúnosně moc energie, ale nemohl jsi mu teď třeba jen napsat: "Promiň, Marvine, ale tuhle tvoji stížnost nebudu řešit, jelikož máš ban, a přes tohle moje rozhodnutí prostě vlak nejede a basta fidli?" S Marvinem se vážně dá vyjít i po dobrým, víš..

Dero
17. 10. 2011
Dát tip
heartrate, pouze mne zajímá, zda VTM mé žádosti vyhoví či nikoli. Jako přítelkyni VTM tě jistě má odpověď zaskočila, ale zkus sama sobě upřímně odpovědět, zda je či není pravda, co ve svém příspěvku píšu: že Marvin postrádá nadhled a smířlivost. Není zlým člověkem, ale příliš se soustředí sama na sebe a své pravdy, příliš agresivně své pravdy hájí, příkře vynáší soudy, často se uchýlí k demagogii či jízlivosti (např. v posledním příspěvku Chtěl jsi samozřejmě říct, že je například mou vinou, že na chatu teď musí platit stejná pravidla slušného chování jako jinde (nejen na Písmáku). Přitom se tam dalo tak krásně nadávat. Stydím se za to.). Pro tyto jeho vlastnosti je nevhodné, aby na Písmáku nadále působil. Ve veřejném prostoru kolem něj nevzniká dobrá nálada, pouze hádky, spory a další problémy. Nechci, aby tomu tak bylo. Pokud existuje cesta, jak se dohodnout, pak na ni rád přistoupím. Pokud tato cesta neexistuje, pak musím trvat na svém a považovat Marvina za osobu, která Písmáku svou přítomností je na škodu.

heartrate
17. 10. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Dero, děkuju za tu odpověď Marvinovi, hodně mě zaskočila, ale jistě, každý má právo na svůj úhel pohledu na věc - nebudu se vám do toho plést a jenom sem ještě vložím Marvinovu reakci - pokud je to zakázané, pak varování prosím adresuj mně. Využívám svého práva na odpověď. Dero, předvádíš se zde jako despota. Předně jsem zde nepublikoval, a to ani zprostředkovaně, ale pouze jsem se zde zprostředkovaně vyjádřil k něčemu, co zde zůstávalo bez povšimnutí. Může ti to připadat v pořádku, ale mně to tak nepřipadá. Pokud jsi měl na mysli, že se zde zprostředkovaně nesmím vyjadřovat, když pominu, že je to poněkud složité a tedy lze tak činit pouze omezeně, tak nevím, proč bych tak nemohl činit. Kde je to psáno? Dělalo to tak v minulosti víc lidí (duke, opánky, já a jistě i další) a ty nemáš jak a proč tomu bránit. Dokonce bylo opánkům Grayem nebo katugirem razeno, aby zde publikovala zprostředkovaně na pro ten účel vytvořeném nicku. Takže si v tom koukejte udělat jasno. Není ani nikde psáno, že se smím ohradit pouze ve věci, která se mě osobně nedotýká. Navíc nemůžeš posoudit, zda se mě to osobně nedotýká. MM je můj přítel, to zaprvé. A za druhé, nehodlám tu tolerovat takovéhle chování, které mně neprojde ani tehdy, když jsem to myslel úplně jinak. Takže se mě to dotýká osobně, a i kdyby ne, nepřesvědčíš mne o tom, že není správné se ozvat, když vidíš něco, co nepokládáš za správné. Takhle se třeba ozval Muamarek, proběhla diskuze, ale nikdo mu to neměl za zlé a nikdo mu to nezakazoval. Za správné nepovažuju perzekuci jedné skupiny lidí na jedné straně a toleranci těch samých prohřešků u druhých na druhé straně. Zkus se také zamyslet nad tím, kolik té zlé krve jsi vlastně nadělal ty sám svou arogancí. Vzpomeň si na dobu, kdy jsme spolu ještě nebyli žádným způsobem v kontaktu a tys mi při prvním kontaktu napsal, že mě nehodláš brát vážně. Po mně jste nedavno šli jak slepice po flusu, ale BG a další jsou osoby zasloužilé a netknutelné. Zkus se zamyslet nad tím, že tu nejsou jen ti, kteří připadají dobří tobě. Věnoval jsem se tu literatuře a myslím, že jsem měl co nabídnout. Jak to dopadlo? Napadání nejen papouchem s tvým přihlížením. Odkopnutí StvNem od prózy. Neustále musíme poslouchat, co už tu bylo a že tedy nemáme právo to nebo to téma otevřít a to nebo to zkusit. Zkrátka a dobře, vy držíte patenty ve svých rukách a běda, jak se nám zprotivíš, pěkně ti to osladíme, znechutíme, třeba i silou. Když říkáte (StvN, Pišta, myslím, že i ty), tak si to pojď zkusit, nemyslíte to nikdy vážně. Jediný, kdo to myslel vážně, byl katugiro. S jeho odchodem ze sekce a s tvým šéfováním to tady jde pěkně z kopce. A ještě dodatek: Chtěl jsi samozřejmě říct, že je například mou vinou, že na chatu teď musí platit stejná pravidla slušného chování jako jinde (nejen na Písmáku). Přitom se tam dalo tak krásně nadávat. Stydím se za to. VT Marvin

Gray
09. 10. 2011
Dát tip
Marking Machine Admini mají stejné právo jako všichni ostatní uživatelé, co se porušování pravidel týče. Nemám pocit, že by jakýmkoliv uživatelům ode mne nebyla věnovaná patřičná pozornost. Bylo tu už vyřešeno daleko víc věcí než tvoje varování. A není nic neobvyklého na tom, že uživatelé používají raději soukromé zprávy a nemají potřebu se o problémy dělit veřejně, pak chápu, že nemůžeš mít přesný přehled o tom, nakolik se uživatelům věnuji. Můžeš mít přehled o tom, jak se věnuji tobě. A všechny tvoje stížnosti byly řádně vyřízeny. Nebo přehled o tom, kteří uživatelé si stěžovali veřejně v klubu. A i jejich stížnosti byly stejně jako ta tvoje vyřešeny. A jestli chceš usuzovat z toho, že když z x případů, řeším ten tvůj jako první tak,že využiji okamžitý trest, že na tebe mám spadeno - ano, v tom ti bránit nemohu. Mohu ti jen říct, že to není pravda. V čem prosím vidíš to, že výrokem "Pravidla budou platit pro všechny stejně" popírám výrok "Nelze ke všem přistupovat stejně". To jsou přeci dvě odlišné věci. Tím, že s některým uživatelem komunikuji tak a s jiným onak přeci nemá žádnou souvislost s tím, že by pro každého měla pravidla platit jinak. Jde o přístup k uživatelům - s někým si stačí vyměnit zprávu dvě, někdo raději věci prodiskutovává déle, někdo má raději, když se mluví prostřednictvím příkladů - každý přístup je jiný, nelze ke všem přistupovat stejně ano. Ptáš se, jsi-li obyčejný uživatel jako všichni ostatní, pak říkám ano. Stejně jako ty sis stěžoval na jiné uživatele a my v klubu všechno řešili, budeme úplně stejně přistupovat k tomu, když si někdo bude stěžovat na tebe - tedy budeme vše posuzovat co nejvíce objektivně jako v případě tvých stížností. Nebo chceš-li ještě takto - v případě, že kdokoliv bude adminy urážet (neplést si s tím, že nebude souhlasit s jejich rozhodnutím) jako ty, zakročím stejně jako v tvém případě.

Gray
09. 10. 2011
Dát tip
Marking Machine mám k dispozici určitou pravomoc, které v případě, že ji považuji za vhodnou mohu použít. Případ, ve kterém nadáváš lidem, kteří s tebou neměli co do činění, za vhodný považuji. A toto jediné můžeš hodnotit a považovat jako věc, která se ti zdá nepřiměřená. Také máš právo se obrátit na Dera, aby to posoudil. Jinak o žádných sviňárnách, které by se tu děly a nebyly nahlášeny, posuzovány a vyřešeny klubem, nevím. Takže to nezobecňuj. Nemusel si vytahovat nic, byl jsi jen o to požádán, že to usnadní posouzení. Tvoje žádosti byly vyřízeny do třech dnů, podle časových možností všech adminů. Jestli považuješ za lhaní to, že říkám i teď, že pravidla budou platit pro všechny stejně, pak k tomu nemám co říct.

Gray
09. 10. 2011
Dát tip
A jen ještě jeden můj postřeh: Ve své kritice tady v Mimo téma v 07.10.2011 22:29:31 cituješ moji otázku - "Pro mě, pro člověka, o kterém píšeš, že si tu parádně užívá moci a že ho baví ji demostrovat atd?" a odpovídáš na ni takto: "Tak to jsem nenapsal. Nenapsal jsem, že tě to baví a že si to užíváš, ale žes to udělal." Přitom v této kritice z 06.10.2011 17:39:19 přímo v adminském klubu píšeš toto: "Gray se teď ukázal jako někdo, kdo si moc opravdu užívá." Tím chci jen říct, že vše, co mi píšeš nehážu za hlavu, ale čtu pečlivě a přemýšlím o tom, a že pokud něco napíši, není to pro nic za nic.

Gray
09. 10. 2011
Dát tip
Marty Mc Fly Napsal jsi toto: "však se podívej, cos teď všecno napsal do klubu, podle mě tam tak polovina nemá co dělat, jenže sám sebe regulovat neumíš" z toho vyvozuji, že do klubu píši věci, které tam nepatří - nebo se tahle věta dá pochopit ještě jinak? Proto byla moje odpověď jaká byla. Co se týče mého lhaní feferonce je přesně ten příklad tvé horkokrevnosti, kterým si u ostatních můžeš dělat zbytečně zle. Napsals pak sice, že ses spletl, ale kdo si ten tvůj dovětek nepřečte a přečte si jen tu větu, že lžu, může si to o mě pak i myslet, pokud pro něj ty budeš důvěryhodná osoba a bude ti věřit. Mě tak můžeš poškodit. Mysli, prosím, příště až budeš někoho opět osočovat ze lži takhle veřejně, jestli jen rychleji nepíšeš než domýšlíš. Jsou z toho jen zbytečné nepříjemnosti.

Gray
08. 10. 2011
Dát tip
Dobře, už tomu rozumím, takže nevyprovokováno Grayem. Ne, není to neochota spojit dvě věci. Jen nemožnost nebo nereálnost. Nemohu mít záštitu nad něčím, k čemu nemám přístup a navíc, nejsem programátor ani IT nic z tohoto oboru, takže tomu ani nerozumím. Tzn. o tohle se opravdu starat nemohu. Proto je to také oddělené. Spravuji věci, ke kterým mám přístup. Moje pravomoce jsou vypsány tady . No majitelem administrátorského klubu jsem já a je vytvořený - no, to už bylo zmiňováno mockrát. A je potřeba ho moderovat. Příspěvky o přesunutí tam psát musím. Když si někdo stěžuje, odpovím mu. Rozhodnutí adminů o tom je třeba také informovat. Dokonce si říkal, že by bylo dobré, aby tam byly jen moje příspěvky. A teď vlastně říkáš, že tam nemám psát? To se přeci ode mne očekává. Takže téhle části asi tak úplně nerozumím. Přijde mi to stejně nesmyslný, jako kdyby ode mne byly výhrady, že zveřejňuješ kritiky pod svými díly. Zatím jsi jediný, kdo tu ty nedostatky vyhledává - tím neříkám, že je na tom něco špatného. Takže zatím musí stačit Derova sbírka. Anebo se můžeme domluvit, že mi ty příspěvky budeš psát sem a posílat mi avíza. Nezaručím ti ale, že všechny věci, které budeš považovat za nedostatky, se vyřeší. Takže pokud máš chuť, jen to uvítám. Jen mám trochu obavy, aby ses pak nerozčiloval, že se ty nedostatky neřeší dostatečně rychle a nebo vůbec. Protože i to je možné. A to ani já nemohu ovlivnit. Mohu jen zprostředkovat.

Gray
08. 10. 2011
Dát tip
A jen aby nedošlo k nedorozumění - název sbírky je ještě starý z dob, kdy Dero administroval dasslerovi. O názvu se s Derem dohodnu, aby to nebylo zavádějící.

Gray
08. 10. 2011
Dát tip
1/ z mé strany to provokace nebyla, jen důsledek tvého chování. 2/ do uživatelů se nenavážím. A ještě jednou tedy - na Písmáku je administrace od systémové části oddělena. Já řeším administraci, Dero systém. Pokud někdo bude potřebovat, kam se obrátit kvůli systému - rovnou říkám, že Derovi do zpráv a nebo ať mi napíše, odkážu ho na tuto Derovu sbírku, tam si určitě nějaké dílo vybere, kam příspěvek umístit. 3/jinak to je - když nebudeš respektovat pravidla, ozvu se, ano.

Gray
08. 10. 2011
Dát tip
heartrate ještě to není uzavřené, čekám na vyjádření od všech adminů. Dám pak hned vědět v klubu a pošlu VT Marvinovi avízo nebo mail, podle toho, jak to dopadne. A děkuju za upřímnost. Potěšila mne. G*

heartrate
08. 10. 2011
Dát tip
Grayi, tak jak to vlastně bude, zabanujete-li mi Marvina nebo nezabanujute-li mi Marvina? jinak musím říct, že tě obdivuju za ty dlouhý komenty a jsem jimi dojatá, ty musíš být moc dobrý člověk (pro některé nejmenované jedince, kteří mají mylný pocit, že byli obdařeni mimořádnou moudrostí a vhledem: tohle říkám upřímně a beze špetky ironie)

Gray
08. 10. 2011
Dát tip
Pořád se míjíme v tom, proč bys měl ban dostat. V pravidlech stojí že uživatel je povinnen respektovat rozhodnutí adminů. Mým rozhodnutím byla zpráva, kde ti jasně píši, abys už do diskuse klubu nepsal nic, co tam nepatří, jinak bys mohl za to být vystaven sankcím. Ty ses rozhodnul moje rozhodnutí nerespektovat. Napsals do diskuse znovu něco co tam nepatří. O tohle jde. Pokud tu bude kdokoliv porušovat pravidla, bude varován. Pokud bude porušovat pravidla opakovaně, bude banován. Je tedy úplně jedno, jestli mi vadí nebo nevadí příspěvky přesouvat. "Neoddělovat striktně administraci a systém, to má jít ruku v ruce" Ano, můžeš mít na to ten názor, může se ti to zdát jako lepší řešení. Ale na Písmáku to tak není. Je to odděleno. Pro čistě administraci je vyhrazen klub, pro systémové věci má Dero založena některá díla a není snad problém si vybrat, kam svůj příspěvek ohledně systému zařadit.Já přístup do systému nemám a ani mít nebudu, upozorňovat tedy mne na systémové věci je neefektivní, protože v nich já nic zařídit nemohu. Mohu sloužit jen jako zprostředkovatl informace. A tyto informace nemusíš psát do diskuse klubu, když víš, že tam nepatří. Lze ji zveřejnit třeba tady v Mimo a nebo ji poslat do zpráv. Nemám problém ji předat. "Prostě mě chceš naučit banem, ale takhle to nefunguje, to je právě ta demonstrace moci." Banem tě nechci naučit nic. K banu si dospěl sám svým chováním, žes porušoval opakovaně pravidla. Takhle ta pravidla jsou nastavena a je potřeba je dodržovat. Mohou se ti tvoje přestupky zdát jako pitominy, někomu jinému také a někomu jinému zase ne. Porušování pravidel trestáme i u jiných, proč by pro někoho měla existovat výjimka. "Tak to prrr, nikde tohle v pravidlech není" a to je právě to, v čem se rozcházíme, ale už to bylo popsáno v prvním odstavci. Je to za nerespektování rozhodnutí admina. A moje rozhodnutí bylo takové, že jsi byl upozorněn, že soustěvně vkládáš nerelevantní příspěvky někam, kam nepatří a že pokud v tom budeš pokračovat, budu to považovat za nerespektování a tedy tě i sankcionovat. "No a pak taky to, že striktně oddělujete administraci od systémových věcí… Tohle fakt nemá být můj problém" Jak je už napsáno výše. Oddělujeme administraci od systémových věcí. Taková je tu situace a nastavená pravidla a s tím mají všichni, kdo se na Písmáka přihlašují počítat. "Nepřesvědčil jsi mě o tom, že jsem porušil pravidla a už vůbec ne, že jsem se dopustil něčeho, za co bych měl dostat varování." Nu, to vidím :o) nicméně nebylo mým záměrem tě přesvědčovat, jen vysvětlit a dát informace. Jak s nimi naložíš, je ponecháno jen na tobě.

Gray
07. 10. 2011
Dát tip
"Ne, myslím si, že když jste proti nějakému uživateli zakročili a jemu se to nelíbí, nepokládá to za slušné," Tady si nesmíš plést slušnost a správnost. Od nás jako adminů se očekává, že budetem posuzovat a zasahovat. tak přeci naši aktivitu nejde považovat za neslušnost. Co je neslušného na tom, že děláme, to kvůli čemu tu jsme. Za nesprávnost ano, to pak chápu, že se mu to rozhodnutí nemusí zdát správné. Ale neslušné to, promiň, ale není. "Ty prostě posuzuješ všechny situace dohromady, ale je to pokaždé nějaká jiná situace, která vyvolává jiné emoce." Tohle byla moje snaha ti tolikrát vysvětlit, když jsi volal po stejném metru. A najednou říkáš, že nemám posuzovat všechno stejně ale podle různosti situace dělat rozhodnutí. Mohu tě ujistit, že celou dobu nic jiného nedělám. A Tys mi kolikrát spílal, že nemám na všechny stejný metr. Řekni mi teď upřímně, jde tedy na ty různé situace používat stejný metr, nebo je potřeba brát v potaz všechny okolnosti a detaily té konkrétní situace? "Nejdřív jsi říkal, že tě to neobtěžuje, ale že jde o čistotu prostoru v té diskuzi. Pokud bych tomu měl věřit, tak bys přeřazoval bez vyhrožování banem a represí, prostě bys čistil a diskuze by se vždy přesunula sem. Teď říkáš, že si to jako vlastník klubu nepřeješ, takže tě to tedy obtěžuje." Tady vidím zásadní věc v čem si nerozumíme. Nevadí mi mechanická práce přesouvání. Však spočítej, kolikrát se to tak stalo a diskuse pokračovala tady. Mockrát. Nevadí mi ta samotná činnost přesouvání, je to jen o pár kliknutí a napsání pár písmem. Vadí mi fakt, že i když víš, že si nepřeji, abys tam psal, co tam nepatří, tobě je to jedno a ani se nesnažíš najít jiné řešení, které by třeba vyhovovalo oběma stranám. Rovnou prostě pořád píšeš, však ona se tomu druhá strana nějak přizpůsobí. A to je věc, která mě v komunikaci s tebou mrzí. Nechceš za žádnou cenu a nikde udělat krok zpátky. Nebo vstřícný krok, chceš-li. Kdy poprvé to registruji je teď v poslední tvoji kritice v klubu. Předtím často jen tvrdošijný útok a hrubá síla. Takže - opravdu mi nevadí, přesouvat příspěvky, ale chci tam pouze ty, které tam patří. "Není to pro mne přijatelné řešení, protože je to jako jít do lesa a tam se tiše vypovídat. Je to pro mě krajní řešení, když už si myslím, že mě nikdo neposlouchá." Tohle moc dobře vím, že je to krajní mez pro tebe. Proč myslíš, že se snažím s tebou tolik komunikovat nebo se aspoň něčeho dobrat? Nebylo by tedy pro mě jednodušší jen mlčet a v klidu tě banovat za přestupky, protože ignorace tě bude vytáčet víc a budeš dělat víc chyb a víc přestupků a víc banů. Nebylo by to pro mě jednodušší řešení? Pro mě, pro člověka, o kterém píšeš, že si tu parádně užívá moci a že ho baví ji demostrovat atd? "Daleko jednodušší je slušně tu diskuzi přesunout z adminské diskuze sem. Každý jednotlivý podnět, každý komentář" Celou dobu toto jednoduché řešení používám a čekám, kdy ti dojde, že to co děláš, není ta správná cesta. A nakonec mi napíšeš, že mechanické přeřazování není řešení. Jak se v tom tedy potom mám vyznat? "Já jsem původně věděl, že můžu být potrestaný, ale ani ve snu mě nenapadlo, že máte na mysli ban" Vidíš a to je další věc, co mi vadí. Děláš něco i když víš, že za to je trest. Ale za porušení pravidel je jen jeden trest - varování. Nic jiného. Že jich máš už nasbíráno víc - není to právě proto, že děláš i věci, o kterých víš, že za ně můžeš být potrestaný? A tohle je opravdu na tobě si to pohlídat. Píšeš, že sis nemyslel, že bys mohl za toto dostat ban, ale krom výzvy o nerespektování bylo ve zprávě také napsáno, že když to porušíš, hrozí ti měsíční ban a že by to bylo zbytečný tak ať si na to dáš pozor. Napsal by tohle a takovým způsobem - tedy tobě soukromě do zpráv - člověk, který má potřebu si užívat moci? Tak prosím, neříkej, žes to nemohl ani tušit. Věděls to, protože si to tak ode mne ve zprávě dostal. "Ano, píšu tam i proto, že si mnohdy myslím, že se nepletu, to je počáteční stav a zcela jistě to neznamená, že jsem neomylný. Nebo třeba o tom až tak nepřemýšlím, protože mi nepřipadá jako problém, abys to případně přesunul a ty sám jsi nejdřív tvrdil, že tě to neobtěžuje, viz výše. Něco jiného snad je, když tam objevíš příspěvek v pondělí a pak v sobotu, než když tam najdeš deset najednou během hodiny, aniž by na mě někdo reagoval. Proč mi prostě připadá, že mě chceš trestat za horkokrevnost nebo za to, že si myslím, že to tam patří, přestože to tam nepatří, prostě za to, že nejsem neomylný?" Tohohle se mi líbí, je to určitý náznak sebereflexe - přesně věc, po které celou dobu volám, takže děkuji. Beru tě takového, jaký jsi a o tomhle vím. Znovu ovšem musím zopakovat - nechci tě trestat (a znovu opakuji, že to pro mě není žádná výhra, naopak pro mě jsou to také krajní meze, také jakési vyjádření, že už jinak nemůžu) za to jaký jsi. Myslíš, že to nevím? Že tě ani trochu neznám? Za horkokrevnost rozhodně ne ani za to, že nejsi neomylný. Ale za to, že víš, že někomu něco vadí (vadí ne ve smyslu, že by mi vadilo přesouvat, ale že to znepřehledňuje a to jsi ode mne také slyšel mockrát) a nerespektuješ to. Ale jakmile něco vadí tobě nebo tvým blízkým, domáháš se nápravy. A že nám v klubu vadí, že tam z toho děláš trošku džungli. Snažíme se ti to normálně říct, nevím jestli to říkáme nesrozumitelně nebo jestli tomu rozumět nechceš. "Je jedno, kolik lidí souhlasí se mnou a kolik s tebou, to není měřítkem pravdy." S tím naprosto souhlasím. "Jde tu přece o to, jestli mi dáš ban za úplnou pitomost, která může mít opakovaně nerepresivní řešení. Nechodím přece do klubu adminů a nespamuji tam, vždy se snažím něco říct." Za tu pitomost jsi dostal varování, ban dostáváš za to, že je třetí. Vidíš ten rozdíl? Že se snažíš něco říct, dokážeš nejlépe vidět ty. Ostatní o tom musíš přesvědčit. Prostředků je spousta, ale já mám někdy pocit, že ty volíš spíše ty útočný. Vím vím - jsi horkokrevný, ale přesto. Vidíme oba, že to umíš i normálně věcně, jak v tvé předchozí kritice. "Nerespektoval jsem nějaká pravidla, která podle mého názoru mají takovou povahu, že za jejich nerespektování by se nemělo trestat" Nerespektoval si pravidla tohoto servru. Ne nějaká pravidla, ale pravidla servru. Pravidla, se kterými se souhlasí při registraci. Je jasné, že tehdy tu přesně tato nebyla, ale teď tu jsou. A majitel jejich prostřednictvím dává najevo, za jakých okolností tady ten prostor můžeme každý jeden užívat. Můžeš si tisíckrát myslet, jakou mají povahu, můžeš o nich říkat, že jsou špatná, můžeš je kritizovat, proč ne. Ale musíš je respektovat. Vím, že slovo "musíš" je pro mnoho lidí těžko stravitelné. Ale tak to je. Každý, kdo pravidla nerespektuje nebo je porušuje bude potrestán. A trestem je varování. V případě recidivy ban. Jasné, jednoduché. Tohle všechno ti ale nezakazuje se k nim vyjadřovat, mít snahu je vylepšovat, kritizovat atd atd. Ale opět jen v jejich rámci. Bez pravidel to nejde, proč jinak by si lidi různá pravidla vymýšleli. Kdyby to šlo bez nich, jednoduše by nebyla. "Mám přece právo nesouhlasit a vzdorovat. Mám právo být emotivní, když jsem slušný. " Ano na to všechno právo máš. Ale ne vždycky se ti to daří, myslím to, být slušný. A to mě leckdy od další komunikace odrazuje. "Kolikrát ti musím připomenout, že sám někdy rozhodneš o přesunutí špatně?" Myslíš to jedno jediné špatné přesunutí, za které máš ode mne omluvu? "Ale budeš-li se i po přesunutí mému komentáři alespoň minimálně věnovat, tak přece není nikde problém a oba můžeme být spokojení. " Vždycky jsi ode mě měl odpověď. Dáváš mi podmínky - jestli se mi budeš věnovat, nebude problém. Domýšlím si tedy, že jestli se pokaždé věnovat nebudu, pěkně mi to osolíš. Ale tak to přeci nefunguje. Tenhle trošku direktivní tón mě od tebe mrzí, protože nemám pocit, že by mnou někdy bylo odmítnuto ti na cokoliv odpovědět. Vždycky, vždycky jsi odpověď měl. Neptáš se mě, jestli mi to tak bude vyhovovat, rovnou prohlásíš, že oba můžeme být spokojeni. Zkus tuhle větu říct třeba jinak. "Já si jen myslím, že by bylo lepší základní podnět ponechat a napsat, že odpovězeno bude mimo téma. Co myslíš, nebylo by to tak lepší?" Tady promluví čiré zkušenosti - na rovinu ti říkám, nebylo. Navíc zmiňuješ základní podnět. Ale v klubu se nemají shromažďovat nějaké podněty. Mají se tam řešit přestupky nebo popř žádosti o smazání kritiky atd. Nebylo by to tak lepší z toho důvodu, že je pak daleko složitější dohledávat právě ty žádosti, které jsou aktuálně k řešení. Rozpoutá-li se tam shormažďování podnětů a pocitů ostatních lidí, tohle se v tom utopí a nám to pak zabere akorát čas to někde dohledávat. A dohledávat věci, to je ukrutný žrout času. Mělo by to tam být pěkně jedno po druhém. Stížnost, vyřešení, popř. jedna reakce od žalovaného, nebo popř. odpovědi na případné otázky. A ne že na straně jedna bude žádost, na straně tři otázka, na straně deset odpověď, na straně dvacet pět vyřešení. Je to opravdu jen kvůli přehlednosti. Neumím asi dost dobře pochopit, proč to nedokážeš takhle vidět. Proč to vidíš jako nějakou zvůli adminů ti někde zakazovat psát. "Co si také myslím, že by bylo nejlepší, kdybys v klubu přesouval jen ty, pokud tě zajímá proč, ta se o tom můžeme pobavit." Zajímá mne to proč. („Já musím brát v potaz názor co nejširší veřejnosti a zařídit to tak, aby i každá menšina, která má jiné pohledy na svět, jak ta široká veřejnost, tu měla svůj prostor.“) Snažíš se mi říct, že musíš vyhovět těm, co by mě rádi viděli za katrem, protože jim lezu na nervy? Vůbec ne. Snažím se ti tím říct, že se pokouším najít způsob, jak zajistit, abyste tu vedle sebe dokázali všichni bez rozdílu čehokoliv existovat. Ano, možná je to hodně naivní a spíš utopie, ale chci to aspoň zkusit. "Dáš-li mi ban, ničeho tím nedosáhneš, protože takový ban nemůžu respektovat a nemůžu tak respektovat ani tebe. A ty mi ho dáš. S odvoláním na hlasování adminů, což je jen taková zbytečná ozdoba, protože daleko spíš se tento problém odehrává mezi námi, čehož budiž dokladem tato diskuze." A vidíš, přesto si pořád myslím, že se pokusíš to vidět mýma očima. Nerespektovat mne, na to máš právo, ale nezaměňuj to, prosím s nerespektováním pravidel. A třeba i pochopíš, že ten ban není dávání najevo moci, ale jen dodržování pravidel. Nerespektovat ban, znamená ho obcházet a to by byla další blbina, která by mohla dopadnout ještě hůře. A to nechci. Chci, aby sis tu v klidu mohl psát, číst, vymýšlet projekty pro druhé, stýkat se tu s přáteli. To - si - skutečně přeji.

Gray
07. 10. 2011
Dát tip
Nestíhám to teď celé přečíst, protože musím jít, ale přečtu později.

Admin D
07. 10. 2011
Dát tip
ok

Gray
07. 10. 2011
Dát tip
A zkusím ti dát ještě jeden příklad. Představ si, že jsi autor díla. Sejdou se ti pod ním kritiky. Některé z nich tam nebudeš chtít mít a máš několik možností. Požádáš admina o jejich přeřazení Mimo téma. (Já tady mám výhodu, že to mohu udělat přímo já). V případě, že ti ale jeden nick stále píše a nemá to vůbec co do činění s tvým dílem, tak můžeš udělat to, že si ho zablokuješ (to já udělat nemohu, co mohu je požádat, aby to už tak činěno nebylo, protože je to v rozporu s pravidly a taky ti to tak řečeno bylo). Pokud si ale přesto ten někdo nedá říct a založí si nový nick a v psaní pod díly ti pokračuje, obrátíš se na adminy a ti udělí varování za porušení pravidel - nerespektování blokace. Pokud je první, jde jen o napomenutí, pokud druhé - týden ban, pokud třetí - měsíc ban. (Ty si blokaci obcházet nemohl, protože nikoho neblokujeme, ale obešel si moji výzvu, abys tam už nepsal, co tam nepatří a já také tedy mám nárok udělit varování za přestupek). Nejednám tedy jinak než by tomu bylo u kteréhokoliv jiného uživatele. S tím rozdílem, že já si nemohu lidi v diskusi blokovat. Takže autor nechce určité kritiky pod svým dílem a má možnosti - viz výše. Já také nechci obsahově určité kritiky pod naším klubem a mám také vlastně sice ne identické ale dost podobné možnosti. Je to takto lépe pochopitelné? Že je toto varování tvoje třetí, to už přeci záleží na tobě a na tom, jak se ty rozhodneš chovat a vystupovat tady.

Gray
07. 10. 2011
Dát tip
VT Marvin je dobře, že svůj názor píšeš, ať co se Mašínovců týče, tak toho, jak vidíš situaci Ty. Admini ví, že se tu vede debata a mohou sem kdykoliv nahlédnout a udělat si na věc svůj názor. Takže ty si myslíš, že jako admini veřejně činní nemáme právo na to, aby se k nám lidi chovali slušně, že máme mít laťku nasazenou jinak než ostatní? Obvzlášť, když je pak od nás slušnost přímo vyžadována? Já slušnost považuji za samozřejmost a za základní kámen jakékoliv diskuse. Nemyslím si, že za to, že tohle budeš o policajtech říkat tě někdo zavře, spíš si myslím, že bys v reálu asi nejspíš dostal do nosu :o) protože házet všechny do jednoho pytle - to mi přijde dost nespravedlivé. MM také za to nikdo nezavírá, dostal jen varování - pokud to myslíš v tomhle slova smyslu. Chyby může dělat každý. Pro mne je důležité, zda to druhá strana dokáže uznat, že chybu udělala. Rozumím tomu tak, že chceš srovnávat jednu moji nesprávně přeřazenou kritiku s tvými x kritikami vloženými do diskuse i přesto, že víš, že si to vlastník klubu nepřeje? Vůbec ti nemám za zlé, že máš potřebu a chuť říkat věci, co máš na srdci. Leckdy z toho může vzejít něco dobrého a i tomu tak někdy bylo. A musíš sám nejlíp vědět, nakolik tě čtu a nakolik ti na tvé podněty odpovídám a věnuji se jim. Problém je v tom, že nechceš dodržet a teď nevím jak přesněji to napsat - naše přání, prosbu, rozkaz - protože ve všech těchto podobách ti bylo psáno - už do té diskuse nepiš, co tam nepatří. A ono je přeci tolik způsobů, jak svůj názor někde tady prezentovat - viz tvoje úvaha, leckteré předchozí diskuse, diskuse tady v Mimo téma, zprávy. Je tolik jiných možností a ty zvolíš tu, u které i dokonce víš, že když se třeba spleteš, můžeš být potrestaný. Že je tam neustále dáváš znova, může znamenat buď to, že si myslíš, že se nepleteš (protože kdyby sis myslel, že by ses mohl splést a nebyl by sis jistý, tak přeci nebudeš riskovat, že se spleteš a budeš banovaný a raději se zeptáš), jsi tedy neomylný? A nebo že na to, co si vlastníci klubu pod jeho diskusí nepřejí mít, prostě kašleš a je ti to jedno. Nebo je to jinak? Formulace s posazením na zadek byla zvolena ne proto, že jsi jmenoval tyto dva, ale pro tvoji interpretací jich jako jediných lidí, kteří mají pravdu. Pro mne jsou to úplně stejní uživatelé jako všichni ostatní jejichž názor si kdykoliv se zájmem poslechnu. O nich navíc vím, že umí říct věci, tak, jak si je myslí. A samozřejmě že je pravděpodobné, že s jejich názorem souhlasí i další lidé. Píšeš dost uživatelů - jakou část zdejšího osazenstva si pod tím mám představit? Tři čtvrtiny? Polovinu? Třetinu? Mně se ve zprávách sešlo zatím daleko víc reakcí, které nesouhlasily s tebou. A i ty musím brát v potaz. Neříkám tím, rozhodnout podle většiny, ale vybrat si ze všech názorů to nejlepší. A to se snažím dělat. A já se tady nesnažím hájit svoje zájmy. Moje zájmy jsou kupodivu v ledasčem dost v souladu s tvými. Já musím brát v potaz názor co nejširší veřejnosti a zařídit to tak, aby i každá menšina, která má jiné pohledy na svět, jak ta široká veřejnost, tu měla svůj prostor. Vždycky ale bude pro mne ten základ slušnost a ochota se domluvit. A nemyslím si, že bychom to tady dusili. S kým řešíme nesrovnalosti je dejme tomu zatím tak pět šest lidí. Můžeš mít pocit, že dusíme tebe, ale že to tu dusíme celé - no nevím.

Gray
07. 10. 2011
Dát tip
Jen malá poznámka, admini vždy dostávají informaci, kde je možno vše dohledat a přečíst si to.

Gray
07. 10. 2011
Dát tip
Mechanicky přesunuji vše co se netýká pravidel v diskusi - tak to je - a připomínám, že nejen tobě. Nechci tam mít nic jiného jak to, co už tu bylo tolikrát uvedené. Že byla ode mne jednou odkliknuta i nesprávná kritika - to přeci uznávám a omluvu ode mne máš. Kdyby se to stalo jednou nebo dvakrát a nebyl si na to několikrát upozorňován, myslíš, že by se něco řešilo? Řešilo se to někdy s někým jiným? Jak vidíš, nikdo opakovaně do diskuse nepíše. Logicky mi vyplývá, že buď chápe, proč to tam tak chceme mít a souhlasí s tím. Nebo to chápat nemusí, ale respektuje to. Je to opravdu jen o tom, že to asi nechceš respektovat nebo já nevím.

Gray
07. 10. 2011
Dát tip
Řekni mi jednu věc. Proč se tak bráníš tomu, nechat tam ten prostor pouze pro věci, které jsou tam napsané? Jaký je rozdíl, když se diskuse a jednotlivé detaily atd přesunou sem a pokračuje se tady. Tady když se něco odsune do historie, ničemu nevadí. Tam je pak velká nepřehlednost v tom, kdo kdy jaký požadavek napsal a jaká byla naše reakce na něj. To bychom byli rádi, aby to k tomu sloužilo. Diskutovat o tom, říct svůj názor jde tady přece taky. A nebojím se toho, že by ti, kteří věci sledují, nevěděli o čem se diskutuje a proč. Proč je tedy pro tebe takový problém respektovat ta pravidla? A vyjadřovat se k věci jinde - klidně přeci na to můžeš v kritice odkázat.

Gray
07. 10. 2011
Dát tip
VT Marvin ano, nemohu ti nijak přikazovat a ani ti za to nedávám ban, že je se mnou neřešíš ve zprávách nebo tady. Ale po dohodě s Derem bylo rozhodnuto, že prostor v diskusi pro adminy bude sloužit pouze jako přehled naší činnosti, ne jako diskuse. Pro tu je tu opravdu daleko víc jiného prostoru. Je pravda, že je sice nadepsána jako diskuse, ale protože to jinak momentálně nejde vyřešit, jsou tam nastavena pravidla pro vkládání příspěvků. A ta pravidla jsou platná pro všechny. Že ses je ty rozhodnul porušovat, to je tvoje rozhodnutí. A za to - se o tvém banu teď rozhoduje. A příspěvek nemohu vrátit zpátky, protože to jde jen z databáze a do té nemám přístup.

Gray
07. 10. 2011
Dát tip
No, tak to je mazec :o) Ty si sem nedal čas a text kritiky, ale čas kritiky a komentář k té kritice. No jo a mně to přišlo, že čtu rovnou přímo tu kritiku a v tom duchu ti taky přišla odpověď. Pak se nedivím, že ti to přijde divné :o) Mrknu se na to znovu později, až bude více času ano? Jinak ty bys opravdu tady běhal po servru a oznamoval mi každou vulgaritu, kterou bys tu z téhle doby objevil? Varování se uděluje za každý přestupek. Bez rozdílu závažnosti. Že se ti přestupky nasčítají, tak to je nastaveno tímto systémem, že to bude fungovat, první varování, druhé varování čili týden, třetí varování čili měsíc. Nemusí se ti to líbit a můžeš to klidně říkat, ale pravidla platí stejně pro tebe jako pro ostatní. Pokud mluvíš o prvním varování za chat neměli dotyční předtím žádné varování, takže tohle bylo první. Je jasné, že pokud by se to opakovalo, pak by následovala další, v což pevně věřím, že se už nestane. Nesvaluj to, že se tu nechováš vždy podle pravidel a proto ti teď hrozí ban, na nikoho jiného - je to jen o tvém chování a o tvém přístupu. Volíš si ho sám, takový jaký je a znáš všechny důsledky.

Gray
07. 10. 2011
Dát tip
VT Marvin tak v tomhle Ti musím dát za pravdu, bylo to přeřazeno nesprávně, za což se ti omlouvám a požádám Dera o přeřazení zpět.

Gray
07. 10. 2011
Dát tip
VT Marvin já si nemyslím, že bys byl hloupý nebo nechápající. Upozornění na to, že další příspěvek v diskusi netýkající se třech bodů bude považován za nerespektování rozhodnutí admina - mi přijde dostatečně jasný pro kteréhokoliv uživatele. Stejně jednoduše formulované mi přijdou ty tři body v diskusi. Navíc v případě, že mám pochyby, jestli by můj příspěvek někam, kde vím, že jsou mé příspěvky dost často považovány za irelevantní a mohl by vzniknout problém, na který bylo dopředu upozorňováno, tak v případě, že mám pochyby, jestli je vhodný nebo ne, se přeci mohu na to zeptat nebo poradit. Svůj názor na to bys ode mne dostal a věděl bys to ještě dřív, než bys ho tam vyvěsil. Samozřejmě, že mi můžeš namítnout, že se přeci proboha nebudeš ptát na každou věc, kterou bys chtěl do klubu napsat. To je přeci nesmysl. Myslím to v případech, kdy by sis opravdu nebyl jistý a takových by podle mého moc nebylo. Takový postup by byl zvolený mnou. Nevydávám ho za žádné pravidlo, jen jako za jedno z možných řešení. K tvým příkladům: 1. 2.09.2011 18:14:30 Mimochodem, je to krásný, že tu v mimo téma jsou dokazy, odkud bylo přeřazeno, ale jaksi nefungují. Stačí ti to nahlási tady nebo musím za Derem do díla o úpravách Písmáka, kde budu ignorován? Tento bod se týká díla Mimo téma, navíc jde o technickou záležitost - informovat o tom jde přeci tady - avízo mi přijde stejné odsud jako z adminského klubu a informace se tedy ke mně popř dalším avizovaným dostane tak jako tak. Lze mi ji stejně dobře poslat v zprávách. 2. 12.09.2011 18:14:30 a mohl bych jít dál do minulosti, kdy jste si udělali alibi, že moje stížnost neměla charakter stížnosti, protože nebyla uvedena nějak takto: stěžuji si blabla" I tahle připomínka má charakter informace, která lze sdělit kdekoliv jinde než v prostoru klubu. 3. 26.09.2011 13:31:08 z jiného soudku je tohle, dostalo se to k adminům, mám právo se hájit nebo jen čekat na kulku? Tohle je dotaz, který klidně mohl být také uveden tady. Mimo téma není o nic horší nebo méně dostupný prostor jako klub Administrace. Přeci nemůže být tak těžké pochopit, že z ní nechceme mít diskusní klub, ale jen příjem problémů k řešení a vyvěšování výsledků jejich vyřešení? Nic jiného, aby tam nebylo - a bylo to tak přehledné? To je celý zbytek toho ohromného prostoru, co Písmák nabízí, málo k tomu, aby jedna jediná diskuse byla ponechaná jen víceméně jako databáze činnosti klubu? Vysvětleno už to bylo tolikrát a opravdu není v mých silách to vysvětlovat neustále dokola jednomu uživateli. A mně už nezbývá nic jiného než použít té poslední věci, kterou mám k dispozici a to je varování. Tyhle příspěvky, které jsi tu vyjmenoval, nejsou důvodem tvé možné persekuce. Také z nich nebylo nic vyvozováno a byly jen přeřazeny. Důvodem tvé možné persekuce jsou ty kritiky, které byly do klubu napsány po mé výzvě, že další příspěvky netýkající se třech bodů budou považovány za nerespektování adminského rozhodnutí a netýkaly se ani jednoho z výše uvedených bodů.

Gray
07. 10. 2011
Dát tip
VT Marvin dobře, řekni mi, které závažné otázky týkající se administrace byly přeřazeny. Mám někdy pocit, že si pleteš administraci s technickou podporou servru. Proto si možná leckdy nerozumíme.

Gray
07. 10. 2011
Dát tip
VT Marvin právě proto, že ta formulace je jen tady, jsi dnes do zpráv dostal upozornění, jehož znění máš ve zprávách a je v něm jasně řečeno, že další případné kritiky už budou považovány za nerespektování rozhodnutí admina. I co ti za ně případně hrozí a že by to byla škoda. Nepodceňuju Tvoji inteligenci a myslím si, že sám víš, co znamenají ty tři body v klubu. A stejně to stále porušuješ. Nechápu to.

Admin F
06. 10. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Marvine, neshledávám důvod pro tvé arogantní vystupování. Neškodila by ti trocha sebereflexe. Já se, narozdíl od tebe, vyjadřuji slušně a věcně.

Admin F
06. 10. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Marvine, to, že vy naše kroky vidíte a prezentujete jinak, ještě neznamená, že máte pravdu nebo že je vidíte správně a objektivně. Kromě toho ti opět nedochází, že i když požádáš o nějakou nápravu funkcionality, neznamená to, že bude hned provedena. To je Derova starost a rovněž je k tomu určena diskuse, kde se má na podobné věci upozorňovat.

Gray
06. 10. 2011
Dát tip
VT Marvin v případě, že MM píše, Jste čuňata - nejde to nevztahovat na všechny. Může být naštvaný na Admina A, ale Admin A není čuně. Může být naštvaný na mě - a mě označení čuně nevadí. Ale jsou tu ostatní admini, kteří s ním vůbec nekomunikovali a to je to co mi vadí a co tu trpět nebudu. Ani od něj, ani od nikoho jiného. Nevadí mi, když někdo říká, že se mu něco nelíbí. Ale takhle se chovat k lidem, kteří s ním nijak ani zatím neměli co do činění a nezkřivili mu ani vlas na hlavě, takhle se chovat k nim nebude.

Gray
06. 10. 2011
Dát tip
Škoda. Urážet lidi, kteří za nic nemohou, nenechám. V klubu ti uděluji první varování za porušení pravidel.

Gray
06. 10. 2011
Dát tip
Tak na jednu stranu říkáš, že je to fuk, co pod tou diskusí je a na druhou stranu si stěžuješ, že ti vadí, co pod tou diskusí je. Takže chvíli ti to vadí a pak ti to nevadí? Pak nechápu, proč se ohrazuješ ne ve chvíli, kdy ti to vadí, ale ve chvíli, kdy už je všechno jedno. Takže ani tohle neberu. Také si myslím, že pokud se vyskytne v systému chyba, za kterou nikdo nemůže, lidé mívají dobrou vůli a pochopení, že se něco takového může stát. Z tvé strany mi zatím ani jednou nepřišlo, že bys kdekoliv trochu dobré vůle měl. Je to samozřejmě jen tvoje věc, jestli ji v tom či onom případě projevíš nebo ne. Takže když to tak máš ty, budou to tak mít zřejmě i jiní lidé a je stejně jako na tobě na nich, kde a jak ji projeví. Nikdo z nás adminů se do tebe nenaváží. Nikdo tě nebuzeruje. Dostal si jen jednu výzvu k přeřazení díla z hlavní stránky. Nenecháváme nikoho, aby tě urážel na chatu - byla za to udělena varování. Zažádal si, aby byla přesunuty kritiky od tvého díla - bylo ti vyhověno. Nevidím nic, kde by ti nebylo vycházeno vstříc ve tvých požadavcích jako všem ostatním uživatelům. I já připomínám svoji benevolenci za přímluvu o snížení tvého banu. Nečekám za to žádný vděk, ale slušné chování ano. A to co tu teď v kritice píšeš mi vůbec slušné nepřijde. Omylem si nás čuňatama nenazval, byl to záměr o to hůř - takže podle tvých měřítek by teď byla omluva namístě. Nikdo z adminů se vůči tobě neslušně nechová a nemáš nejmenší právo je nazývat čuňaty. Nazýváš tak lidi, kteří s tebou ani vůbec nekomunikovali. Kdyby to bylo pouze na moji adresu, neřeším to, ale jde o ostatní adminy. Požaduji od tebe, aby ses jim omluvil.

Gray
06. 10. 2011
Dát tip
Vždyť ale říkám, že na to můžeme mít oba různý názor. Tím neříkám, že to nemusí vadit tobě. Říkám, že v případě, že ti to vadí, si můžeš znovu stěžovat. Že si nepřeješ příspěvky pod dílem a aby byly přeřazeny do Mimo téma, jsi nikde jasně nenapsal. Narozdíl od jiného svého díla, kde pokud ti to vadilo, si napsal a bylo přeřazeno. Takže tuhle námitku neberu.

Gray
06. 10. 2011
Dát tip
Marking Machine neřeším věci, které se staly dřív než jsem tu já. Jinak sis stěžoval jednou, stížnost byla vyřízena. Můžeme se oba rozcházet v názoru, zda je Mašín vzhledem k tvému nicku urážlivé nebo nikoliv, na to máme oba právo, nicméně pokud to oslovení chceš řešit, můžeš v klubu.

Gray
06. 10. 2011
Dát tip
Marking Machine a prosím si pro příště přečíst v klubu Administrace, jaké příspěvky do něj patří a jaké ne.

Gray
06. 10. 2011
Dát tip
Marking Machine co vidíš na tom,že si o tobě někdo myslí, že bys měl být zabanovaný na dlouhou dobu, urážlivého? Ty sis komentář také neodpustil. Možná kdybyste si to vyřešili sami mezi sebou ve zprávách, bylo by to pro celý prostor tady lepší.

BigBivoj
30. 09. 2011
Dát tip
dobrej a povedenej fór:))

Gray
29. 09. 2011
Dát tip
Markinge machine mně každý ráno :o)

Janina6
29. 09. 2011
Dát tip
Heatrate, ani já si jako pejsek nepřipadám, to byla jen odpověď Marvinovi ve stejném duchu, v jakém se do mě pustil. Marvine, jak jsem psala, přestanu si tě všímat. Mrzí mě, žes můj krátký příspěvek tady bral jako nějaké "šmejdění" a snahu ti uškodit. Jsem ráda, že vím, jak to bereš, a vynasnažím se ti vyhnout.

heartrate
29. 09. 2011
Dát tip
(s tím Marvinovým pejskem to snad nebylo na mě, že ne? myslím, že nejsem ničí pejsek)

heartrate
28. 09. 2011
Dát tip
opožděně děkuji za přání hezkého dne - a už zkusím být hodnější :o)

Janina6
28. 09. 2011
Dát tip
Grayi, děkuju za rozumná slova. Marvine, kdybych chtěla reagovat na toho pejska, připomněla bych ti zas nějakého tvého, ale to už nebudeme dělat, že ne? :-) Můj problém je ten, že mi nejsi jedno, že tě nedokážu odepsat mávnutím ruky. Ale pokud to něčemu pomůže, tak si tě napříště zkusím nevšímat.

Gray
28. 09. 2011
Dát tip
Což jdu vlastně dělat teď, slavit den volna a přeji ho pěkný i vám všem :o)

Gray
28. 09. 2011
Dát tip
VT Marvin tohle asi vidím trochu jinak než ty, ale nevadí. Osobně si myslím, že by bylo od vás obou rozumnější se sobě spíš vyhýbat. Ale to je taky jen můj názor. Jen dopředu vím, že když to tak neuděláte (pokud najednou radikálně jeden k druhýmu nezměníte postoj, což není nemožné, ale asi nepravděpodobné), skončí to zase tím, že u Písmáka strávím daleko víc času než je tomu teď. A přitom je každýmu jasný, že ho dokážu trávit i jinak a užitečněji. Proto říkám, co by bylo nejrozumnější - pro mne tedy rozhodně :o)

Gray
28. 09. 2011
Dát tip
VT Marvin já vím, že víš, že některé věci neděláš dobře a vím, že je i dokážeš přiznat. Já jen nerozumím tomu, že je prostě opakuješ. Jediný důvod, který mne napadá - jsou ty krajní meze, že ti nic jiného nezbývá. Proto si narozdíl od tebe nemyslím, že by ani StvN svými komentáři (které stále považuji ne za přilévání do ohně, ale jen způsob něco sdělit), ani ty svým slovníkem - jste dělali v základu něco špatného. Neděláte. Jen ten způsob je poněkud nešťastný a někdy pro druhý asi i bolestivý. A to je, co chci nějak změnit nebo ovlivnit. Ne to zamezit nějaké diskusi nebo výměně názorů mezi uživateli, to je přeci součástí Písmáka a patří to k němu. Ale to aby ten způsob byl, teď nevím, jak to říct - nebolestivý. Nevadí mi v diskusi horlivost ani rozčilení nebo vztek ani snaha prosadit za každou cenu svůj názor - to všechno podle mého k diskusi patří. Co mi vadí je, když někdo přestane hájit svůj názor a a přestane se snažit ho nějak vysvětlit, ukázat, přiblížit druhým, ale když se začne dotýkat autora jiného názoru s tím, že když zdiskredituje autora, zdiskredituje i jeho opačný postoj k tomu svému názoru. Tohle je podle mého jádro pudla. V tuhle chvíli úplně nevím, jak tomu předejít. Zatím mohu jen to co ostatní - říkat svůj názor a dokázat ho prosadit. A celou dobu veřit tomu, že je správný. "Všechno tohle je důsledkem nedostatku respektu na serveru celkově a naší neschopnosti věcně argumentovat a tuto úroveň si udržet po celou dobu diskuze a po celou dobu působení na Písmáku." - tohle je věc, pod kterou se mohu podepsat a možná dodat, že leckdy to není neschopnost, ale spíš neochota. Je to věc respektu. A to je můj cíl, aby se tu lidé respektovali, i když na věci mají jiný názor. Není potřeba s druhým souhlasit a někdy vážně může naštvat, že to druhý nedokáže nebo nechce vidět jako já, ale je potřeba to brát jako jeho názor. Ne horší, ne lepší - ale jiný. A to že ho takový někdo jiný má, nečiní toho někoho horším nebo lepším než jsem já - ale jiným.

Gray
28. 09. 2011
Dát tip
Pominu-li první dva příspěvky (po StvNových komentářích), které se mi vůbec nelíbily a budu věřit tomu, že tenhle způsob komunikace pro příště mezi vámi nebude potřeba, přijde mi, že pak jste byli schopni normálně říci, jak věci vidíte (krom občasných invektiv, o kterých sami dobře víte, nebudu jmenovat). Chci k tomu něco říct, resp, chci Vám ukázat můj pohled na věc. Není to žádný návod, jak by se to správně mělo, takový patent na to myslím ani nemám. Ale mám svůj pohled na věc. Že se StvN s VT Marvinem nemusí, to je vcelku asi jasné. Že oba mají své přátele - to je také vcelku jasné a a že v nich mají zastání je pěkné. Co není podle mého pěkné je to, že kvůli tomu padají zbytečně silná slova, která nic nevyřeší, jen přilejí víc oleje do ohně. Možná bude lepší říct přímo příklady, ale opět zdůrazňuji, nechci abyste to brali jako výtku, chci, abyste aspoň na chvíli se zkusili na to podívat jako já. Takže: Sdílím názor s Janinou, že se StvN snaží něco VT Marvinovi sdělit a že mu už zřejmě došly obvyklé způsoby, které už použil v jiných diskusích. Protože třeba právě jeho připomínky ve VT Marvinovo diskusi mi přišly docela věcné, bez nějaké zášti. To že nějaký nápad nepodpořím a nějaký podpořím podle mne neznamená, že podporuji či nepodporuji autora toho nápadu. Jde přeci o nápad. Chápu ovšem, že díky tomu, že se nemusíte, může už teď cokoliv, co řekne ten druhý, být jako rudej hadr. Přijde mi to jako začarovaný kruh, u kterýho nejde najít začátek a původní příčinu toho, proč je to teď takhle. VT Marvin, jak sám řekl, použil některá slova, která i podle mého jsou zbytečná. Chápu proč to tak je, co ale nechápu je, proč když to ví, to tak dělá znova. Není to třeba ten samý důvod, proč StvN napsal, co napsal? Že už taky neví jak jinak? Pak oba v zásadě používají stejný způsob, každý ale po svém. StvNovo komentáře a následně VT Marvinovo slovník beru jako krajní meze. Nebudu to taky v tomhle případě nějak řešit. Stane se. Ale bylo by pro mne potěšující, kdyby bylo možné vyřizovat si to soukromě a nebo raději vůbec jeden na druhého nereagovat. Heartrate na to šla z jiného konce (teď budu mluvit jen o té její první kritice po StvNovo komentářích). Ale podle mě, heartrate, je tenhle tvůj způsob daleko bolestivější než to, že VT Marvin v nahněvání řekne sem tam nějaký hanlivý výraz. Já asi nechápu, proč si to vlastně řekla. Proč si dávala takový příklad. Nemohu si pomoci, ale vidím to tak, abys tím ublížila, zesměšnila. Protože vylíčit člověka, kterého vlastně ani neznáš v těchhle barvách, to podle mě není obvyklé. Nevidím žádný přínos v tom co jsi napsala - ani se tím VT Marvina zastat, ani uklidnit situaci - jen ten do StvNa tnout. Vím, že Ti jde o to se VT Marvina zastávat a to je podle mého v pořádku, vždyť od toho přátelé jsou. Sama mluvíš o tom, že pokřivený zrcadlo je špatný, ale to, který si nastavila StvNovi v tomhle případě je pokřivený sakra dost. Tenhle způsob vyjadřování se mi skutečně nelíbí a do budoucna nechci, aby ho kdokoliv používal. Na to abys řekla svůj názor na StvNa úplně stačila ta první věta, že si myslíš, že je dobrý provokatér - to beru. Myslím si ale, že tak jak jsi podala ten příklad, tak takový StvN není. Takže šlo o spekulace a ty mi nikdy moc nevoněly. V ostatních dalších kritikách už to bylo (až na ten slovník) podle mě tak, jak to má být. Každý i VT Marvin i heartrate i Janina6 řekli, jak to vnímá a vidí on sám a ne, že se snažil hanět a zraňovat protistranu a to moc chválím. Říkejte, jak to vidíte vy - to je podle mě správná diskuse. Ne zesměšňovat a napadat to, jak to vidí druhý i když to třeba nepodává tím nejlepším způsobem. Když si z toho jeho názoru nechci nic vzít, budiž, ale nebudu ho prokristapána za to, že si věci myslí jinak, lynčovat. Tak nevím, mám pocit, že to tu takhle bude v neustálých obměnách každou chvíli. A to nechci. Jediný co mě napadá je, co si tu takhle říct, že si sebe nebudete vůbec všímat? A od týhle chvíle už prostě žádné komentáře jeden k druhýmu? A v případě, že budete mít pocit, že se ten druhý chová nevhodně, tak to říct mně? A za sebe říkám, nevadí mi, odpovídat a konzultovat věci týkající se Písmáka. A že VT Marvin má potřebu hledat a věci řešit, na tom neshledávám nic špatného (teď přehlížím těch pár komentářů níže a to z toho důvodu, že věřím, že se na to příště zkusí podívat i mýma očima a že kus dobrý vůle je v každým z nás - ano jsem optimista :o). A že se snaží najít chyby - to shledávám spíš pozitivně. Má sice svůj vlastní styl jak to podat, ale pokud na mne nezačne být hrubý, nemám problém s ním věci řešit. Je to jeho věc a jeho čas. A pokud na to bude upozorňovat především mě, bude to jen přínosem. Tak takhle to vidím. Kdyby měl někdo chuť mi k tomu něco říct, tak prosím, do zpráv. Tady by to už dál bylo jen víření čehosi, co už bude lepší, když dál necháme být, no ne?

heartrate
28. 09. 2011
Dát tip
jsem tím myslela, že třeba já se ti snažím po dobrým ukázat, co děláš špatně.. a víš, že vosy bodají, hlavně když kolem sebe plácáš rukama

heartrate
28. 09. 2011
Dát tip
třebas ještě já, Tomí :) a nerozčíluj se, nebo si ty vředy fakt vypěstuješ, no tak..

heartrate
28. 09. 2011
Dát tip
Janino, já taky Marvinovi často nerozumím a mám pocit, že se chová jako praštěnej, ale věř mi, že si to zpětně z velké části uvědomuje a snaží se brát rozum.. a z toho, co napsal katugiro, si Marvin myslím vzal hodně, akorát to nemá pořád na paměti ale bavit se tím opravdu nebaví, on není ani malinko nad věcí, to je právě to - on prožívá ty svoje souboje s větrnými mlýny celou duší přesně jako don Quijote, víš

Janina6
28. 09. 2011
Dát tip
Ale jo, ten osten tam je cítit, možná StvN hledá způsob, jak Marvinovi vysvětlit, co dělá blbě, a zkouší to i takhle. Věcným způsobem to už zkusil, a nejen on. Vem si třeba, co napsal u Marvinovy diskuse katugiro. Řekl v podstatě totéž - že Marvin se chová, jako by tu admini byli jen pro něj, zahlcuje je avízy, neustále něco řeší, přezkoumává každé slovíčko, lidově řečeno nedá pokoj a otravuje. Měla jsem dojem, že ho to dokonce baví, to mi už vyvrátil, že naopak, že z toho bude mít želudeční vředy... takže nebaví, ale přesto to dělá. Když to napíše katugiro, tak bych se nad tím na Marvinově místě aspoň zamyslela. Ale on si z toho výběrově vzal jen ten fakt, že se ho katugiro zastal.

heartrate
28. 09. 2011
Dát tip
Janino, mně tohle zrcadlo přišlo pokřivené, a to je právě podstata posměchu, nastavovat někomu pokřivené zrcadlo.. třeba to StvN myslel dobře, že ano, ale spíš myslím, že už zná Marvina příliš dobře na to, aby nevěděl, jakou reakci vyvolá

Janina6
28. 09. 2011
Dát tip
I když to píšu tobě, heatrate, posílám avi i těm dvěma, které zmiňuju, ať je nepomlouvám. Není to proto, že bych od nich žádala odpověď. Marvin mi stejně vynadá a StvN by mi nejspíš řekl, že dělám něco zbytečného.

Janina6
28. 09. 2011
Dát tip
Heatrate, provokovat umí kdekdo, ale mně připadne, že StvN v tomhle případě spíš nastavuje Marvinovi zrcadlo. Jenže schopnost podívat se na své konání s odstupem není bohužel každému daná. Jednodušší je zůstávat ve svých očích dokonalý, a ty, co ti řeknou něco nepříjemného, zařadit šmahem na seznam nepřátel...

heartrate
28. 09. 2011
Dát tip
Marvine, StvN umí výborně provokovat, to jsi vystihl dobře - tyhle typy si pamatuju ze základky, zvláštní jedinci (pravděpodobně nějaký imprinting v raném dětství) - dokázali neomylně poznat, čím některého spolužáka vytočit, a pak mu to s nepochopitelnou fascinací opakovali, dokud si nevykoledovali výbuch jeho vzteku a neutržili pár ran, poté utíkali žalovat vyšším autoritám, ve tváři se jim přitom zračila bolest smíšená s rozkoší a jakási fascinace... ... ach StvNe, díky tobě se mi náhle vybavily vzpomínky hluboko zasuté...

StvN
27. 09. 2011
Dát tip
Ne dvě, pět minut, pět minut to tu visí a ty mě úplně ignoruješ. Tady je vidět, že mě nemáš vůbec rád a nevážíš si mě a chceš se jenom obohatit na mojí ochotě.

StvN
27. 09. 2011
Dát tip
A Grayi, proč mi neodpovídáš? Visí to tu už nejmíň! dvě minuty.

StvN
27. 09. 2011
Dát tip
A Grayi, a odkdy to teda jako platí? To se máme domýšlet, že to platí od té doby, kdy to vyvěsíš? Jak to člověk má jako poznat, že to platí od té doby, kdy je to vyvěšené? Nedávalo by lepší smysl to nejdřív vyvěsit a pak napsa, že to platí třeba od dalšího dne, aby se na to mohli lidi jako připravit? Myslíš ty vůbec někdy na někoho jiného naž sám na sebe? A Grayi, a proč tam jsou ty novinky dvakrát, nestačilo by mít je tam jednou? Není to trochu plýtvání místem? Jak má pak člověk která platí? Platí ta vlevo, nebo ta nahoře, nebo obě dvě?

Gray
27. 09. 2011
Dát tip
Platí to od toho data, kdy to bylo oznámeno v Novinkách na Písmáku a vlastně mě ani nenapadlo, že by bylo potřeba tam zveřejňovat od kdy jsou platná. Logický mi přijde právě že od upozornění na jejich změnu. Asi mi to nepřišlo důležitý proto, že se momentálně nic neřeší, tak se nemusí zkoumat, kdy bylo na ten který přestupek upozorněno, ale dopíši to tam, to není problém. Nicméně pro přehlednost byl ještě teď přesunut jeden bod přímo do Pravidel v Menu. 6 odkazů mi jako přehršel nepřijde, naopak usnadní to lehce se dostat k dalším informacím. Pravidla jsou pouze v Menu - klikací odkaz v nich je jen na Základní informace, kde jsou pravidla spíše rozvedena jak pozměněna. Důležité tedy je znát Pravidla, Informace jsou pouze takovým doplňkem. Rozdělení na Pravidla a Informace mi přijde rozumnější, protože jsou pak Pravidla jednodušší a přehlednější. Novinky visí přímo na hlavní straně, takže mi to i jako místo přijde adekvátní. Předpokládám, že pokud někoho něco zajímá, najde si to. V případě, že by s tím měl těžkosti, ať se na mne nebo kohokoliv z adminů klidně obrátí, nemáme problém pomoci s navigací. Tobě děkuji za připomínky. G*

Gray
27. 09. 2011
Dát tip
VT Marvin katugiro dal podnět na přezkoumání rozhodnutí adminů. Má právo se na to odvolat ke mně. Takže mi nepřijde moc logické, že by admini sami ještě jednou měli posuzovat, zda rozhodli správně nebo ne. Takže ano, posouzení katugirova podnětu bylo čistě jen na mně. V tom smyslu také ode mne dostal odpověď. V případě, že by se mu ani moje odpověď nelíbila, může se odvolat k Derovi. Takhle to je nastavené. Takže v tom duchu to i proběhlo.

Gray
26. 09. 2011
Dát tip
VT Marvin, tak asi víš, za co si měl týdenní ban, tak o tom rozhodovali všichni, zda to přestupek byl nebo ne. A ano, co se týče banu se prozatím radím s ostatními. Nechci, aby zbtečně došlo k zabanování jen proto, že to tak vidím já. Bylo dobré znát názory ostatních. Opravdu to tak jen vypadá, že odpověď na katugirovo dotaz byl zodpovězen na základě tvé urgence. Včera jsme se teprve dostihli s katugirem, takže jsme spolu dokomunikovali včera a na základě toho pak byla napsána odpověď. Pokud tedy máš na mysli odpověď na katugirův dotaz.

Gray
26. 09. 2011
Dát tip
Přeřazuji obě. A ano, týden trvalo, než jsme si s katugirem vyměnili pár zpráv. A týden na to, že tu ani jeden netrávíme každou volnou chvilku, mi nepřijde zase nějak dlouho.

Gray
19. 09. 2011
Dát tip
heartrate (VT Marvin) tak je možné, že došlo k nedorozumění v tom, že Marvin říkal, že ho o to opánky žádá a možná nebylo úplně jasné, že to udělat nechce. Přišlo mi tedy vhodnější rovnou upozornit na to, že by to bylo považováno za přestupek. Ano, myslím si, že domluva by měl být ten nejčastější prostředek pro adminy ke sjednání - dejmetomu - klidu. Musí pak být ale dobrá vůle z obou stran a to je na tom asi to nejtěžší, ale ne nemožné, věřím, že by to tak mohlo fungovat. Vidíš, napřed říkáš, že je to prkenný názor a pak připouštíš, že by se mohlo stát něco ne moc pěkného zveřejněním citlivých údajů. Jenže zase - další malý problém - každý považuje za citlivý údaj něco jiného. A jakmile je někde tady něco napsáno, nejde to vzít zpět, stále to tu visí a je to vždy dohledatelné, je to jiné, než když se někde něco řekne v reálu. O tom většinou nikdo do pár hodin neví. Tady to bude viset i za hodinu i za den, týden, měsíc. A to nepovažuji za dobré. Proto ano, raději možná v tomto budu přísnější a raději napomenu, domluvím nebo budu varovat deset třeba sporných situací, a zabráním tak třeba jedenácté, která by mohla někomu skutečně ublížit. Nemluvím teď o zprávách, které by byly soukromě napsány mnou. Je moje právo psát tu svoje názory, ale neslušné je podle mého zveřejňovat, co někdo psal mně. Bohužel, jinak to mít asi nebudu. Zatím ;o)

MM - no, jak říkám - ode zdi, ke zdi :-)

Prerazeno od tohoto dila

MM - a dál jedeš ode zdi ke zdi...

heartrate
19. 09. 2011
Dát tip
Přeposílám od Marvina pro Gray a Magdallenu: Já bych dal rád Grayovi podnět, aby se nezabýval podněty zbabělých alternicků a činím tak zde mimo téma. Ale soudím, že je to nejspíš zbytečné, protože dávat podnět, aby se adminský klub nezabýval jiným podnětem, je scestné, adminský klub by se měl zabývat každým podnětem, který má hlavu a patu, což ten Magdalleny nemá. Také je dobré vyslechnout obě strany nebo se pokusit domluvit oběma stranám a ne jen mechanicky udělovat varování a bany. Je snadné někoho urazit, když ten chce být uražen, aby na to mohl poukázat. A korunovat to varováním/banem, když je ze strany trestaného vidět dobrá vůle, aby se situace neopakovala, a vytasí se i s omluvou, je tak trochu pitomina. Jak už jsem jinde řekl, takto se může adminský klub velice lehko a nevědomky stát nástrojem msty. A Grayi, kde jsi vyčetl, že jsem prohlašoval, že zveřejním celou korespondenci nes a opánků? Vždyť to není vůbec pravda! Psal jsem, že to po mně chce opánky a stavěl jsem se k tomu tak, že něco takovýho dělat NECHCI. Neměl bys ještě s někým probrat, že bude trestný zveřejnění zpráv? To je v podstatě tvůj názor, kterej je dost prkennej, tohle je na diskuzi - každej má bejt zodpovědnej za to, co komu píše, pokud nejde o zveřejňování citlivých údajů, kdy byl dotyčnej příliš důvěřivej nebo se nějak znesvářili a ten druhej jich chce zneužít... tak nemá cenu tomu bránit. A dobrou noc.

Gray
18. 09. 2011
Dát tip
Magdallena to ale nepopírám, že námitka proti stížnosti je relevantní postup při šetření - jen říkám, že v klubu Administrace pro ni není vhodný prostor, ten je třeba tady v Mimo téma. Právo na námitku samozřejmě má každý. Bylo ale rozhoduto, že v klubu se budou nechávat pouze ty tři uvedené druhy kritik. A tak to prostě platí.

Gray
18. 09. 2011
Dát tip
Magdallena toto jsou příspěvky, které mají být oprávněné zveřejněny v klubu Administrace: 1/Podněty adminskému klubu, tedy upozornění na porušení pravidel některým z uživatelů - což tvůj příspěvek nebyl, žádnou stížnost na porušení pravidel v ní nevidím. 2/JEDNOU souhrnnou reakcí uživatele, na nějž je podnět podán - žádný podnět na tebe podán nebyl, takže to nemohla být ani souhrnná reakce. 3/Odpovědí na dotaz administrátora serveru položený v této diskusi - pokud vím, zatím na tebe žádný dotaz vznesen nebyl. Prostor v klubu je opravdu jen k řešení deliktů. Na vaše názory je dost prostoru třeba právě v MIMO TÉMA. Proto také všechny příspěvky netýkající se těchto třech bodů budou přesouvány sem do Mimo téma. V klubu administrace je na toto přímo upozorněno - všechny tři body jsou tam vyvěšeny. A platí skutečně pro všechny.

katugiro
18. 09. 2011
Dát tip
ok, beru

Gray
18. 09. 2011
Dát tip
katugiro vypořádat bylo ještě napřed nutné s tou přehršlí zpráv, pak kritik a nakonec avíza. Je to jen o čase. Každopádně ale děkuji za upozornění, někdy by se klidně mohlo stát, že by něco bylo přehlídnuto. Dokonalý stroj rozhodně nejsem :o)

katugiro
18. 09. 2011
Dát tip
Napadlo, představ si. Proto jsem na to upozornil až když jsem si byl jistý, že o té kritice víš a měl jsi čas se s ní vypořádat sám od sebe.

Gray
18. 09. 2011
Dát tip
katugiro a nenapadlo tě třeba, že pokud neodeslala avizo všem adminům, přijde to do kritik jen mně? A že třeba i já mohu o víkendu být mimo net? Zkus se na to podívat i takhle.

heartrate
18. 09. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

na přání VT Marvina sem vkládám jeho reakci na předchozí příspěvek: Chtěl bych reagovat na nařčení, které tu Magdallena (nes?) právě vyslovila, mám na to právo, cítím se poškozen, protože jsem tu nikdy nikoho nepomluvil. Možná jsem v pohledech mnohých uživatelů vnímám jako problematický, to uznávám, nejsem tak racionální jako třeba katugiro a jednám impulzivně, ale rozhodně mě zakládání diskuzí nebaví a přivozují mi spíše zdravotní potíže. Problém s mylenkou byl oboustranný, což se nakonec ukázalo právě díky zjištění IP, které nepřestanou unikat ani po tom, co Dero zakáže příslušný kód. Kdyby tu každý uživatel působil pod občanským jménem nebo pokud by se vedle jeho nicku zobrazovala IP, tak bychom těmto situacím mohli předejít, dokonce i této. Nes jsem možná něčím urazil, protože si ji už nemohu vážit - způsobila zabanování mně blízké osoby a když ji bráním, tak se mi mstí, ale nepomluvil jsem ji. Možná by se potom uživatelé k sobě chovali ohleduplněji, více by vážili slova. Anonymní admini jsou podle mého nedogmatického názoru cesta přesně opačným směrem, nehledě na to, že je to možná stále stejná skupina lidí. Budou stále stejně ne/zaujatí a ne/omylní, protože na nás koukají jako na poloanonymní uživatele. Tento nevyvážený stav nemůže vést k ničemu jinému než k prohlubování nedůvěry na serveru. V neposlední řadě je zdrojem celé řady problémů uzavřenost celého systému směrem zdola nahoru, která se transformovala do jakéhosi obranného valu, který se zdá být překonatelným pouze (nečestným) partyzánským bojem. Nic se na tom nezměnilo ani po změně majitele, ba právě naopak. Dero se na svých stránkách vyznává z toho, že považuje každého za sobě rovného, ale spíše mě přesvědčuje o opaku. Cesta ven z tohoto kolotoče určitě nevede směrem represí a řešením důsledků (nespokojenosti) namísto příčin. Pokud je vůle na tom něco změnit, pak i z mé strany bude vůle působit zde jako běžný uživatel a věnovat se pouze literatuře!!!

katugiro
18. 09. 2011
Dát tip
vidím, že když se podařilo umlčet Marvina, není "přehlednost veřejné diskuse" pro adminy už tak důležitá... to tam tu magdallenu fakt necháte viset?

.duke.
18. 09. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Seš nechutnej čím dál víc.

Gray
15. 09. 2011
Dát tip
klidně je piš sem, avíza mi odsud taky chodí a momentálně tu asi jinej lepší prostor na ty technický není. MIMO TÉMA se přeci nemusí brát jako nějaká žumpa.

Gray
15. 09. 2011
Dát tip
VT Marvin beru to jako technickou, takže i ty dva komentáře jdou pryč a já to do diskuse napíšu, že jsou MIMO TÉMA.

Gray
14. 09. 2011
Dát tip
Samozřejmě smíš, ale na jiném prostoru. Do klubu Administrace patří jen ty tři možnosti příspěvku, které jsou tam zveřejněné.

heartrate
12. 09. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

:) jakožto lékařka jsem byla požádána o posouzení výrazu "labilní" - takže: rozhodně to není odborný medicínský termín, překvapuje mě, že by si to někdo mohl myslit, je to obecné slovo podobně jako třeba "nervózní" a stejně tak nemá naprosto žádný hanlivý podtext.. ach jo

katugiro
12. 09. 2011
Dát tip
ok, dík. přijde mi to hloupý, ta situace, tím spíš, že jdou nevyžádaný zprávy blokovat, ale nenaděláš nic...

Gray
11. 09. 2011
Dát tip
Opánky napsala nes několik zpráv ze svého alternicku, kde se jí na něco optala. Na zprávy buď odpověď nedostala nebo pro ni odpověď byla neuspokojivá. Když se odpovědi dalšími zprávami domáhala dál, nes ji napsala, aby ji nepsala, že jí už nic psát nechce. Opánky ji přesto psala dál. Nes se obrátila na Dera. (jen doplňuji informaci, že opánky již jednou trvalý ban za tutéž věc měla, pod jiným nickem, nicméně dohodli se s Derem, že pokud si bude hledět svých děl, kritik a známých, bude ji trvalý ban zrušen a taky byl). Protože to byla dohoda Dera coby majitele servru a opánek, nepovažuji za vhodné se do toho vměšovat. Ano, neustálou nevyžádanou korespondenci považuji za obtěžování. K omylu možná došlo v tom, že si nes myslela, že alternick, ze kterého jí psala opánky, je alternick někoho jiného. To nemění nic na tom, že žádala alternick, aby s tím přestal. Diagnostikovat hysterii u některého z uživatelů neumím, nejsem odborník, tím pádem by mě nenapadlo si to ani dovolit. Stalo se :o) Myslím, že některé další informace jsou v kritikách níže nebo výše podle toho, jak to máš v nastavení zaškrtnuté. Bylo to podle mého vyčerpávající vysvětlení a proto mi přijde další vyjadřování k celé kauze bezpředmětné. Díky za pochopení. G*

katugiro
11. 09. 2011
Dát tip
nes neznám, počkám si na vyjádření Graye

katugiro
11. 09. 2011
Dát tip
Tak jak to teda kurňa bylo mezi opánky a nes? Co znamená "obtěžovat zprávami"? Je pravda, že šlo o omyl? Je pravda, že je nes hysterka? Nemohl by to někdo jasně vysvětlit?

Gray
11. 09. 2011
Dát tip
Teď je v tom možná díky mně trochu chaos. Odpuštěním trestů bylo myšleno všechna doposavadní napomenutí, myslím ta, po kterých by mohl následovat ban. Jestli tu byly ještě nějaké další dohody, tak těch se to netýká, to je věcí těch, kdo tu dohodu mají. Omlouvám se za nepřesnou formulaci. Anulace napomenutí je také proto, že chci, aby se s novými pravidly začalo od začátku. No a aby už mohla být vyvěšená, jdu na nich makat. zatím. G*

Gray
11. 09. 2011
Dát tip
Jak je to na jiných servrech, to netuším. Tady je to tak, jak to je. A každý, kdo se loguje, s pravidly souhlasí. Tzn ví, co ho za přestupky čeká. Pravda, škodit ničemu nemůže, ale ani si nemůže vyzkoušet, jaké to je být skutečně bez Písmáka a tedy, co by ho čekalo, kdyby přišel permanentní ban. Takhle to ví a je tedy velká pravděpodobnost, že pokud tady po odblokování bude chtít zůstat, vyvaruje se toho, za co byl zabanovaný. Ano, Ty bys to zhodnotil takto, já možná jinak a Dero to zhodnotil, tak jak zhodnotil. Pro zahájení nového klubu Administrace bylo mnou vymíněno, že všechny tresty budou všem odpuštěny a pojede se na novo (tedy i Tobě). Krom dohody, která nebyla mezi mnou a opánky, ale Derem jako majitelem servru a opánky a do toho se mi nepřísluší zasahovat. Pokud tu já udělám dohodu, také by mi vadilo, kdyby ji někdo jiný rušil. Takže i dopředu říkám, že dohodou majitele s uživatelem se dál zabývat nebudu a ani se k ní vyjadřovat. Není to moje věc. Jen jich dvou. Když Dero říká, že dohoda byla porušena i přes upozornění, věřím mu. Co se týče nes, už bylo řečeno, že to považuji za ukončené, tak se k tomu vyjadřovat s dovolením nebudu. Jinak na posouzení toho, kdo tu jaký je, a kdo by tu co měl zastávat, se necítím. Sekce kritiků není v mojí kompetenci. Jen mě docela překvapuje, že si troufáš hodnotit něčí psychický stav. Já si to třeba netroufnu, možná taky proto, že by mohlo dojít k mýlce. A taky že ani já si nepřeji, aby někdo můj psychický stav posuzoval neprofesionálně. Nejsem psychiatr ani psycholog. G*

Gray
11. 09. 2011
Dát tip
VT Marvin ano u diskuse v klubu Administrace se budou aplikovat na všechno, tedy i na závažná sdělení, která se nebudou týkat jednotlivých pravidel. Tebou uváděná kritika v konkrétní časový údaj mi přišla spíš jako dotaz než jako stížnost. Stížnost podle mého zní, že napíšu stěžuji si nebo podávám stížnost nebo nějak podobně. Opravdu neumím z Tvojí otázky vyluštit, že to myslíš jako stížnost.Prosím tedy, když v budoucnu budeš nějakou mít, použij, prosím nějakou takovouhle formulaci, aby to bylo jasné a nedocházelo ke zbytečným nedorozuměním. Mně to spíš přislo jako sdělení, že je ti líto, že jsou opánky zabanovány a ptáš se proč. Nicméně, odpovím Ti. Opánky dostala úplně stejné upozornění od Dera dnes jako Ty ode mě. Tedy stejné obsahem, aby už nešla ani jedna zpráva směrem k nes. Jinak to Dero bude považovat za porušení dohody, kterou mezi sebou měli. A zkus hádat, co bylo první, co opánky udělala. Napsala nes. Kdybys Ty udelal to samé, přišlo by ti ode mě první varování tzn. napomenutí, dle nových pravidel, která se doufejme, dnes objeví. Ale domluvli jsme se spolu ve zprávách, což mi přišlo rozumné z obou stran. Tys nic neporušil. Ona ano. Za spamování Tvoje odpovědi na moje avíza nepovažuji, ale jak už bylo řečeno, chci prostor nechat pouze na stížnosti. To, že to považuješ za odstraňování nepohodlných kritik, beru v potaz, ale snad už bylo vše z mé trany vysvětleno. Ban je ban. Je to prostředek (slovo trest se mi nelíbí), který mohu použít jako takové pošťouchnutí, že takhle tedy ne. Ban znamená znemožnění přístupu. Jaký by to mělo smysl, kdyby sem uživatel mohl chodit číst? Ban bude prostě se vším všudy. Nemám zas tolik nástrojů, jak tu udržet příjemný prostředí pro všechny. Slovo někdy prostě nestačí. A jen abys věděl, nejsem štěstím bez sebe, když budu muset napomínat natož banovat. Raději mám klidné prostředí. Proto to celé považuji za ukončené a prosím, pokud ještě něco budeš mít, napiš mi do zpráv. G*

Ondoň
05. 09. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

A já si zase myslím, že magoři, kteří si nejdřív zablokují půlku lidí z Písmáka a pak vyrábí vylízané diskuse, by neměli mít vůbec právo diskuse zakládat. Čudlík nečudlík. Nezapomeň si, marvine, Ondoně zablokovat, než mu pošleš avízo.

LaMouette
30. 08. 2011
Dát tip
Marvine.. asi proto,ze u toho dila bylo pravdepodobne nejvic tvych kritik.. myslim i treba jako odpovedi.. tak je dost pravdepodobny... ze to trefilo tu Tvoji... aspon mi to prijde logicky nebo ja si to aspon jinak vysvetlit nedokazu. Uff.. ale nebudu to muset presne pocitat kolik.. ze ne..:-)

LaMouette
30. 08. 2011
Dát tip
zkusila sem Ti to vysvetlit vic ve zprave.. tak snad tak.

heartrate
30. 08. 2011
Dát tip
no vida :)

LaMouette
30. 08. 2011
Dát tip
Marvine.. tak jeste tady. Technickou.. a ted nevim jak to nazvat.. nepresnosti doslo k tomu, ze z prihlaseni jednoho z adminu doslo bez jeho vedomi k prerazeni kritiky. Timto se Ti omlouvam a kritika je prerazena zpatky.

LaMouette
30. 08. 2011
Dát tip
Marvine, me neobtezujes, ale snad se muzu zeptat normalne i ja, kdyz chci mit veci jasne ne?

LaMouette
30. 08. 2011
Dát tip
Marvine, ted nevim, proc mne avizo.. kdyz oslovujes StyvNa, navic ode me si uz vse slysel a co slo, to jsem udelala.

LaMouette
30. 08. 2011
Dát tip
aha, ja jen aby nedoslo zase k nejake mylce, kdyz rikas, ze si vybral jednoho admina.. a pritom si avi poslal nam obema. takze arciadmin.. ok.

StvN
30. 08. 2011
Dát tip
LaMouette - nevím a nechápu, proč si Marvin jako terč tentokrát vybral tebe. Drž se.

LaMouette
30. 08. 2011
Dát tip
a Dera povazujes za admina nebo ne?

LaMouette
30. 08. 2011
Dát tip
ok.. posilam jim tedy avi ja. prave ted.

LaMouette
30. 08. 2011
Dát tip
predpokladam, ze si jim aviza poslal taky, takze otazku znaji.

LaMouette
30. 08. 2011
Dát tip
nemuzu.. resp. neumim.. takovy opravneni nemam.

LaMouette
30. 08. 2011
Dát tip
nevím

heartrate
30. 08. 2011
Dát tip
jé to mě taky zajímá, za prvé to byla Marvinova diskuse a za druhé na tom komentáři nenalézám nic závadného, ať přemýšlím jak přemýšlím :)

heartrate
22. 08. 2011
Dát tip
to mu můžeš opakovat do nekonečna a bude to houby platný

Dero
22. 08. 2011
Dát tip
Ne, vážně o ní popřemýšlej, neodbývej to. Nechápeš koncept provokace. Pokládáš důsledky provokace za izolované jevy. To není vůbec chytré.

Dero
22. 08. 2011
Dát tip
"I kdyby to z naší strany byla provokace, tak jsme nic neprovedli." Přečti si tuto svou větu stokrát a opravdu o ní zapřemýšlej v širších souvislostech. Protože to je přesně ten problém.

Dero
22. 08. 2011
Dát tip
Ne, Marvine, ty lžeš a žehráš přitom na to, že úmysly se špatně dokazují. Já tvrdím, že jste si tam nešli prostě jen popovídat, ale že jste jenom tak blábolili a přitom vás eminentě zajímala reakce tamějšího osazenstva. Děláte to příliš průhledně a ani se vlastně moc nesnažíte to zakrývat. Takže ze mě nedělej vola a sáhni si sám do svědomí.

Dero
22. 08. 2011
Dát tip
Problém je v tom, že žádnou stížnost skrze diskusi jsi nepodal, v potaz beru pouze jasně a stručně formulované podněty prostřednictvím adminské diskuse. Problém je dále v tom, že jsem se jasně vyjádřil, že záležitosti kolem chatu nebudu v této chvíli řešit. Je tedy zbytečné podnět podávat. K tomu se váže další problém, totiž že na chat jste s MM vstoupili čístě účelově, tudíž nejste oběťmi zdejších zlých poměrů, nýbrž k nim výrazně přispíváte.

Dero
21. 08. 2011
Dát tip
Dodržuj pravidla veřejné adminské diskuse.

Dero
21. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Relevantní výňatek Marvinovy odpovědi na předchozí výzvu: "Rozhodně si nebudu hlídat, komu píšu kritický komentář, abych nebyl nařčen, že porušuji nějakou dohodu."

Dero
21. 08. 2011
Dát tip
MM: Mohla by se, máš pravdu. Dokonce se o tom uvažuje. Ale současný stav je takový, jaký je. A z toho důvodu pokládám Marvinův čin za neetický. Pokud dojde k tomu, že se na Písmáku rozhodneme IP zobrazovat, pak s tím uživatelé budou muset být předem srozuměni. Marvine, jsi mimo. Problémem je, že ty nevystupuješ v žádné roli, kdy by se dalo očekávat, že takový sběr provádíš. Dalším problémem je, že ten sběr není anonymní, ale cílený. Nesnaž se hájit polohu, ve které se vůbec nepohybujeme, je to argumentační faul. Prostě ses zachoval špatně a dostal jsi za to varování, smiř se s tím.

Dero
21. 08. 2011
Dát tip
MM: Soukromý nikoli z pohledu práva, ale z pohledu fungování zdejší komunity jednoznačně. IP adresy přispěvatelů na Písmáku skrýváme, takže je oprávněné z pohledu uživatele považovat ji v tomto prostředí za soukromý údaj, ke kterému má přístup pouze správce serveru. Stejně tak e-mail zdejších přispěvatelů. Obecně taky není soukromou informací, ale tady jí je, přestože jej máme uložený v databázi. Rozumíš tomuto rozdílu? Kromě toho se bavíme o celém balíku údajů, které Marvin zjistil. Od typu operačního systému, přes rozlišení monitoru po přesný typ prohlížeče jedné konkrétní osoby. Na žádné z těchto informací nemá žádný oprávněný zájem, naopak uživatel Písmáka může oprávněně očekávat, že žádná z těchto informací jeho prostřednictvím ven neunikne. Podotýkám - uživatel Písmáka. Že jiné weby mohou tyto a další informace zveřejňovat, to je úplně jiná situace. Kdokoli si může vybrat, zda chce v takovém případě na takových webech publikovat.

Dero
21. 08. 2011
Dát tip
Samozřejmě, že je počítadlo neetické. Nebo snad dotyčná před vstupem na dílo věděla, že získáš její soukromé údaje? Nech toho, prosím tě. Vymyslel jsi past podobně jako onehdá Lakrov na duka, zneužil jsi technického zařízení, aby ses dobral informací, které by ti jinak zcela oprávněně dotyčná odmítla poskytnout. Jestli nevidíš ten problém, pak máš smůlu. Problém to je - a velký. Tečka. Adminy samozřejmě můžeš žádat o prošetření každého jednotlivého případu v budoucnu. Budeme reagovat dle svých aktuálních dispozic a s ohledem na požadavky ostatních uživatelů i náš zájem užít si Písmák i z jiného než administrátorského hlediska. Ale pokud vidíš situaci tak, že ty jsi neustále obětí nějakých útoků, pak to zde budeš mít obtížné. Už několikrát jsem ti vysvětloval, že Písmák má sloužit literatuře. Pokud tohle nepochopíš a budeš stále donekonečna řešit osobní záležitosti, pak se budeš velmi divit, že budeš i nadále "napadán".

Dero
21. 08. 2011
Dát tip
Neměl jsem jinou možnost, než to počítadlo použít a nepokládám to zneužití systému, protože jsem tím nikoho nepoškodil. Bude-li mě někdo příště napadat pod alternickem a spamovat pod mými díly a vy s tím nebudete nic dělat, udělám to zase. Co to plácáš? Měl jsi milion jiných možností. Zda ty to pokládáš nebo nepokládáš za zneužití systému, je bezpředmětné. Pomocí kódu jsi zjistil IP adresu uživatelů, kteří k dílu přistoupili, typ a nastavení jejich prohlížeče, což je velmi neetické, protože v tomto konkrétním případě dokážeš spárovat konkrétního uživatele s těmito údaji, které mají být anonymní. Pokud to nechápeš, pak lituji. Nebudu to s tebou rozebírat. Co se týče papoucha, je to podobný případ, který, předpokládám, řešit nebudeš. Ale při první příležitosti přilétne má stížnost. Lidi podobného druhu tu budu potírat. Budeš potírat? Posloucháš se vůbec? Ty jsi zdejší uživatel. Pokud máš problém, předáš ho adminům. Pokud ho admini nevyřeší ke tvé spokojenosti, nezbývá ti, než jejich odlišné stanovisko repektovat! Tady není žádný prostor pro "potírání" někoho nebo braní spravedlnosti do svých rukou. Tohle je soukromě vlastněný prostor určený k rozvíjení literatury, ne hádek, ne politiky, ne nekonečných sporů, ne ega. Pochop to konečně.

Dero
21. 08. 2011
Dát tip
Já si to právě nastavuji tak, abyste mi nedělali ani jeden nepořádek. Mylenka tě kontaktovat nebude a ty ji taky ne. Tím váš spor také skončí. Překročil jsi směrem k mylence opakovaně hranice, takže ti upírám právo ji dále veřejně rozebírat. Stejně tak bych to právo upřel jí, kdyby takovou touho "prát špinavé prádlo na veřejnosti" projevovala. Kromě toho, právě jsem se podíval, jakým stylem jsi naložil se svým posledním urážlivým dílem. Vzhledem ke vloženému javascriptovému kódu ti uděluji varování za porušení pravidla o zákazu zneužívání technologických nedokonalostí Písmáka ke škodlivým účelům. IP adresa a údaje o prohlížeči místních uživatelů se pokládají za důvěrné.

Dero
21. 08. 2011
Dát tip
Marvine, zdrž se komunikace směrem k nicku mylenka, jinak platí, že ti bude uděleno varování. Vzhledem k historii tvých vulgárních výroků na její adresu nebudu považovat jakékoli veřejné deklamace a čachry s její osobou za nezaujaté nebo za "obranu". Tvé urážlivé dílo s obrázkem viděli i jiní uživatelé kromě tebe a dotyčné, a ty to dobře víš. Dále si prosím povšimni nových pravidel adminské diskuse vyvěšených v jejím záhlaví - a prosím tě o jejich respektování. Diskuse můžeš rozvíjet u tohoto díla, máš-li o to zájem.

Marcela.K.
20. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Napsala jsem Ti, ať mi dáš pokoj. Tak mi ho laskavě dej. Nic víc po Tobě nechci. Ostatní si srovnej se svým svědomím. Dále bez komentáře.

Marcela.K.
20. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Každý si lehce dohledá jak vás MUDr.Mázl obtěžoval :-) Mázl byl nick vytvořený kvůli blokaci mylenky od Místomozku. Nepřizpůsobuj si fakta své "pravdě".

Marcela.K.
20. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Ale já Tě nenapadala, Marvine. Uvědom si to už konečně. Napadání je něco jiného. To je třeba to Tvoje "píčo" a "svině" co mi posíláš ve zprávách.

Marcela.K.
20. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Ano. Navrhla jsem vám návštěvu odborníka a na tom trvám. Jste nejen závislí na internetu, potažmo těchto stránkách, ale máte problém i sami se sebou. A víc nemám co bych k tomu dodala.

Marcela.K.
20. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Víte co, chlapci, povídejte si dál spolu. On vás tu už stejně každý zná. Jak jste "čistější než křišťál". Já vážně nemám na blbosti čas a ani chuť.

Marcela.K.
20. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Nezamotala jsem se do ničeho. Mázla jsi měl blokovanýho a lhal jsi, že ne. A jak sis mě nevšímal si lehce najde ten, kdo zná Tvé alternicky, u mých textů. Samozřejmě mimo ty smazané. To, jak jsi nezákeřný, nechť posoudí jiní u Tvé poslední básně. Byla jsem na ni upozorněna. http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=390731

Marcela.K.
20. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

:-) Beru tě pořád jako Místo Mozku z piva kostku. To, že si změníte alternicky jako ponožky, vám nepomůže a pokud jsi mě neměl zablokovanou a já to nevím, dokazuje jen to, že mě ani nenapadlo Tvé texty číst, že tě nesleduji. Reagovala jsem jen na diskuzi na hlavní stránce. Jestli ti jde jen o to, tak ano, nechtěla jsem do toho mylenku plést, už jste ji tu vy dva poplivali dostatečně.

Marcela.K.
20. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Ano, chci, abyste si mě vy dva nevšímali a chci to už delší dobu, ale jak vidět, je to marné. To, že vy dva jste se mi x-krát "podepsali" pod mé texty pod svými alternicky je podle vás v pořádku. Že jsem kvůli vaším sprosťárnám byla nucena x svých textů smazat, protože jsem se styděla místo vás je pravda. Dokonce jste se k mým textům dostali i přes blokaci. Byli jste sprostí, vulgární, neváhali jste lhát a provokovat. Děláte to stále a já vlastně ani nevím kde všude, protože vaše díla, ani komenty u nich nesleduji. Byla jsem však upozorněna, že se o mně otíráte i jinde, kde se vám to hodí. Nereaguji, nesleduji, nečtu vás. Nezajímá mě to. Teď tu kňučíte v diskuzích na hlavní straně a chcete aby vás Písmák bral vážně? Proč, když vy dva se chováte jak hulváti, nevychovaní spratci, lháři a manipulátoři? Otrávili jste tu už dost lidí natolik, že se raději skryli pod alternicky a nebo odešli. Proč si nejdete někam, kde vás uvítají? Proč tu stále vyvoláváte hádky? Jo, jste už akorát pro smích. Protože brečet nad vámi by bylo zbytečný. Jistě, klidně bych vám to napsala pod svým nickem, pokud by mě MM neměl zablokovanou, jako každého dalšího, kdo mu nepřikyvuje. To, že jste si mě teď odblokovali, je možné. Lžete stále - viz. VT Marvin, když tvrdil, že Mázl není u něj zablokovanej. Neurážím vás. Myslím to docela vážně. To co tu předvádíte,je už pro odbornou pomoc.

papouch
19. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Podávám oficiální stížnost na.. ale houby. Původně jsem chtěl v rámci parodie na marvovy bláboly napsat praštěnou stížnost na Ondoně plus nějaké kecy a hned pod to ujetou stížnost Ondoně na papoucha plus nějaké kecy. Ale toto fórum by nemělo být rozbito rádobysrandovními blbostmi, takže nenapíšu nic a požádám Dera, aby můj příspěvek před požitím protřepal a po požití smazal. Nicméně - že marvin je lhář, manipulátor a šmírák zůstane pravdou, i když to Dero smaže. Díky za avi, Důle., sám bych sem nevlezl :-) dík

LaMouette
17. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Marvine.. ja nerikala, zes to byl ty.. a ani si to nemyslim.. ze nektery z tech nicku je tvuj. V tech komentarich obsahove.. neni nic zavadneho.. Jen si myslim, ze je.. ne tedy vsechny.. ale nektery.. psal jeden a ten samej clovek.. a to mi zavadny prijde.. ale rikam.. dokazat to ja nemuzu.. tak nemuzu ani nic delat. Mel by sis to spis vyjasnit s tema konkretnima nickama.. co te papouskovali. Myslim samozrejme osobne nejlepe ve zpravach.

Dero
17. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Jde mi o to, abys tady nikomu nenadával a nebyl přesmíru vulgární. Slovo, kterého jsi použil, nepatří zrovna ke všem těm volům a prdelím, se kterými se běžně člověk setkává a které se zde dají v ojedinělých případech tolerovat. A nemluv mi o nějaké zaujatosti a raději si zameť před vlastním prahem - http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=388389&cr=all - tady jsem tu vulgaritu ještě přešel jako ojedinělý výstřelek, či spíše ústřelek, abych tě zbytečně neprovokoval smazáním kritiky, na které jsi tak citlivý. Zdá se, že potřebuješ "upouštět páru" přesně v měsíčních intervalech. :)

LaMouette
17. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Marvine.. myslim, ze vis, zda nektery nick je ci neni neci alter.. z tech co jsi jmenoval. Potvrdit to muzes jen Ty.. ale ja to po Tobe nechci.. prijde mi to zbytecny. Stejne zbytecny.. jako Tvoje zadost ke mne jako k adminovi. Jeslti tu nekdo zna pravidla nazpamet.. tak jsi to Ty.. a MM. Takze urcite vis, ze o smazani komentaru muze zadat jen autor dila nebo autor komentare. Pokud nekterym z tech nicku jsi ty.. rekni, ktery.. a ja rada komentar smazu. Pokud jim nejsi.. a komentare nejsou vulgarni apod.. tak to bohuzel.

Marcela.K.
17. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Marty McFly je nick VT Marvina. Pod ním mi zavěsil k dílu kritiku, kterou následně vyvěsil pavlik. Víc k tomu nebudu dodávat. Nepřeji si, aby kdokoliv u mých textů cokoliv mazal. Děkuji. M.

.duke.
12. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Ty to nikdy dlouho nevydržíš. Je to až jakási obsese ta hlavní page. Paráda!

.duke.
12. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

hahahááá

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
V roce 2005 první zmínka. Existoval jistý Klub čítačů povídek. Problém - malý zájem. http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=160001 Pak byla více než rok dlouhá pauza. Kamarád dělal časopis MLHA a já jsem se naivně domníval, že "v rámci MLHY" budeme dělat PM. http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=229898 Ale dělal jsem to sám. Takže jsem to po nějaké pauze zkusil do třetice, tentokrát ve svém vlastním klubu: http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=307658 Začínal jsem sám. Pak se přidal Tragicus a pomohl mi s vyhlašováním. A dál to znáš. Jistě. Nevypadá to, že bych hrál první housle a ani jsem nikdy první housle hrát nechtěl. Chtěl jsem jenom jednu věc. Aby to fungovalo.

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Myslel jsem si, že nevíš, jak to celé začalo. Vážně tě nenapadá, kdo to založil? Chceš to opravdu vědět?

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Ale PM je moje dítě. To tak bylo a je to tak a samozřejmě, že to ovlivňuje hodně věcí. Já jsem na svoje věci háklivej. Nechápu, v čem mi nemůžeš věřit. Já už pomoc nepotřebuji. Já nezakládám bláznivé diskuse a nevedu tyhle války. Diskuse jsem ostatně nezakládal nikdy. Ale jestli to tak chceš a vyhovuje ti to, tak se tomu věnuj, i když myslím, že to jde i jinak. Jestli jsem něco posral. Ha ha, určitě jsem posral hodně věcí. Ale nikdy jsem si nemyslel, že to je důvod k tomu, aby mě někdo odsoudil a nedal mi druhou šanci. Ale i to je možné.

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Dělám, co můžu:) Ale tohle jsta začali vy dva.

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Dělám takové kopance, abych tě donutil o tom přemýšlet. Taky jsem jich pár dostal a dnes jsem za to rád. Skoro to vypadá, jako bych ti chtěl nějak pomoct:)

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Tak jsem to nemyslel. To, cos dělal fakticky, jako jsou nominace a vyhlašování, to bylo super. Ale to, cos dělal mimo, to z mého pohledu vypadalo tak, jako by ti to stouplo do hlavy a najednou jsi chtěl organizovat i mě. Byly to právě věci, které nesouvisely s tím hlavním posláním PM, které mi vadily. Nevím, jestli rozumíš, jak to myslím. Prostě jsi to začal brát víc politicky. Tak mi řo přišlo. Ale samozřejmě o to nic. Největší problém byl ke konci ten, že jsi mě začal obviňovat podobně, jako to děláš teď. Tím jsem si nechtěl procházet. U tebe to nebere konce. Je to den co den. Od rána do večera. Vedeš tyhle boje, i když nedávají smysl. Tos přece musel vidět v té době, kdy sis dal pauzu, že to jdei bez toho. V současné době to samozřejmě vypadá tak, že jsme proti tobě zaujatí. Už se s tím dá málo dělat. Je v tom bordel. Kdo co kdy komu udělal nebo neudělal, pořád řešit nějaký triviality. Pokud vím, tak zablokovanej byl pouze duke a pak jedna uživatelka, která měla skutečněj problém s tím, že šikanovala jinou uživatelku. Ta myslím skončila nadobro. Ale jinak pokud by sis dal pauzu a věnoval by ses řekněme jen psaní nebo čtení, tak bys zjistil, že to běží docela dobře a nikdo si nestěžuje. Je jasné, že když to vyhrotíš a vytvoříš podmínky pro takovou situaci, která tu je teď, tak my jsme nuceni hodně přivřít oči. Máme zkušenosti z doby, kdy to patřilo jinému člověku a ta vyhrovená situace skončila tak, že se opravdu iks uživatelů dočkalo zákazu kvůli blbinám a nakonec si založili vlastní server. Byla to škoda. Co chceš ale teď? Zabanovat všechny? Třeba dvacet lidí? Když já skončím jako admin, tak čemu to prospěje? Tobě? Že budeš jako mít víc prostoru? Víš, že mi píší uživatelé, kteří mě požádají třeba jenom o odstranění nějakého odkazu nebo fotky z jejich autorské stránky a jsou za to rádi a mně to přijde jako prospěšnější práce než řešit například tvoje stížnosti na to, že ti někdo ublížil, když bys klidně mohl zatnout zuby a nechat to plavat? Říkal jsi přece, že tě to nebaví, ne? Tak to neřeš.

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Já jsem ti nikdy netajil, proč jsem tě vyhodil. A ano, začínalo to být tak, že jsi dělal věci bez mého vědomí a stal ses skoro až mluvčím PM. Mimochodem, jen pro tvou informaci, pár lidí mi dokonce říkalo, že to vypadá,jako by sis vzal PM za svou a že se dokonce stavíš do pozice jejího šéfa. Vzpomínám si, že to dokonce někdo někde napsal, že jako Marvin dělá to PM. Srandovní bylo, že jsi to neuvedl na pravou míru. Ale to je buřt. Tohle mi jenom docvaklo později, když jsi se nechtěl smířit s tím, že přese mě něco neprosadíš. Pro mě jsou důležité jiné věci než nějaké řeči atd. Pro mě bylo důležité, jak ses choval ke mně, a to platí doteď. Ono když ti totiž člověk nejde na ruku, tak jsi děsně nesnesitelnej:) No a ten odkaz pro mě nebyl tak důležitej jako pro tebe. Po tobě jsem ale nikdy nešel. Ne sám od sebe tak, jako to děláš například ty nebo MM. Klidně můžeš mít časák, je to tvá věc. Nechápu, proč bych ti do toho měl zasahovat.

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Uznávám, že na tvém znechucení mám podíl. Vím to. Podle mě je to ale zbytečné. PLyne to čistě z toho, že se nechceš podřídit. Nejspíš ti to připadá ponižující. nejspíš si také myslíš, že mně dělá dobře si na tebe vyskakovat. Chápu, jestli si to myslíš. Zametl jsem s tebou, protože jsi nechtěl pochopit, že nemůžeš v PM měnit všechno podle sebe a že si to na mně nemůžeš vynucovat.

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Když za to nechceš zásluhy, tak o tom nemluv. Momentálně serveru přinášíš více škody, než užitku. Dřív to bylo jinak. Ostatně nebyl bys v PM, pokud bych z tebe neměl dobrý pocit. Hodně jsi pomohl a byl na tebe spoleh. Pak se s tebou něco stalo, změnil ses a tím jsi to zabil. To, co děláš teď, je něco jiného než to, co jsi dělal když jsi tu začínal. A z mého pohledu to serveru moc pozitivního nepřináší. Věřím, že i tenhle stav se časem změní.

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Já nepopírám to dobré, co jsi udělal. Jenže to na rozdíl od tebe nepovažuji za nějakou zvláštní zásluhu. Dělat dobré věci má být samozřejmé. Ale mimo literaturu se chováš dost hrozně a to ti neodpustím. Děláš to jen pro vlastní užitek. Nic víc. Maximální sobectví. Ostatně už jen to, že si chceš nechat připisovat zvláštní zásluhy za to, co jsi někdy udělal dobrého, je sobectví nehorázných rozměrů. Vzpamatuj se.

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Já jsem neřekl, že mě štve, že jsi vidět. Řekl jsem, že ti to dělá dobře. Jestli mě něco štve nebo neštve, to je nějaké nové téma diskuse? Nějaký oslí můstek? Hyperaktivní jsi, ale jen v tom, co ti nedá žádnou práci. Nasměruj to nějakým užitečným směrem. Třeba piš, když už jsme na literárním serveru. Vžyť ty řešíš všechno možné, jen ne literaturu. Co nechápu, proč jsi tady. To můžeš stejně dobře dělat i jinde.

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Jsi vidět víc než já. Já to dělám proto, že mám zodpověnost, protože kdybych se choval jako ty, tak bych žádnou takovou nálepku mít nemohl. Admin by těžko mohl zakládat diskuse zaměřené proti uživatelům, admin by těžko mohl měnit nicky atd.

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Jenže já vám to řekl:) A kdybys nepotřeboval být viděn, tak bys nebyl.

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Ty bys nebral vůbec nic, to je ta potíž. Já jsem to přesunul tak, jak jsem to přesunul a že se to zrovna tobě nelíbí, to je tvůj problém. Nelez mezi lidi, když se ti furt něco nelíbí. Nepiš do klubu adminů. Nemusíš tam psát. Píšeš tam jenom proto, že chceš být vidět. Se podívej jak se chová někdo, jehož komentáře není třeba přesouovat, třeba ti dojde, kde děláš chybu. Nebo se dál chovej tak, jako by ti to tu patřilo a já ti občas připomenu, že ti to nepatří.

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Když jsi slepej, tak ti to můžu říct třeba stokrát a stejně ti to nepomůže a ty mi pak stejně řekneš, že jsem to řekl v nevhodnou chvíli nebo tak něco a nakonec, abys nevypadal sám za blbce, tak obviníš mě. Takový jako seš ty znám z práce, vždycky si najdou tisíc výmluv jenom aby obhájili to, že něco přehlídli nebo neudělali nebo posrali a nejlépe se z vlastních chyb snaží obvinit druhé. Nejlepší na tom je ta skutečnost, že jsou sami o sobě přesvědčeni, že tu chybu neudělali. Budiž. Přesouvám.

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

To jsem rád, že máme tvoje svolení.

jurix
11. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Mně je to jedno, abych pravdu řekl, tady nic vážně neplatí, takže stvn, dělej si co chceš jako všichni. Zaplácaná diskuze svatého admin klubu mi nepřijde důležitější než všeobecná sprostota ovládající tento server.

StvN
11. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Docela vážně. Tohle vám přijde jako diskuse vhodná do klubu adminů? Stačí, když řeknete jen ano nebo ne.

jurix
11. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

vtm, Pokud chceš spolupracovat, nemám nic proti, pošli mi jméno a adresu do pošty.

jurix
10. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

vtm, Máš pravdu, tentokrát to posoudí soud.

LaMouette
09. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

MM.. hlavne si myslim, ze prvni kdo me ve zpravach oslovil.. si byl Ty. Pokud povazujes to, ze Ti na kazdou odpovim, kdyz k ni mam co rict jako obtezovani, tak s tim nic nenadelam.

Prerazeno od tohoto dila

samozřejmě že to vidíš jinak, protože kdybys to viděla jako já, musela by si uznat, že jsi se chovala neslušně odpověz mi teda aspoň na tohle, myslíš že je správné provokovat někoho tím, že budu ignorovat jeho žádost o to, abych ho neobtěžoval, ať už ta žádost byla slušná nebo neslušná, tedy oplácet neslušnost neslušností? Myslíš že je to hodné admina?

LaMouette
09. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

MM.. co se nasi korespondecne tyce.. rikam, ze to vidim jinak.. i sem Ti psala, ze mi nevadi, kdyz ji celou zverejnis, takze to uz dal komentovat nebudu.

Muamarek
04. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Abych to tedy shrnul: Omlouvám se, že na základě mého brojení proti jednomu konkrétnímu výroku i proti napadání uživatelů navzájem, mohl vzniknout dojem, že MM (či Kokrouč) je fašistou. Za tím, že výrok, jenž mě pohoršil, nepatří na stránky literárního serveru, si stojím...

Muamarek
04. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

VT: Já ji natahuji pořád, ale asi se míjíme...

Muamarek
04. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

To, co zmizelo během naší debaty, závadné nebylo, nemělo by to být smazáno, pokud tedy smíme do této diskuse a není nějak uzavřená, ale to bychom sem neměli přístup - a jiné příspěvky zde máme...

Muamarek
04. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

MM: Nejsem svatej, a za dezintepretace se Ti omlouvám, upřímně. Pokud Vlasta omylem přisoudila výrok Tobě, nebyl v tom úmysl, prostě ji rozčílil a nekoukla přesně, kdo je autorem, má jiné starosti... Proto se do ní nemusíš stále strefovat, i když je nad věcí a ani to nečte, co o ní stále píšeš, to vadí spíše mně...

Muamarek
04. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

No, nevím, co se děje? Tam přece nebylo nic špatného napsáno. Možná jen technická chyba?

Muamarek
04. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

VT: Já také nevidím jeden svůj...

Muamarek
04. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

MM: Nedělal jsem z Tebe fašouna, chápal-lis to takto, nepochopils. Ani z Kokrouče, nemyslím si o něm, že jím je. Ale vadil mi ten výrok, ne Kokrouč nebo Ty: Je toto těžké pochopit?

Muamarek
04. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Jednou je tam slovo "tendence", pak sklony" - viz ta diskuse... O Hitlerovi je třeba mluvit - a o celé té době, o kolonialismu, širších souvislostech, jež vedly k první světové válce, o rozhádané Evropě po ní, o Rapallu, o italském fašismu, o Stalinovi, atd. Obávám se však, že k této historii se na školách často ani nedojde... Chápu, že někdy něco zesměšňovat, snažit se to zlehčit, je jedinou cestou, jak se z toho nep... To dělám taky, to plně respektuju...

Muamarek
04. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Když si tu diskusi přečteš, hned asi třetí či čtvrtý příspěvek: Hitler je už po smrti - ale lidí s takovejma tendencema je dost - konkrétní autorka na Písmáku má takové tendence...

Muamarek
04. 08. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

A vlastně ještě poslední věc na doplnění, proč jsem na určité náznaky asi až přecitlivělým: Hodně jsem slyšel, že dnes už je vlastně dobře, tak co si nezaparodovat, co si z toho všeho nedělat p... Já bohužel tento optimismus nesdílím, mně připadá, že Evropa se znovu fašizuje a s přibývajícími sociálními problémy a nezvládáním integračních procesů fašizovat bude, je to vidět od Severní Itálie po Brusel...

hasky
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

typická martinéz. sama píše věci, které mnoho lidí serou, ale jak může udeřit, tož udeří. brněnská lůza

hasky
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

vrtule!

Norsko 1
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

zavolej ji. takových vrtulí nám třeba

BigBivoj
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

nebo mám zavolat synthesiu?

BigBivoj
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

dej už pokoj...

hasky
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

jasnej důkaz, o co mu jde. dál bych to neřešil, bivoji

BigBivoj
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Forreste ty už fakt blbneš z toho dusna :)

hasky
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

naše vlaštovky jsou rychlé, umí lidskou řeč a pohybem těla dokáží sdělit, co si myslí. z toho profituji

BigBivoj
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

máte zvláštní vlaštovky vola bych si vyprosil pejsku :)

hasky
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

hoho! o něčem podobném si u nás štěbetají vlaštovky, vole

BigBivoj
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

hoho jak jsi na to přišel, já zapřísáhlý abstinent a majitel cirhózy jater!

hasky
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

celému písmáku by se ulevilo, kdybys přestal chlastat, bivoji. mluvíš sám se sebou, tleskáš si, a dáváš tipy tam, kde absolutně nelze

BigBivoj
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

poslal jsem jen haskymu, vtírale!

hasky
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

splést se je lidské, sikoro. doufám, že ses pak zachoval jako chlap

Prerazeno od tohoto dila

FG: Jen jednou jsem si myslel, že jsem se spletl, ale to jsem se spletl:)))

BigBivoj
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

to je pro Marvina a podobné...

hasky
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

skrývá se v úbočích tvého vlastního milénia, bivoji

BigBivoj
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

a kde je tedy pravda?

hasky
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

pravda neexistuje, milý gumpe. je to opar nad tvou pingpongovou pálkou, stopy po tvých krocích, směřujících k oceánu

hasky
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

mýlíš se, ňoumo, celý problém mě velmi zajímá. a tvé řeči. stejně patří do kotle

BigBivoj
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

jenom to ne!

hasky
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

ty, nepřející místní kokote

hasky
22. 06. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

nepochopený se cítí i kamil

urvisu#02
24. 05. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

6. června mě prý Dero odbanuje, Jejdovildo.

jejdavilda
24. 05. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Z celé stránky mě zaujal pouze komentář urvise :-))). Urvisu já ti fandím

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

youtube - klíčová slova "molavcová" a "jojo"

Prerazeno od tohoto dila

safra armine, ty eště žiješ, ty stará hlíno?

LaMouette
19. 05. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Urvisu.. tady máš odkaz na pravidla: V případě neuposlechnutí pokynu admina, příp. opakovaného či závažného prohřešku, může kterýkoli admin udělit uživateli tzv. „varování“. Pokud uživatel obdrží dvě varování v rozmezí menším než 30 dnů, je mu na 30 dní zablokován účet a IP adresa. Pokud se uživatel přihlásí pod jinou přezdívkou anebo z jiného počítače v průběhu 30denního zákazu, mohou být tyto přezdívka a IP adresa bez varování zablokovány na trvalo. Mohl bys toho už tedy, prosím, nechat, přestat zakládat nové nicky a respektovat rozhodnutí o Tvém banu?

Jitussss
19. 05. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

co mi sakra zasíráte prostor svejma osobníma věcma, adminové..? Btw, já osobně tu mám asi 10 profilů, tak wo co go???

Whitesnake
18. 05. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Gramatiku a podobné blbosti zvládneš sám. Jsi přece "významný autor na Písmáku", jak ses sám trapně označil.

Prerazeno od tohoto dila

jo dobrý, beru.. slovinsky umim slušně a ten zbytek se doučim vaso patejdl je moj sintetizator bog, njegov obraz je zvit zaradi pomanjkanja tekočine

Dero
31. 03. 2011
Dát tip
Urvisu: Tak problém byl i přes mé přesvědčení v aplikaci. Pokud příjemce kritiky upozornění na kritiku u sebe smazal, kritika se přestala zobrazovat i ve výpisu na autorské stránce autora kritiky. Nyní by to mělo být opraveno.

Norsko 1
31. 03. 2011
Dát tip
Legrační

Dero
31. 03. 2011
Dát tip
Urvisu, omluva přijata, díky. Pokud ti zmizely odkazy na poslední kritiky, pak musely být odstraněny i ty předmětné kritiky. Pokud uvedeš odkaz na dílo, od kterého zmizely, řeknu ti, zda byly smazány nebo přesunuty. Taky se můžeme dobrat toho, proč se tak stalo. Pokud jde o kritiky stále přístupné a přesto se v seznamu nevyskytující, pak musí jít o chybu aplikace. Ale zrovna na tomhle místě o tom dost pochybuju, ten skript v mnoha ostatních případech fungoval vždy bezchybně.

Dero
31. 03. 2011
Dát tip
Marvine, to, že mohu mít v něčem bordel, ještě nikoho neopravňuje k urážkám a pomluvám. Ono ve volném čase, kterého není nikdy tolik, kolik by bylo třeba, doslova hlídat mnoho lidí zde není snadné. Kdo si to někdy zkusil, rozumí tomu. Uživatelé samozřejmě nabývají snadno dojmu, žejejich problém si vždy zaslouží důkladnou inspekci a nejvyšší pozornost, ale to není vždy možné a také není vždy možné aplikovat takové řešení, které přijmou všechny zúčastněné strany. Taky není vždy možné komunikovat tolik, aby se situace plně vyjasnila. Tento problém ležívá na straně admina - a žádá si pochopení protistrany. Ke tvé otázce: Ano, StvNovu omluvu považuji za dostatečnou. Ty ovšem od StvNa požaduješ zptyování svědomí a přejmutí tvého náhledu na věc; toho se dle mého názoru nemůžeš dočkat. Bavím se teď s tebou v rovině spekulací a víceméně neformálně, doufám, že tím nezavdám k nekonečné lavině dalších dotazů a prošetřování. Nerad bych.

Norsko 1
31. 03. 2011
Dát tip
Dero je dero, jako takový má i své mouchy, ale to ty nikdy nepochopíš

Norsko 1
31. 03. 2011
Dát tip
zmlkni márve. nikdo není mimo mísu tak, jako ty. nechápu, proč máš potřebu tuto skutečnost neustále zdůrazňovat. zaměř se na své cílové obecenstvo

Norsko 1
31. 03. 2011
Dát tip
Legrační

Dero
31. 03. 2011
Dát tip
Urvisu, můžeš být prosím specifičtější? Jde o data vyplněná do profilu (jako např. "Vztah k literatuře") nebo o příspěvky pod autorskou stránkou? Na tvém profilu jsem nikdy nebyl - to na vysvětlenou ke tvému podezření.

Norsko 1
31. 03. 2011
Dát tip
Proč lpíš na omluvě? Nedejbože od urvisu, který si do huby nevidí?

Dero
31. 03. 2011
Dát tip
Marvine, to můžu chápat, ale omluvu snad zasloužím, ne?

Dero
31. 03. 2011
Dát tip
Marvine, porušil je pomluvou i tím vulgárním napadením. Jinovata trochu zamotal hlavu i nám. Administrátorská oprávnění dostal pro jiné účely než je běžná administrátorská činnost. Smazané názory jsem proteď obnovil. Celý tento odklon od tématu dikuse také výhledově přesunu "mimo téma".

Norsko 1
31. 03. 2011
Dát tip
Urvisu ještě žije?

Dero
30. 03. 2011
Dát tip
Urvisu, porušil jsi pravidla serveru a z toho důvodu tě žádám o omluvu za tvůj výrok: "... už je jasné, kdo stojí za cenzurou a vymazáváním příspěvků anebo odkazů na příspěvky v profilech autorů: brněnská klaka zmrdečků, jakými jsou Dero anebo Jinovata" Vymazávání ničeho v profilech autorů se neúčastním a všechny přesunuté příspěvky najdeš v díle Mimo téma hovoru (zde: http://pismak.cz/index.php?data=read&id=374508). Mazány jsou pouze duplicitní příspěvky či příspěvky porušující pravidla serveru.

dapler
30. 03. 2011
Dát tip
Zas jedna sofistikovaná poluce...nic víc.

Norsko 1
30. 03. 2011
Dát tip
takových kydů si zbora nezaslouží. od tebe už vůbec ne, floutku z pražských pasáží

Jinovata
30. 03. 2011
Dát tip
Počkám, až se vypovídáš, a pak to promažu najednou. Du si zahrát Trackmanii, supr autíčka.

Jinovata
30. 03. 2011
Dát tip
Urvisu: zjevně si pamatuješ, že minules mě nedovedl vyprovokovat, tak zkoušíš rovnou větší kalibr ;-)

N!Xau
23. 03. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

blbé je že blokuješ lidi. co ti kdy řekli špatného, ty nulo, bývalý šéfredaktore. tvá namyšlenost již dosahuje nebeských řádů

Prerazeno od tohoto dila

no jo, sak uz taky fsechny, co ji nelezou do prdele zablokovala... ;-)

Tragicus
06. 03. 2011
Dát tip
Ja vim, Marvine, ty a ty tady resite, kdo je to ten konzervovany, predvareny, koreneny sunkovac.

Tragicus
06. 03. 2011
Dát tip
Na tom, jak se chytas detailu a slovicek (vyhozeni 5 lidi/ mesic, spam, konspirace) lze pozorovat tve zoufalstvi, usaku. Konspiracni teorie byla (opet) myslena prenesene, protoze tve predstavy, jak ti StvN chce ucinit prikori, jak "neslysne presouva komentare", zni krasne paranoidne, jako bych slysel nejakeho pomatence s alobalovou cepickou na hlave.

Dero
06. 03. 2011
Dát tip
Marvine, již to řešíme v klubu. Reagoval jsem pouze na tu část o upozornění na přesunutí příspěvku.

Tragicus
06. 03. 2011
Dát tip
To je dobre, diky, Dero. Jsem rad, ze jste se nezalekli te katastrofy, ze by si to nahodou dany spammer nemusel precist, kdyz by se nevratil.

Dero
06. 03. 2011
Dát tip
Reaguji pouze na část obsáhlejší diskuse: Odkaz pod formulářem pro zadávání reakcí je proto, aby nebylo nutné autora přesunutého komentáře upozorňovat i "ručně". Já osobně autora upozorňuji jen tehdy, kdy předpokládám, že se od tématu uchýlil neúmyslně.

Tragicus
06. 03. 2011
Dát tip
Jenze tady neni zadna hodna pani ucitelka, kterou bys zajimal, Marvine, ja vim, ze je to tezke prijmout. Vsak zaloz par nesmyslnych diskusi a za chvili zase budes chrochtat blahem nad pozornosti, jiz se ti zdanlive dostava. Ano, proto jsem nenapsal "hromadka prachu v prachu cesty", ale dal jsem tam ten popel, jedni vyleteli, protoze nic nedelali, a tys vyletel, protoze jsi trouba. Ja na konspiracni teorie nikdy nebyl, takze si najdi nejake forum o chemtrails a tam najdes urcite odhodlane debatery ci debily - podle chuti. (a stejne jsou za tim templari!)

Tragicus
06. 03. 2011
Dát tip
No to by byla ucinena katastrofa! Jak jsem to jen mohl nedomyslet! Na jednu stranu placas, ze nejsi namysleny, ale hned si predstavujes, jak se lide budou ptat, jak nam zmizel Marvin. Jo, jasne. Uz se za tebe po celem svete drzi rok ticha. Tech pet lidi byla tedy hyperbola (predchozi veta take, ve skutecnosti nikdo rok ticha nedrzi, abys nerekl, ze te mystifikuji). Z PM vyletelo dost lidi a ty jsi proste jen dalsi z mnoha. Hromadka popela v prachu cesty.

Tragicus
06. 03. 2011
Dát tip
"Ale je zvykem to delat tak, jak to dela Dero." To je legracni vyrok. Nema to tak ve zvyku delat jen Dero tedy? Asi vas StvN nechtel podcenovat, ze kdyz uvidite, ze vas vyrok chybi a dole je napsano neco o presunovani komentaru, nepomyslite si neco o nanebevzeti, ale ze si date 1 a 1 dohromady, ze vas komentar byl presunut. Je zabavne, jak vy a vam podobni mate plnou hubu toho, co je zvykem, co je nutne, ale jen dokud se to tyka ostatnich, ze kdyz vas nekdo pozada, at prestanete spamovat (mluvim sice v mnoznem cisle ale ted mam na mysli predevsim MMMZPV), tak toho nenechate, a na nasledujici mazani zacnete flame, ktery omlouvate tvrzenim: "Nebýt mazání, následně by nebyla žádná diskuze o off topic." a preskakujete tu uplne prvni pricinu. Mne je tedy vase spamovani ukradene, alespon v nominacich (a ve vysledcich) a i kdybych mohl, nic bych nemazal, ale StvNovi neni, takze mate smulu. Co souvisi s PM? Ty? Na tebe sral pes, Marvine, z PM StvN smaze prumerne 5 lidi mesicne, tak proc to resit a delat z toho jakousi velkou udalost, kdyz to vlastne nikoho nezajima.

Tragicus
06. 03. 2011
Dát tip
Ten odkaz tam byl celou dobu, troubove, akorat ne v kritice, ale pod polem na psani komentare.

Tragicus
06. 03. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

MMMZPK, no, z cajovych listku treba ne, ale co z tohoto: "27.02.2011 18:36:25 Mám místo mozku z piva kostku já tu diskusi četl, ale nevím jestli tam ke konci něco přibylo 27.02.2011 20:23:27 VT Marvin StvN konečně našel záminku vyhodit mě z klubu. Takže nedělej Zagorku." To by mel zvladnout i clovek hloupejsi nez ty.

Prerazeno od tohoto dila

Myslím, že by ideální bylo, kdyby StvN celou tuhle diskusi přesunul jako celek do klubu PM, šlo by to, StvNe? A tohle tady promazal. Pošli nám pak avíza, kam jsi nás šoupnul. Díky.

Prerazeno od tohoto dila

Kostko, já vůbec neřeším, jestli StvNův postup byl špatný nebo dobrý, já tu prostě nechci diskusi na toto téma. Ne že ji nechci obecně, nechci ji TADY, kde se máme věnovat nominacím na PM. Opakuji, co jsem řekla, běžte si to řešit někam jinam.

Prerazeno od tohoto dila

To mně vůbec nezajímá. Přesuňte si tuto diskusi laskavě např. do klubu Povídka měsíce a nerozjíždějte tady další šílený flejm o kvalitě Písmáka, kterou tímto flejmem dále zhoršujete. Mám vás všechny ohromně ráda a vážím si vašich názorů na toto téma, ale tady nemají co dělat.

Prerazeno od tohoto dila

Mně tak strašně mrzí, že tady na Písmáku nemá autor díla nárok upravovat si diskusi k němu sám. Promazala bych vás tu všechny odshora až dolů (kromě Pomerančové), holoto, tomuhle se na jiných, inteligentněji řešených diskuzácích říká offtopic. Běžte si to řešit někam jinam, tady se pokoušíme o nějaké nominace na PM. Děkuji.

Tragicus
06. 03. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Kdyz se do toho zacal srat Marvin, tak budu i ja: "05.03.2011 13:21:43 StvN admin, kritik Beed rodí a VT Marvin skončil. Jinak prosím o psaní komentářů k tématu." - upozorneni. To ze v tele clanku je datum, neznamena, ze predmetem diskuse jsou i polemiky nad plynutim casu. Jaky nazor? MMMZPK hloupe dotazovani, na nez znal odpoved, je zbytecne spamovani, ne projeveni nazoru.

StvN
06. 03. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Že jsem je napsal sám neznamená, že jsem je napsal sám? Já jsem tady na začátku napsal, že prosím o psaní komentářů k tématu. Věděl jsem, že se stane přesně to, co se děje teď a vy dva tu z toho zase uděláte jenom přehlídku vás dvou.

StvN
06. 03. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

To pravidlo se tyka predevsim autorskych del. Je tam take jine pravidlo: Admin maže závadné příspěvky tehdy, pokud je o to požádán uživatelem servru nebo pokud sám shledá příspěvek závadným. Zároveň admin nemaže své vlastní příspěvky. Jinak bych rad zduraznil, ze vysledna podoba pravidel byla dilem diskuse vsech adminu a dasslera. Neni tedy pravda, ze bych je napsal ja sam.

Prerazeno od tohoto dila

Nežádala, kostko, ani nevím, že tu nějaké byly, přihlásila jsem se teď prvně od uveřejnění nominací na PM

StvN
06. 03. 2011
Dát tip
Seš moc hodnej. Já každopádně cenzor nejsem. Prostě jsem to přesunul sem, protože tam to nepatřilo. Můžeme si o tom povídat tady, můžeme to řešit ve veřejné diskusi klubu nebo si na to můžeme založit nějakou tématickou diskusi, ale nebudeme to řešit pod nominacemi do PM.

StvN
06. 03. 2011
Dát tip
1. Já nejsem zkorumpovaný. 2. Ano, přesně to budeš dělat, nebudeš si ho všímat, stejně jako si zkorumpovaných policistů nevšímá většina tohodle národa. Pravidla v podobně, v jaké jsem je napsal já, samozřejmě nepřetrvala. Za druhé co se dotýká diskusí, tak tam je situace trochu jiná. Víš, já jsem tak trochu čekal, že se s tím vyhozením nedokážeš smířit a že se mě budeš snažit za každou cenu zbavit a že budeš PM sabotovat. Ani jsem od tebe nic lepšího nečekal. Takže mi prosím teď už dej pokoj. Nemá to cenu.

heartrate
06. 03. 2011
Dát tip
Děti moje, místo oběda tady blbnete.. Prej se mám vyjadřovat rozumně, tak se budu snažit: Štěpáne, Tomáš Tě nenapadá.. Tomáši, já jsem ráda, že Štěpán napsal, že jsi skončil, co je na tom špatnýho.. Edoušku, to byla od Štěpána jen záminka, poslední kapka, vždyť víš.. Co tyhle spory komu přinesou dobrýho.. možná je to druh sportu, v tom případě už mlčím a bavte se nerušeně..

StvN
06. 03. 2011
Dát tip
Marvine, já potom nechápu, proč se pořád snažíš se mnou něco řešit, když je ti ze mě na blití. Tak si mě prostě nevšímej.

StvN
06. 03. 2011
Dát tip
Marvine, diky za info. Ja jsem nechtel, aby se pod nominaci PM rozbehla nekonecna diskuse vas dvou, kde me budete napadat, jak to predvadite tady. Proto jsem to presunul. Az se naucite vyjadrovat vklidu a normalne, tak nic prerazovat nebudu. Zkus to pochopit.

StvN
06. 03. 2011
Dát tip
Edo, ja jsem se postavil proti tomu, aby byl duke zabanovan navzdy. Nehajil jsem jeho konani proti pravidlum. Proc porad predpokladas, ze delam neco spatne, kdyz neustale ukazujes, ze tomu nerozumis a ze nevnimas ani vsechna fakta?

StvN
06. 03. 2011
Dát tip
Kdybych si myslel, ze moje vysvetleni k necemu bude, tak ho klidne napisu. Ale hadat se nechci. Jestli mas zajem neco resit, tak zacni jednou konkretni veci.

StvN
06. 03. 2011
Dát tip
Řešíš blbosti.

StvN
06. 03. 2011
Dát tip
1. Oznameni o tom, ze nektere komentare byly presunuty sem, se zobrazuje pod rameckem pro vlozeni komentare. 2. Kazdy uzivatel je opravnen stahnout sve dilo z jakehokoliv klubu, cili mistomozku muze oznamit, ze stahuje svou povidku a v seznam del v klubu ji muze sam odstranit. Marvine, praci pro PM jsi delal dobrou, o tom jsem nikdy nepochyboval. Jestli nekoho zajimaji detaily o tom, pro Marvin v PM skoncil, tak se muze zeptat Marvina nebo me nebo obou.

Winter
06. 03. 2011
Dát tip
Jo, to je taky pravda, alespoň zmínka o promazání by tam být mohla...

heartrate
05. 03. 2011
Dát tip
Nad přeřazováním Kostkových komentů zůstává rozum stát, nicméně z psychologického hlediska to o něčem svědčí.. snaha zametat věci pod koberec.. ještě že odsud už není kam přeřadit..

Winter
05. 03. 2011
Dát tip
Jo vlastně - ale tohle klidně mohlo zůstat pod Pm, asi nebudem jediní, které to bude zajímat.

Prerazeno od tohoto dila

Aha, ješte to tu nebylo, když jsem to psala, asi jsme psali současně. Možná nějaké chyba v písmaku, je už starý ;-). Dík za odpověď.

StvN
05. 03. 2011
Dát tip
Komenty byly smazány proto, že se netýkají tématu - Nominace PM.

Winter
05. 03. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Jo vlastně, proč byly poslední dva komenty smazány?

StvN
05. 03. 2011
Dát tip
Marvina jsem vyhodil protože porušoval pravidla serveru a protože mi o tom lhal.

Metta
03. 03. 2011
Dát tip
nešašte tu a pojdte radši na Trosky, maj tam Skaláka...

Metta
03. 03. 2011
Dát tip
VTM: kašli na to, pojd se hádat u bracka, zrovna mám na to chut:)

Norsko 1
03. 03. 2011
Dát tip
Pryč s klokany!

ty seš tak únavnej, k ničemu neinspiruješ, chceš aspoň vymáčknout beďara, číčo?

včera jsem pokašlával, jinak dobrý, dík za optání Dr Mrvo

VT: vědomým lhaním si respekt nezískáš doktore mrvo, tip od tebe beru jako bradavici na mé tvorbě, takže můžeš bejt v klidu.. navíc tvoje příměry ala nemocnice na kraji města nádherně ilustrují k jakému bratrstvu patříš..

Prerazeno od tohoto dila

proboha už někdo umlčte toho troglodyta marva, z těch jeho kydů se jednou zhroutěj nebesa.. navrhuji ho zabanovat, suspendovat za blbost, eliminovat za nedostatek vkusu, přehazovači slámy a hnoje mají snad taky svoje odhlučněný chlívy ne? a neserou se do budoárů šlechty? :))) kdo je pro?

Prerazeno od tohoto dila

Dero, není třeba se čilit. Kdo míní na Písmáku nadhazovat seriózní témata, měl by si rozmyslet, jestli je k tomu vhodná zrovna kategorie Diskuse... Ta slouží spíše k takovému špičkování a nemělo by se všechno, co je zde napsáno, brát smrtelně vážně...

Norsko 1
02. 03. 2011
Dát tip
Nechci se ocitnout ve společnosti s Hufnáglem. Nechápu, proč jsi ho smazal. Je nevinný!

Prerazeno od tohoto dila

(ano, Dero, smázni mi to. A předmětným blbečkům to případně vyřiď. Díky.)

Prerazeno od tohoto dila

Zásobení avízy od chroustů, norsků a podobných mi netřeba. Děkuji.

Prerazeno od tohoto dila

Milý Dero, zdá se mi, že se cítíš nedoktnutelný. O čem to mluvíš?

Dero
02. 03. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Norsko, bylo ti uděleno varování. Pokud nepřestaneš spamovat a nebudeš respektovat moje přání udržet diskusi tematickou, navrhnu věc k řešení v klubu adminů.

Prerazeno od tohoto dila

Netýkají?

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila zablokuj mě třebas celého..bolševiku! 02.03.2011 18:46:12 Norsko 1 Prerazeno od tohoto dila Dero, nejedná se čistě náhodou o diskuzi? Myslíš, že je tvé bolševické chování nutné? Kdo nejde s námi, jde proti nám? 02.03.2011 19:26:05 VT Marvin Prerazeno od tohoto dila Jak se pozná, co spadne do "mimo téma hovoru" a co zmizí v černé díře? 02.03.2011 19:42:24 Dero ADMIN, kritik, korektor Pánové, v diskusi je nastoleno téma (Nová funkce žánrů / témat), které bych byl rád, abyste dodržovali. Pokud se příspěvek k dílu tohoto tématu netýká, přesouvám ho sem. Není to myšleno tak, že by příspěvek byl neslušný nebo porušoval pravidla serveru. Pouze chci, aby diskuse byla věcná a nebyla zaplevelena příspěvky, které se jejího tématu netýkají. Kdo maže, ten jede. Trapné

Prerazeno od tohoto dila

Netýkají?

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila zablokuj mě třebas celého..bolševiku! 02.03.2011 18:46:12 Norsko 1 Prerazeno od tohoto dila Dero, nejedná se čistě náhodou o diskuzi? Myslíš, že je tvé bolševické chování nutné? Kdo nejde s námi, jde proti nám? 02.03.2011 19:26:05 VT Marvin Prerazeno od tohoto dila Jak se pozná, co spadne do "mimo téma hovoru" a co zmizí v černé díře? 02.03.2011 19:42:24 Dero ADMIN, kritik, korektor Pánové, v diskusi je nastoleno téma (Nová funkce žánrů / témat), které bych byl rád, abyste dodržovali. Pokud se příspěvek k dílu tohoto tématu netýká, přesouvám ho sem. Není to myšleno tak, že by příspěvek byl neslušný nebo porušoval pravidla serveru. Pouze chci, aby diskuse byla věcná a nebyla zaplevelena příspěvky, které se jejího tématu netýkají. Kdo maže, ten jede. Trapné

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Netýkají?

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila zablokuj mě třebas celého..bolševiku! 02.03.2011 18:46:12 Norsko 1 Prerazeno od tohoto dila Dero, nejedná se čistě náhodou o diskuzi? Myslíš, že je tvé bolševické chování nutné? Kdo nejde s námi, jde proti nám? 02.03.2011 19:26:05 VT Marvin Prerazeno od tohoto dila Jak se pozná, co spadne do "mimo téma hovoru" a co zmizí v černé díře? 02.03.2011 19:42:24 Dero ADMIN, kritik, korektor Pánové, v diskusi je nastoleno téma (Nová funkce žánrů / témat), které bych byl rád, abyste dodržovali. Pokud se příspěvek k dílu tohoto tématu netýká, přesouvám ho sem. Není to myšleno tak, že by příspěvek byl neslušný nebo porušoval pravidla serveru. Pouze chci, aby diskuse byla věcná a nebyla zaplevelena příspěvky, které se jejího tématu netýkají. Kdo maže, ten jede. Trapné

Prerazeno od tohoto dila

Netýkají?

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila zablokuj mě třebas celého..bolševiku! 02.03.2011 18:46:12 Norsko 1 Prerazeno od tohoto dila Dero, nejedná se čistě náhodou o diskuzi? Myslíš, že je tvé bolševické chování nutné? Kdo nejde s námi, jde proti nám? 02.03.2011 19:26:05 VT Marvin Prerazeno od tohoto dila Jak se pozná, co spadne do "mimo téma hovoru" a co zmizí v černé díře? 02.03.2011 19:42:24 Dero ADMIN, kritik, korektor Pánové, v diskusi je nastoleno téma (Nová funkce žánrů / témat), které bych byl rád, abyste dodržovali. Pokud se příspěvek k dílu tohoto tématu netýká, přesouvám ho sem. Není to myšleno tak, že by příspěvek byl neslušný nebo porušoval pravidla serveru. Pouze chci, aby diskuse byla věcná a nebyla zaplevelena příspěvky, které se jejího tématu netýkají. Kdo maže, ten jede. Trapné

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila zablokuj mě třebas celého..bolševiku! 02.03.2011 18:46:12 Norsko 1 Prerazeno od tohoto dila Dero, nejedná se čistě náhodou o diskuzi? Myslíš, že je tvé bolševické chování nutné? Kdo nejde s námi, jde proti nám? 02.03.2011 19:26:05 VT Marvin Prerazeno od tohoto dila Jak se pozná, co spadne do "mimo téma hovoru" a co zmizí v černé díře? 02.03.2011 19:42:24 Dero ADMIN, kritik, korektor Pánové, v diskusi je nastoleno téma (Nová funkce žánrů / témat), které bych byl rád, abyste dodržovali. Pokud se příspěvek k dílu tohoto tématu netýká, přesouvám ho sem. Není to myšleno tak, že by příspěvek byl neslušný nebo porušoval pravidla serveru. Pouze chci, aby diskuse byla věcná a nebyla zaplevelena příspěvky, které se jejího tématu netýkají. Kdo maže, ten jede. Trapné

Dero
02. 03. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Norsko, uvědom si, že jsi pod mým dílem. Příspěvky, které se netýkají tématu diskuse, odsud odstraňuji. Protože toto nerespektuješ, nepřeji si, abys sem dále přispíval.

N!Xau
02. 03. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila zablokuj mě třebas celého..bolševiku! 02.03.2011 18:46:12 Norsko 1 Prerazeno od tohoto dila Dero, nejedná se čistě náhodou o diskuzi? Myslíš, že je tvé bolševické chování nutné? Kdo nejde s námi, jde proti nám? 02.03.2011 19:26:05 VT Marvin Prerazeno od tohoto dila Jak se pozná, co spadne do "mimo téma hovoru" a co zmizí v černé díře? 02.03.2011 19:42:24 Dero ADMIN, kritik, korektor Pánové, v diskusi je nastoleno téma (Nová funkce žánrů / témat), které bych byl rád, abyste dodržovali. Pokud se příspěvek k dílu tohoto tématu netýká, přesouvám ho sem. Není to myšleno tak, že by příspěvek byl neslušný nebo porušoval pravidla serveru. Pouze chci, aby diskuse byla věcná a nebyla zaplevelena příspěvky, které se jejího tématu netýkají. Kdo maže, ten jede. Trapné

Norsko 1
02. 03. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Kdo maže, ten jede. Trapné

Norsko 1
02. 03. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila zablokuj mě třebas celého..bolševiku! 02.03.2011 18:46:12 Norsko 1 Prerazeno od tohoto dila Dero, nejedná se čistě náhodou o diskuzi? Myslíš, že je tvé bolševické chování nutné? Kdo nejde s námi, jde proti nám? 02.03.2011 19:26:05 VT Marvin Prerazeno od tohoto dila Jak se pozná, co spadne do "mimo téma hovoru" a co zmizí v černé díře? 02.03.2011 19:42:24 Dero ADMIN, kritik, korektor Pánové, v diskusi je nastoleno téma (Nová funkce žánrů / témat), které bych byl rád, abyste dodržovali. Pokud se příspěvek k dílu tohoto tématu netýká, přesouvám ho sem. Není to myšleno tak, že by příspěvek byl neslušný nebo porušoval pravidla serveru. Pouze chci, aby diskuse byla věcná a nebyla zaplevelena příspěvky, které se jejího tématu netýkají.

Norsko 1
02. 03. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila zablokuj mě třebas celého..bolševiku! 02.03.2011 18:46:12 Norsko 1 Prerazeno od tohoto dila Dero, nejedná se čistě náhodou o diskuzi? Myslíš, že je tvé bolševické chování nutné? Kdo nejde s námi, jde proti nám? 02.03.2011 19:26:05 VT Marvin Prerazeno od tohoto dila Jak se pozná, co spadne do "mimo téma hovoru" a co zmizí v černé díře? 02.03.2011 19:42:24 Dero ADMIN, kritik, korektor Pánové, v diskusi je nastoleno téma (Nová funkce žánrů / témat), které bych byl rád, abyste dodržovali. Pokud se příspěvek k dílu tohoto tématu netýká, přesouvám ho sem. Není to myšleno tak, že by příspěvek byl neslušný nebo porušoval pravidla serveru. Pouze chci, aby diskuse byla věcná a nebyla zaplevelena příspěvky, které se jejího tématu netýkají. Kdo maže, ten jede. Trapné

Dero
02. 03. 2011
Dát tip
Pánové, v diskusi je nastoleno téma (Nová funkce žánrů / témat), které bych byl rád, abyste dodržovali. Pokud se příspěvek k dílu tohoto tématu netýká, přesouvám ho sem. Není to myšleno tak, že by příspěvek byl neslušný nebo porušoval pravidla serveru. Pouze chci, aby diskuse byla věcná a nebyla zaplevelena příspěvky, které se jejího tématu netýkají.

Norsko 1
02. 03. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Dero, nejedná se čistě náhodou o diskuzi? Myslíš, že je tvé bolševické chování nutné? Kdo nejde s námi, jde proti nám?

Dero
02. 03. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

chrouste, odstranil jsem ti z tohoto vlákna tři příspěvky, které se netýkaly tématu diskuse. Žádám tě, aby ses pro příště držel tématu. V případě dalšího komentáře mimo téma ti možnost komentovat má díla odepřu.

Prerazeno od tohoto dila

i tak ti to de na triko, nebuď sráč a dumej po nocích o něčem kloudným, konec konverzace..

Prerazeno od tohoto dila

vymejšlíš samý píčoviny, navíc se toho chytl Dero a já si teď kvůli tobě musím lámat hlavu s řazením do thémat, naštěstí to už není povinný..

Prerazeno od tohoto dila

Ha, tak už vidím odkud idiocie vane :(

Dero
13. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

test

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

tobě to projde, já se musím hlídat

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Jelikož jsi milý a prakticky nesmrtelný, proto

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

oujé

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Máš ještě nějaké jiné dotazy?

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Jelikož jsi splachovací

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Neříkej mi milé, když mě nenávidíš, taky ti neříkám debile

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Jak moc? Nenávidíš-li mě hodně, nemáš šanci

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

ani avízo neumíš?

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

rychlost, vytrvalost a přízeň bohů, tvé kánoe však bude děravá jako ústa staré ženy

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Vystřel, nebo si to rozdej se mnou

Norsko 1
11. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Máš vypadnout

A co takhle, Márvine, kdybys mlčel? Nebylo by nic ku přesouvání a byl by klid.

Touha dokončit debatu s Márvinem je rovna touze dokázat neexistenci Boha.

StvN
05. 01. 2011
Dát tip
Marvine, potíž je v tom, že já jsem žádný "opravdový" komentář nesmazal ani nepřesunul. Pišto, ani mě to moc nebaví, ale nerad nechávám věci nedokončené.

Že se na to nevysereš, Stývne. Začínám mít pocit, že tě to baví. Taková intelektuální obdoba kočky, co donekonečna žďuchá do kuličky staniolu, páč ona skutečně provokuje, tím leskem a hybností... :)

StvN
05. 01. 2011
Dát tip
Myslím, že to byl Dero, kdo definoval pojem smazat a přesunout. Smazaný komentář není pro uživatele přístupný. Přesuntý komentář se objeví tady. Poslat avízo je fajn, nejspíš jsem zapomněl, nicméně to nepovažuji za nějak velký prohřešek, abys mě za to chtěl upalovat na hranici nebo na tom snad stavěl argumentaci. Z tvého pohledu jsem udělal chybu, že jsem a) přesunul tvůj komentář a b) že jsem ti o tom neřekl. Možné to je. Každopádně znovu opakuji, že se nejednalo o tebe, ale o všechny zúčastněné a v tom případě to prostě beru šmahem. Je to jako s dětmi. Nebudu zjišťovat, kdo na tom větší podíl. Smyslem totiž je, že tys tam vůbec psát nemusel. Jestli ti tohle není jasné, tak už nevím, jak s tebou dál. Možná soutěžíš v největším počtu napsaných komentářů.

StvN
05. 01. 2011
Dát tip
Ale vždyť já jsem tam to oznámení o přesunutí dal. Takže jak jako bez vědomí? A jako že ty jsi začal používat termín mazání, tak jsem se toho držel. Ono totiž někdy ti člověk stokrát napíše, že to tak není, ale ty to nebereš v potaz. Stejně jako o tom, že jsi o tom neveděl.

StvN
04. 01. 2011
Dát tip
Tak teď jsi mě nachytal. Nicméně musím uznat, že tahle odstrčená diskuse dost dobře plní svůj účel.

Upřímně řečeno, jak tak sleduju tuhle debatu, vypadáš jako Quijote spíš ty, Stývne :) Větrní Márvinové jsou nezničitelní!

StvN
04. 01. 2011
Dát tip
Co se dotyka hlavni strany, tak me nikdo zadat nemusi. A Marvine, nemazal jsem tebe, presouval jsem celou cast diskuse, cely kontext. To je tak tezke pochopit? Jinak nechapu, proc porad mluvis o mazani. Nic se nemazalo. Pouze se to presunulo jinam. Prece mi nechces tvrdit, ze jsem presunul neco, co melo smysl ve vztahu k textu te literarni diskuse.

StvN
03. 01. 2011
Dát tip
Nebudeme nic mazat plošně. Pod svým textem si piš, jak chceš. Chápeš ten rozdíl? Když mě požádá autor, že se mu nelíbí, jak se pod jeho textem někdo rozkecává, tak to zatrhnu. Když vidím, že se v literární (!) diskusi na hlavní straně rozjíždí chat, tak to zatrhnu. Oznámení jsem tam dal, což považuji za dostatečné upozornění. Nemysli si, že jsem úplně blbej. Naprosto přesně vím, že ti vadí, že zrovna tvá věc byla přesunuta. Možná sis myslel, že ty si můžeš dělat, co chceš. Není to tak.

StvN
03. 01. 2011
Dát tip
Fajn. Příště tě budu informovat o všem, co dělám. Jako uvědomuješ si, že tu bojuješ za svůj naprosto nesmyslný komentář? Seš prostě takovej moderní don quijote.

StvN
03. 01. 2011
Dát tip
Ty seš fakt tatar. Za A) jsem tam napsal, že to přesouval a za B) jsem nikde neřekl, že bych mazal "avi". Naopak, prosté "avi" je v pořádku.

StvN
03. 01. 2011
Dát tip
Mazal jsem kontext celé té nesmyslné diskuse, která byla mimo, do jehož kontextu spadal i tvůj příspěvek. Upozorňuj na co chceš, ale dej si pozor, abys nedopadl jako Lakrov. Musí to dávat smysl v obecných souvislostech, ne jen v tvém mikrosvětě. Tohle se nedá dost dobře vysvětlit, když sis to nezkusil z druhé strany.

StvN
03. 01. 2011
Dát tip
Pro všechny platí stejná pravidla. I pro tebe, Marvine. Pro mě samozřejmě také.

StvN
03. 01. 2011
Dát tip
Není to potřeba mazat, ale není to potřeba ani psát, co myslíš? Navíc já jsem to nesmazal, jen jsem to přesunul, protože to je mimo kontext a vlastně jsi tím reagoval na část diskuse, kterou jsem přesouval. Má to svou logiku, nemysli, že ne.

StvN
03. 01. 2011
Dát tip
Jak říkám. Vyjadřuj se k věci a není problém. Snad to není tak hrozná buzerace. Jestli jsem někde přesunul "avi", které bylo k věci, tak se omlouvám.

StvN
03. 01. 2011
Dát tip
Marvine, proboha, co ti zmizelo tak důležitého? Přesunul jsem všechno, co bylo mimo téma. Týkalo se to hlavně chrousta.

StvN
03. 01. 2011
Dát tip
Bohužel si na Písmáku pět šest lidí dělá prdel ze zbylých deseti tisíc. Když se neumí chovat, budeme po nich muset chodit a uklízet jejich bordel. To se holt nedá nic dělat. Někteří lidé potřebují maminku celý život.

Prerazeno od tohoto dila

Samotnému vypnutému je mi celkem smutno

Prerazeno od tohoto dila

Byl jsem umlčen. A ty?

N!Xau
02. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

už promazává. smutné, zrovna jsem ho chválil

moorgaan
02. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

NX - covece- jsi neblafoval!.-))

moorgaan
02. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

N!Xau...copak to je jasny - spravnost, skvelost a prisnost se u ADMINŮ vyžaduje a dba se na to, aby tyto moralne -volní vlastnosti byly samozrejmosti a prokazatelne se projevovaly v praxi: tzn. v praci ADMINU!... ..ale , ze to nesmazal, je dukaz toho, ze kecas!..asi je nekde na horach a urcite az sem prijde , tak to udela... ..tak NEBLAFUJ ... fuj fuj fuj!

N!Xau
02. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Naopak, toto je nejlepší místo pro chat! Nejsi v továrně! Nevyrábíš brouky avi

N!Xau
02. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Opravdu, morge, byl skvělý, trochu přísný, ale v jádru správnej chlap

moorgaan
02. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

keca.. chrouste never mu... Styvn by to urcite smazal- je charakter a dodrzuje prece jako admin pravidla!!!

N!Xau
02. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

nemůže jen tak zasahovat do cizích sporů

N!Xau
02. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

stývn. byl na mě zlý

N!Xau
02. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Chrouste, mám se ti prý omluvit za toho idiota. Tudíž se ti zde, veřejně, za toho idiota omlouvám a sypu si hlavu popelem

N!Xau
02. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Bylo tu jak po funuse, nebo před ním

moorgaan
02. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

admini určitě zařídí podle pravidel vše potřebné a zařadí do SYSTÉMU komentáře , které nesouvisí s dílem ...asi zatím neměli čas sem přijít, jinak by to už dááávno udělali - přece by loni neslibovali nesplnitelné!!!

N!Xau
02. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Nejen zrušit, i ale rozdupat, zarazit tři sáhy do země nebo rozprášit v povětří!

N!Xau
02. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Žádám tímto adminy, aby zrušili chrousta za opakované, vědomé komolení mého jména!

N!Xau
02. 01. 2011
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

milé n!xau ti ze severu vzkazuje, že se nemusíš ničeho obávat, můžeš mi naprosto důvěřovat, tudíž nemusíš, ty idiote, komolit mé vynucené jméno, jelikož tento autor, podotýkám Krytyk, mě na severu zablokoval

..chrouste..to se chlubíš..nebo si stežuješ???

Norsko 1
29. 12. 2010
Dát tip
Jejich Blahorodí se domnívá, že pořád něco hrozí

Norsko 1
29. 12. 2010
Dát tip
Písmákem se šíří atmosféra strachu, ne nepodobná vlně tsunami

Norsko 1
29. 12. 2010
Dát tip
Jak se cítíš na opuštěném ostrově uprostřed Tichého oceánu?

Norsko 1
29. 12. 2010
Dát tip
Jejich Blahorodí si rádo z lidí střílí, zvláště o vánocích

Norsko 1
29. 12. 2010
Dát tip
cílem adminů je trestat pouze některé jedince

moorgaan
29. 12. 2010
Dát tip
snad vyduněná néé..:-))

Norsko 1
29. 12. 2010
Dát tip
Mimochodem, už se těším, jak budeš mazat hufnágla a brokolici

Norsko 1
29. 12. 2010
Dát tip
Ode dneška systém přeřazuje sám. Skvělé. Tomu říkám vytuněná pravidla :-)

Dero
29. 12. 2010
Dát tip
Norsko, abych odpověděl na tvůj dotaz - jde o porušení pravidel, které bylo promlčeno. Není dle mého názoru vhodné se vracet k neaktuálním příspěvkům a "jitřit rány". Cílem adminů není uživatele za každou cenu trestat a porušení pravidel dohledávat, ale dát těm slušným jistotu, že se mají v případě aktuálního problému na koho obrátit.

Př™eř™azeno od tohoto dí­la

Mně chrouste vadí ze všeho nejvíc lháři. Za celou dobu jsi ani neřekl, za čí alter mě pokládáš, prostě jsi mi nedal jedinou šanci, abych se bránil tvým bludům svémocí. Tak to řeším podle pravidel a ty máš jediný štěstí, že je Dero tak benevolentní. Někdo jiný na jeho místě by s tebou takovou trpělivost neměl. Chápu, že ti takové anonymní útočení vyhovuje, ale na urážení a nesmyslném pomlouvání si je na mně léčit nebudeš.

Norsko 1
28. 12. 2010
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Já tohle nikdy dřív neslyšel, a pokud jseš autorem, pak gratuluji*… tady by si klidně i strohý citát zasloužil Zlatý výběr. Na Písmáku se ovšem v roli kritiků vyskytuje kolektiv převážně velice prostomyslných knihomolů, v některých případech i blbečků anebo dokonce velice zákeřných lidských sviní, obecně – studiem vycvičených opic, které nejsou bez cizí pomoci schopny samostatně myslet a nerozeznejí hodnotu myšlenky obsažené v textu, anebo oběcně v umění. Dero, co říkáš tomuto příspěvku? (urvisu) dílo 370599

Prerazeno od tohoto dila

Dera jsem v souladu s pravidly serveru požádal o řešení, když selhal pokus o řešení přímo s chrousjazzem. Domnívám se, že nemá nikdo - ani chroustjazz - právo bezdůvodně napadat jiné uživatele. Kromě výrazu "blb", který byl reakcí na jeho nevyprovokovanou urážku, jsem vůči němu vulgární nebyl. Je to ostatně v kritikách dohledatelné. Vůbec mě nezajímal a kdyby mě neosočil, tak by to tak zůstalo... Derův přístup považuji za věcný a korektní. Chroustjazz by měl navíc ocenit jeho shovívavost. Márve, abych doplnil text, jak mě ovlivnily knihy... Tak jsem se obrátil na magistráta - praetora (Dero) - protože jsem chtěl jeho zásahem (v rámci jeho moci - imperia) dosáhnout zamezení porušování mých práv. Dero vydal interdikt. Následně by měl přijít spor s chroustjazzem, protože jde o urážku na cti. Trestem mu bude infamia - tedy bezectnost...

moorgaan
28. 12. 2010
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

ale chroustiiku..nac jezis tykadla?..ja se do tebe prece vubec "nesral" do doby, nez jsi zareagoval vuci mne TY !!! ..Derovi jsem po zasluze naznacil, ze ma spravny a vytribeny postoj - jedna jak ma, citlive a s taktem ! ...dela si svou praci dobre, ma autoritu a proto je duvod to ocenit! ...a nebud vztahovacnej ke vsemu insekticidum ktere te posypou-neco sneses ne?.-))

Dero
28. 12. 2010
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

chrouste, jsem zainteresován proto, že jsem byl požádán, abych se situaci věnoval. Administrátoři jsou tu přesně z toho důvodu, aby řešili porušení pravidel serveru. Jedině oni mohou na základě jejich porušení nějakým způsobem jednat - tvoje odplata, ač možná pro někoho lidsky pochopitelná, je nepřípustná. Nechceš-li poukazovat na křivdu, která se tu stane tobě, pak je nutné, abys situaci buď hodil za hlavu, nebo řešil v souladu s pravidly, a to nejlépe neveřejně. Písmák není stát, je to konstrukt, který má svá celkem přesná pravidla, která buď přijmeš, a potom zde můžeš působit, nebo nepřijmeš a působit zde nemůžeš. Není to o nic složitější. Tvé nutkání k odboji, rozrušování řádu a s tím spojená rétorika bohužel patří spíše do státu, ze kterého není úniku, než na Písmáka, z nějž se můžeš kdykoli odhlásit. Mimochodem, admini se už dnes věnuji VEŠKERÉMU nešvaru, u kterého je uživatelé o jejich pozornost požádají. To je také rozdíl mezi administrátorem a vzteklým hlídacím psem.

Dero
28. 12. 2010
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

chroustjazz: Nebudeš si pod díly dělat, co se ti zlíbí, pod žádnou záminkou. Pravidla mezi jejich primárním porušením a odplatou nerozlišují. Máš-li pocit, že jsi stran jiného uživatele napadán, uvědom adminy a napadání přestane. Msta v tomto případě není možnost a už vůbec ne argument.

moorgaan
28. 12. 2010
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

chrouste - to neudelam! ..desne te tim naseru, ale neudelam, fakt! - a spravedlnost chci, to priznam - tu jsem chtel vzdycky a pokud to bude mozne, tak budu chtit nadale ...chapu, ze mas touhu nabouravat,pitvorit,zpochybnovat,hasterit se,intrikovat,podsouvat,znevazovat,navazet se,licomerit,chroustarit-budiz,konej jak se ti zlibi,ale neklad vajicka zmaru do zdrave hliny - svuj ctyrlety cyklus si experimentuj dle geneticky urceneho systemu na poli bramborovem a jinak hlizovitem -a nesnaz se smerovat moorgaana ! ...chroust bude ucit staryho orla litat ne??-pche

moorgaan
28. 12. 2010
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Dero - spravny postoj!..jednoduse a jasne od toho, kdo na to ma klic!.. ..takhle by mela vypadat adminstrace Pismaka-mela by urcovat opravnenost prispevku pod dilem a zaroven hajit prava diskutujicich, pokud jsou prekrucovana fakta jeho identity!

Dero
27. 12. 2010
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

chroustjazz: Debaty o tom, zda je autor alternickem někoho jiného, nejenže nepatří pod dílo, ale především jsou zákeřné v situaci, kdy pro svá tvrzení nemáš jediného důkazu. Autorovi tvoje výpady vadí, proto tě žádám, abys jich zanechal a vyříkal si situaci s autorem soukromě pomocí zpráv. Jakékoli další příspěvky na toto téma budu mazat a považovat za porušení pravidel serveru. Ostatním: Po nahlédnutí do databáze nic nenasvědčuje tomu, že by experimentátor byl alternickem jiného uživatele Písmáka. Za tuto informaci ručím do té míry, do níž mi technické možnosti Písmáka umožňují ji ověřit. Tím pokládám téma za uzavřené.

Prerazeno od tohoto dila

chrouste, blb je pro tebe očividně až příliš slušné označení... Mohu vědět alespoň za čí alter jsem pokládán? Abych věděl, jak hodně uražený mám být. :-D Nevím totiž, s kým si mě pleteš, ale kdyby sis dal tu práci, že by ses alespoň podíval na nick, tak ti třeba dojde, že alter nejsem... Pro úplnost dodám, že mám na Písmáku alter - experimentátor 2...to je kdybys rozvíjel novou teorii :-D

Norsko 1
26. 12. 2010
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

jednou za čas s tebou souhlasím, jinak nic zvláštního

Norsko 1
26. 12. 2010
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

vzdělanost sama o sobě je k ničemu, chybí-li ti inteligence sociální, z tohoto hlediska i dobytek je na tom líp. ano, chrouste

a2a2a
09. 12. 2006
Dát tip
Prerazeno od tohoto dila

Noráčku, třeba, až se vyspíš, znáš to, ráno moudřejší ...

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Prerazeno od tohoto dila

Jsem rád, že vás to alespoň pobavilo. Přijďte zas, má náruč je otevřená. Hrbol: co sní?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru